Co to ma w ogole znaczyc? My w piatek nie pracujemy a allegro narzuca nam ze mamy przyjsc do pracy i wyslac paczki? Was juz calkiem.... to po w** ustawiac ten czas wysylki deklarowany!
Cześć, @mojdomogrod. Pod napisem ''czas na wysłanie'' znajdziesz informację, że jest to Szacowany czas, do kiedy należy wysłać zamówienie, aby dotarło do kupującego w przewidywanym czasie dostawy - to tylko szacowany czas, kiedy powinieneś wysłać zamówienie aby dotarło do klienta zgodnie z predykcją. Jeśli w ofercie deklarujesz wysyłkę w ciągu 3 dni, to tyle masz czasu na wysłanie tego zamówienia, aby nie wpłynęło negatywnie na Twoją jakość sprzedaży.
Gdy nadajesz przesyłki szybciej, niż deklarujesz – uwzględniamy tę informację w naszych wyliczeniach. Dlatego przewidywany czas dostawy, który wyświetlamy w Twoich ofertach, może być krótszy niż deklarowany przez Ciebie czas wysyłki.
Jeśli w ofertach deklarujesz wysyłkę w ciągu 3 dni i nie chcesz, abyśmy wyświetlali w nich przewidywany czas dostawy krótszy od tej deklaracji, skorzystaj z opcji ''Wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja''. Znajdziesz ją w tej zakładce.
W podesłanym przykładowym zamówieniu masz czas na wysyłkę do 09.06.2026.
Ale wy kupujacyh wprowadzacie w blad a obrywa sie sprzedajacym czy wy tego k*** nie czaicie? Mi juz nerw brakuje, bo klient widzi ze dostanie w sobote on nie patrzy na dol ze my deklarowalismy 3 dni. Co wiecej klienci pisza ze im w takim wypadku wyswietla sie ze przesylka jest opozniona i pisza z pretensjami i sie nie dziwie... a ja co 10 dni mam pamietac zeby przelaczac te opcjie no zarty, ja deklaruje czas wysylki i to jest moj obowjazek, a nie to ze wam sie wydaje ze ja wysle szybciej bo ostatnio tak wysłałem.....
@mojdomogrod Na pewno to czają i wpisów podobnych do Twojego jest sporo ale nikt tego nie chce zmienić . Komuś może tak pasuje by sprzedawca był na krótkim łańcuchu i nie miał się jak bronić.
K*** po w** te ustawienia, czy wy wogole cos ogarniacie zmieniacie czy tylko **piiip**zielicie i rzucacie regulkami na formu?
jest 9:05 to jest wedlug was ok? to jest farsa!
za chwile wpisuje do każdej aukcji ze zapraszamy na strone sklepu gdzie wysylka jest w 24h zgodnie z deklaracja i taniej niz u was bo to juz jakis cyrk
Nie ma takiej opcji! Jest wyraznie zaznaczone allegro one zamówienia do 9, sprobujcie ocene za to obnizyc.... wszytskim klientom wysylam link do tego tematu na gadane i odsylam z pretensjami do was!
@mojdomogrod Tak, jak już wyjaśniła Maria. Nasz system oblicza przewidywany czas dostawy (przewidywane, nie - gwarantowany) na podstawie historii Twoich wysyłek oraz dostaw. Jeśli ustawiłeś czas wydyłki na 3 dni, to możesz skorzystać z opcji wyłączenia wyświetlania szybszego czasu dostawym niż to deklarujesz.
Jednocześnie proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. Od początku wątku piszesz w sposób wulgarny, co nie jest akceptowane na naszym forum.
Nie, czas wsyylki jest ustawiony na 24h i jak widac jest jasno ustawione ze do godziny 9 a wy dalej swoje. A jak mozna pisac jak od miesjecy jest to samo co?
dalej tlumaczycie sie przewidywanym czasem a w panelu pisze do kiedy mamy wyslac, a jak nie wyslemy to klient dostaje infor o opoznionej dostawie, brednie piszecie
@mojdomogrod Ta kwestia również została już wyjaśniona. W panelu widzisz proponowany czas wysyłki, dzięki któremu spełnisz przewidywany czas dostawy, jaki widział kupujący w ofercie. Do jakości sprzedaży brany pod uwagę jest czas wysyłki, który ustawiłeś w ofercie.
Rozumiem ze jak klient ma pretensje to bede go wysylala tutaj i ogolnie do allegro, a jak wystawi negatywa to go usuniecie? Juz to widze... zamiast robic takie problemy dajcie sprzedajacym mozliwosc wylaczenia opcji wyswietlania waszych przewidywań rowniez dla ofert 24h
@mojdomogrod Kupujący mogą sprawdzić, że jest to przewidywany czas dostawy obliczony na podstawie Twoich wcześniejszych wysyłek. Wystarczy najechać kursorem na piktogram informacyjny przy dacie.
Jeśli klient będzie miał pytania co do sposobu działania tego mechanizmu, to możesz podesłać mu ten artykuł.
W komentarze możemy ingerować tylko w szczególnych przypadkach, które opisaliśmy w tym artykule. Na podstawie hipotetycznego opisu sytuacji nie będę w stanie przewidzieć, czy przyszły komentarz będzie nadawał się do wykluczenia lub usunięcia.