Taka mnie niespodzianka dzisiaj spotkała. Z informacji od doradcy na czacie dowiedziałam się że to wina algorytmu i tak naprawdę dostałam karę - 100 punktów za to, że klienci nie zakładają mi dyskusji ani do mnie nie piszą.
Ktoś ma podobnie?
@Kalinowa_sklep Nie dostałaś kary. Punkty nie są odjęte, tylko nie zostały przyznane. Informacja o 100 punktach mniej pojawia się w porównaniu obecnych wyników do tych sprzed miesiąca.
Jeśli w ostatnich 30 dniach nie masz pytań od klientów i wiadomości w dyskusjach, nie dostajesz punktów w mierze "Średni czas odpowiedzi". Przyznajemy Ci punkty w mierze "Terminowe odpowiedzi" - otrzymałaś 40 punktów.
Tutaj znajdziesz informacje jak przyznajemy punkty dla każdej z miar.
No to skąd ten spadek, że z super spadło do dobry. I rozumiem, że jeśli przez kolejne dni nikt nic ode mnie nie będzie chciał to stracę super sprzedawcę?
@Kalinowa_sklep Wygeneruj raport lub sprawdź szczegóły przy mierze "Szybka wysyłka", która na przesłanym zrzucie została oznaczona ikoną sugerującą problem.
To nie jest problem tylko ikonka mówi zwróć uwagę na tą miarę (w tej mierze zawsze mam mniej więcej tyle punktów). Ja mam 0/100 punktów za miarę średni czas odpowiedzi. Wasz algorytm działa niepoprawnie bo to naprawdę nie jest moja wina że nie miałam przez miesiąc żadnej dyskusji, wręcz chyba to dobrze znaczy o firmie. Algorytm w tej sytuacji powinien przyznawać 100 punktów a nie 0.
I teraz wychodzi na to, że muszę sprowokować jakiegoś klienta do założenia dyskusji i jak szybko na nią odpowiem to dostane 100 punktów i wrócę na pułap super na którym sklep jest od wielu miesięcy.
Więc gdzie tu jest logika. Sklep jest karany za to, że jest aż tak super, że nie ma dyskusji.
Bardzo dziękuję dwóm osóbką, które napisały do sklepu zapytanie. Poprawiliście mi humor no a przede wszystkim naprawiliście to co zepsuło i nie umiało poprawić Allegro. Dzięki i miłego dnia 😉