Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Państwo,
dzień dobry,
zwracamy się z uprzejmą prośbą o przywrócenie punktów odjętych za nierozwiązane dyskusje.
Pomimo dokonania pełnych zwrotów środków na rzecz kupujących, wiele z tych dyskusji nie zostało przez nich oznaczonych jako zakończone, co skutkuje niesłusznym obniżeniem naszej oceny.
W związku z powyższym prosimy o niezwłoczną weryfikację i interwencję w tej sprawie.
Z góry dziękujemy za pomoc.
Z wyrazami szacunku,
big-apple
@big-apple0 Wskaż proszę konkretne dyskusje, o które chodzi. Zweryfikujemy tę sprawę.
JW
@big-apple0 Na przesłanych zrzutach widać tylko jedną nierozwiązaną dyskusję (z Client:126241861). Poprosiłam odpowiedni zespół o sprawdzenie czy możemy tutaj interweniować.
Bardzo Pani dziękuje, czekamy zatem na odpowiedź 🙂
@big-apple0 Dostałam odpowiedź, że w przypadku nierozwiązanej sprawy powinni Państwo oddać klientowi również koszty zwrotu towaru, ponieważ była to uznana reklamacja.
Szanowni Państwo,
klientka, w ramach procedury zwrotu towaru, otrzymała kod na darmową wysyłkę. Niestety, mimo jego otrzymania, zwlekała z nadaniem przesyłki aż do 5 maja, w wyniku czego kod stracił ważność.
W związku z powyższym uprzejmie prosimy o ponowną weryfikację zgłoszenia, biorąc pod uwagę przedstawione okoliczności.
Z góry dziękujemy za pomoc i liczymy na pozytywne rozpatrzenie sprawy.
Więc jest to błąd klienta nie nasz, w przypadku zwrotu towaru z allegro klient otrzymuje kod zwrotu, klient postanowił jednak wysłać to na własną rękę
nowni Państwo,
chcielibyśmy uprzejmie zaznaczyć, że w zaistniałej sprawie nie doszło do błędu z naszej strony. W ramach procedury zwrotu towaru, klient otrzymał standardowy kod zwrotu udostępniony przez Allegro, jednak nie skorzystał z tej możliwości i postanowił odesłać produkt we własnym zakresie.
Z naszej strony cały proces pakowania odbywa się pod pełnym nadzorem kamer, a przy danej wysyłce nie odnotowano żadnych nieprawidłowości. Dodatkowo klient bardzo długo zwlekał z odesłaniem samego opakowania, co budzi uzasadnione wątpliwości co do rzetelności zgłoszenia.
Uważamy, że sytuacja może nosić znamiona próby wyłudzenia. Nie możemy zgodzić się na rozwiązania, które obciążają nas odpowiedzialnością za okoliczności pozostające poza naszym wpływem, szczególnie że już wcześniej wykazaliśmy dobrą wolę, akceptując sam zwrot.
Prosimy o ponowną, wnikliwą weryfikację sprawy.
@big-apple0 Przekazałam Państwa wyjaśnienia do osób decyzyjnych i otrzymałam informację, że opisana sytuacja nie zmienia zasad. Odesłanie towaru powinno być dla klienta darmowe w przypadku uznania reklamacji.