Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jest i ktoś w stanie łapatologicznie wytłumaczyć? Jakich sytuacji to dotyczy itd.
Czy to próba tymczasowego ratowania sytuacji z prowizją od wysyłki?
@hurt_kg-gsm_pl W artykule, do którego linkujesz, są zawarte wszystkie informacje dotyczące tej akcji promocyjnej. Napisz proszę dokładnie co jest dla Ciebie niejasne.
Dostaję rabat za wszystkie przesyłki typu allegro ale mogę z niego skorzystać tylko jeśli wysyłam przesyłki Allegro DPD i od tych wysyłek rabat mogę odliczyć tak?
W jaki sposób ten rabat będzie udzielany? Fakturę za DPD będziecie wystawiać allegro czy DPD?
Czy potrzebna jest umowa z DPD?
Nie wiem na 100% bo to jest tak bez sensu napisane, że ciężko się w tym połapać, ale to chyba będzie dostawa od Allegro realizowana przez DPD więc zakładam, że samo założenie konta na allegro powoduje, że można je nadawać. Podejrzewam, że chodzi o to, żeby odrzucić oskarżenia o pobieranie prowizji od nie swojej usługi.
Chociaż chętnie poczekam na odpowiedź kogoś z Allegro
A już myślałem, że tylko ja mam problem ze zrozumieniem o co w tym chodzi...
Wydaje mi się że promocja dotyczy wszystkich opcji przesyłek allegro oprócz smart
Kogoś chyba dokumentnie pogrzało. Od kilku miesięcy zamiast skupić się na sprzedaży, sprzedawcy muszą się głowić nad chorym systemem przesyłek, bez przerwy w nim grzebać, coś zmieniać i poprawiać. Nie idźcie tą drogą!
Dzień dobry
Mam pytanie - czy ktoś już dostał rabat za kwiecień - bo jakoś mnie tak dzisiaj naszło - sprawdzam i nie widzę żadnego rabatu u siebie na koncie, a chyba jakiś powinienem dostać - tak mi się przynajmniej wydaje 🙂
Dostajesz rabat w postaci nadawanie tańszych wysyłek DPD ale umowę z DPD musisz mieć tak samo jak z Pocztą Polską. Tylko z InPost nie trzeba mieć umowy
"Maksymalna wysokość rabatu może być mniejsza lub równa wartości Usługi Dostawy zakupionej od Allegro w danym miesiącu (Allegro Kurier DPD, Allegro Kurier DPD pobranie)."
Tylko to działa na zasadzie, że w danym miesiącu nadasz za pomocą DPD i to pomniejsza kwotę jaką masz zapłacić, np
W Kwietniu nadajesz 10 przesyłek Allegro DPD po 11,99 to daje 119,90. W tym samym miesiącu za pozostałe wysyłki (objęte akcją) dostajesz rabat na 40 zł. W takim przypadku dostajesz rachunek od Allegro na kwotę 79,90
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dpd-nowy-model-rozliczeniowy-ZGjlBn2rdU4
Ok - to wszystko co przed tym tekstem się zgadza
"W Kwietniu nadajesz 10 przesyłek Allegro DPD po 11,99 to daje 119,90. W tym samym miesiącu za pozostałe wysyłki (objęte akcją) dostajesz rabat na 40 zł. W takim przypadku dostajesz rachunek od Allegro na kwotę 79,90"
Natomiast z tego co widzę allegro nalicza mi codziennie za wysyłkę DPD - można powiedzieć że codziennie są jakieś paczki, czasami jedna czasami 10 🙂 oraz mam sporo paczek np paczkomat inpost bez smarta - czyli ta po 8,99
Teraz biorąc przykład powyżej nie widzę nigdzie tego rabatu 40 zł 😞 bo za paczki mam wszystkie naliczone ( przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na rozliczenie )
to pisz reklamację
Zapytałem - ponieważ chciałem się dowiedzieć, czy widzicie to jako odrębną pozycje w zestawieniu 🙂 - chciałem się upewnić przed pisaniem do Allegro 🙂
w zestawieniu powinno być oznaczone tak jak np zwrot prowizji moim zdaniem. Pytanie tylko czy masz dobrze oznaczone oferty, tj z przedrostkiem allegro i umowę z DPD na wysyłkę smart
To raczej tak - bo Allegro mi nalicza za DPD po 11,99 i za smart dpd 3,99
a umowę z DPD to mam od kilku lat 🙂
Tak właśnie z ciekawości - czy ktoś może ma taki zwrot już zaksięgowany ??
PS do Allegro też już napisałem - pewnie pojutrze coś odpiszą, bo tak przeważnie to wygląda 🙂 , ale może do tego czasu tutaj się coś rozjaśni :))
O ile dobrze zrozumiałem regulamin to naliczają ten rabat w ciągu 30 dni od zakończenia okresu czyli za kwiecień do 30 maja. Jeśli ktoś potwierdzi tą informację w allegro dajcie znać.
"Rabat odliczymy od twojego rachunku w kolejnym miesiącu, jego maksymalna wartość nie może przekraczać naliczonego w miesiącu jego przyznania salda opłat i prowizji za korzystanie z platformy Allegro. Rabat umieścimy w rozliczeniach z Allegro na twoim koncie. "
"Rabat od naliczonej prowizji, o którym mowa w pkt 4 b powyżej, będzie przyznawany poprzez zmniejszenie salda na rachunku Użytkownika za kolejny miesiąc rozliczeniowy obejmujący kwotę wydaną przez Użytkownika wyłącznie na dostawę Towarów w ramach metod dostawy określonych w TABELI nr 2 do niniejszego Regulaminu. "