anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Inne przedmioty sprzedającego" - dlaczego nie ma wszystkich propozycji ofert?

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

To jakaś epidemia czy co?

Wchodzę w swoją świeżo (kilka dni temu) wystawioną ofertę i w polu "inne przedmioty sprzedającego" widzę JEDNĄ inną książkę.

A powinno być dwadzieścia, jak u wszystkich pozostałych sprzedających.

W dawniej wystawionych ofertach mam po 15 - też za mało! Mali i duzi sprzedawcy, firmy i prywatni, z asortymentem takim czy innym - wszyscy mają po 20. A ja jedną, na dodatek wszędzie tę samą.

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_   - czy pole "Inne przedmioty sprzedającego" to kolejne miejsce, w które można mnie kopnąć? Czy muszę się zasłużyć, żeby mi się wyświetlało poprawnie? Bo w błąd techniczny jakoś nie wierzę...

Liczę na rzeczową odpowiedź.

Jeśli jakiś algorytm kopie mnie w tyłek, mam chyba prawo wiedzieć, co to za algorytm i dlaczego mam po nim siniaki na zadzie.

PS. Z wyświetlaniem "inni klienci oglądali również" - CZYLI REKLAMĄ KONKURENCJI W MOICH OFERTACH - nie ma żadnego problemu. Wszędzie po 20...

oznacz moderatorów
40 ODPOWIEDZI 40

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@cookie000 

Anonima(m)😁

Przychodzi mi na myśl paru gagatków: Pol Pot, Bokassa, Mobutu Sese Seko...

Jednak jakoś nie trafiłam na peany na ich cześć.

oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kasiulki2 

Mnie się już teorie skończyły. Może SoZR by zgadła ;D

@Kaliope_Brzeg ma widocznie same milusie książki, więc zmień asortyment i dołóż jakieś książki dla dzieci, czy cuś 🤣

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@cookie000 

Mam taką jedną - nazywa się "Gwiazdeczka". A tytuł pierwszego rozdziału to

Учимся мы с детства ленинцами бытъ

Może się nada?

oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kasiulki2 

Jak Ty coś dobierzesz o dzieciach, to od razu chociaż Lenin (ленин) musi być 😂

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@cookie000 

Jak wystawię książkę Envera Hodży, będziesz mieć pewność w miejsce obaw😂

PS. Trzynastotomowej edycji dzieł Stalina nie sprzedam - pięknie wyglądają na półce...

oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kasiulki2 

No. Co jeden to lepszy "przyjemniaczek". Chyba bałbym się ich mieć na półce, w jakiejkolwiek postaci 😉 Kolega zrobił sobie jednodniową głodówkę zdrowotną, więc mu powiedziałem, że było kilku fanów głodówek np. Stalin. Czarny humor.

A co do Twojej sprawy: tajne i już. Zrób jakiś wyjątek i wystaw KT bez gratisów. Przynajmniej dowiem się, czy chociaż w tej kwestii dobrze myślałem i będziesz mieć w tej ofercie 20 "innych" ;]

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@cookie000

Stalin miał to do siebie, że fundował głodówkę innym, a to nieładnie...

W mojej sprawie nic nie muszę już sprawdzać - całą tę awanturkę zaczęłam, zanim wprowadziłam gratisy do nowo wystawionych ofert.

oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kasiulki2 

No to moja teoria się posypała. A że tu było o sprawach tajnych, więc to pewno dlatego, że masz za dużo podejrzanych książek ;]

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_

Rozumiem - tajne przez poufne, spalić przed przeczytaniem.

Zakładam jednak, że supertajna zasada działania tego algorytmu dotyczy tego, jakie inne oferty są wyświetlane i dlaczego te, a nie inne.

A ja nie o to pytam. Interesuje mnie, dlaczego ilość wyświetlanych ofert jest u mnie niższa niż u wszystkich innych użytkowników.

U jednego jedynego sprzedawcy znalazłam mniejszą ilość ofert niż 20 - co było naturalne, ponieważ gość ma 18 wszystkich ofert...

W tej chwili praktycznie we wszystkich licytacjach mam po jednej(!) innej ofercie. To nie zależy ani od czasu wysyłki, ani od procentu pozytywnych komentarzy, ani od asortymentu, ani od faktu, że to aukcja z licytacją, ani od czegokolwiek innego.

Mam chyba prawo wiedzieć, dlaczego jestem dyskryminowana.

Jeśli ilość pozytywnych komentarzy spada poniżej 98 procent - zabieracie Smarta. Jeśli ilość numerów przesyłek uzupełnionych w terminie spada poniżej 50 procent - też zabieracie Smarta. Proste i czytelne zasady: jesteś, sprzedawco, traktowany gorzej niż inni, ponieważ masz za mało tego czy tamtego...

Ja jestem traktowana gorzej niż WSZYSCY inni sprzedający, a Ty mi, Olu, nie chcesz powiedzieć, z jakiego powodu. Mam chyba prawo czuć się niekomfortowo, prawda?

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Kasiulki2 

Podejrzewam, że twórcy tego algorytmu sami nie wiedzą dlaczego tak się dzieje 😂 Bo tak i już.

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kaliope_Brzeg 

Hitler, Lenin, Pol Pot itd.

Dlaczego algorytm zabrał @Kasiulki2 miejsce na reklamę ? Normalnie:

https://www.youtube.com/watch?v=DCTHreh67lA

🤣

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@Kaliope_Brzeg 

Mam nadzieję, że masz rację. Allegro jest pełne takmabyciów - i oby były one jedynie maskowaniem własnej niewiedzy, bo druga opcja, zakładająca celowość, jest z lekka przerażająca...

oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kasiulki2 

Ponieważ się nie dowiedzieliśmy (i nie dowiemy, jak mniemam), to napisałem limeryk na tą okoliczność :]

Kasiulki Dwie, z naszego Gadane,
Na allegro ostatnio miała* przechlapane.
Wysyłkę Plus na weekend, oferty ukryte,
Woła: Hola, Ola! Za co, ja się pytam ?
Odpowiedź w stylu Bonda: It's top secret, honey.

😊

*niby dwie, ale w jednej osobie ;]

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@cookie000 

😂🤣😂

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Kasiulki2 NIestety, bardzo mi przykro, ale tak jak pisałam wcześniej, nie mogę zdradzić nic więcej w kwestii działania algorytmu i doboru wyświetlania w nim ofert. 

@cookie000 Pierwszy raz zostałam bohaterką wiersza, więc mimo wszystko potraktuję go jako komplement 😉

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@_HolaOla_ 

Nie pierwsza, nie ostatnia ;] Nie przedstawiłem Cię w negatywnym świetle, a raczej jako kogoś z bardzo istotnymi uprawnieniami ;] Może nawet na poziomie M* ;D

*przełożona Bonda

oznacz moderatorów

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kasiulki2 

Hint:

1. Posortuj swoje oferty na licytacje i KT w drugiej karcie

2. Zajrzyj do losowo wybranej oferty.

3. Porównaj zawartość sekcji pod ofertą.

4. Zajrzyj u Kamy do losowo wybranej oferty

5. Znajdź różnice :]

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Kasiulki2 Wyjaśnię na czym polega różnica w propozycjach podpowiedzi na przykładzie Twoich ofert, ale poproszę o cierpliwość i wiecej wiary we mnie 😉 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ 

Ależ ja w Ciebie wierzę, Olu!

Tylko mądrym zwracam uwagę na fakt, że chrzanią - jeśli chrzanią, rzecz jasna😉

Głupim nie ma sensu zwracać uwagi, bo i tak nie zrozumieją. Strata czasu...

Kaśka czeka😼

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@cookie000 

No i właśnie tego chcę się dowiedzieć.

Kara musi być uzasadniona, a nie tylko długa i uciążliwa, jak myśli pewien minister na Z.

oznacz moderatorów