anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Różnica ceny przesyłki pobraniowej inPost w cenniku Allegro i inPost

__plures__
#1 Nowicjusz#

Witam,

Ostatnio zauważyłem, że w transakcjach z kupującymi, którzy wybrali jako sposób dostawy i zapłaty, przesyłkę pobraniową @InPost. Mam niekorzystną różnicę w cenie przesyłki, pomiędzy cennikiem od Allegro, a cena za jaką kupuje przesyłkę od @InPost. Konto firmowe. Konta inPost i Allegro powiązane. Jak sobie z tym poradzić, żeby nie zmieniać ręcznie ceny w managerze przesyłek? Nie chcę żeby klient wystawił mi negatywny komentarz, że podniosłem mu cenę za dostawę, skoro na Allegro wyświetla mu się ponad złotówkę taniej...

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Za pobrania, to nie wiem czy się automatycznie da to zmienić, raczej musisz ręcznie.

oznacz moderatorów

__plures__
#1 Nowicjusz#

Wiem, że mogę zmienić to ręcznie. Problem w tym, że kupujący widzi cenę za przesyłkę, dokonując wyboru opcji dostawy, niższą, niż po zmianie ceny ręcznie, na taką jaką obciąża mnie inPost.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@__plures__ po zakupie nic nie zmieniaj, bo umowa jest zawarta 😞 zmień cennik dostaw do kolejnych zamówień bo były podwyżki 😞

Zmieniliśmy opłaty za dostawę przesyłek poza Allegro Smart!

Metoda dostawy Opłata brutto do 31 października Opłata brutto od 1 listopada
Allegro Paczkomaty InPost
10,95 zł
11,49 zł
Allegro miniKurier24 InPost
11,99 zł
12,49 zł

Opłata podstawowa za dostawę metodą Allegro Kurier24 InPost pozostaje bez zmian: 14,99 zł.

Do opłaty za przesyłki z opcją płatności przy odbiorze doliczamy opłatę dodatkową za tę usługę. Zmieniliśmy opłatę za tę usługę dla metod Allegro miniKurier24 InPost i Allegro Kurier24 InPost:

Metoda dostawy Opłata brutto do 31 października Opłata brutto od 1 listopada
Allegro miniKurier24 InPost i Allegro Kurier24 InPost
2,46 zł
3,08 zł

Opłata dodatkowa za usługę płatności przy odbiorze dla metody Allegro Paczkomaty InPost pozostaje bez zmian: 4,44 zł.

________
Κώστας
oznacz moderatorów