anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ręce opadają, klient żąda zwrotu 5 zł, bo cena spadła po weekendzie

Mott_Coffee
#8 Zapaleniec

Oto wiadomość, jaką dostałem od klienta (pisownia oryginalna):

„Witam Proszę o zwrot różnicy w cenie kupiłem przed weekendem kawę za 58,71 teraz kosztuje ona 53,71 to jest jakaś chora manipulacja cenami na tym allegro dzień w dzień zmieniają ceny. To podlega pod uokik.
Zwrot różnicy (5 zł) lub odsyłam kawę.”

Serio? 5 zł różnicy, bo weszła promocja na Black Friday, którą Allegro rozciągnęło na cały miesiąc.
I oczywiście wina sprzedawcy, bo „manipulujemy cenami”.

W końcu, żeby nie tracić czasu, pieniędzy na przesyłki i nerwów zwróciłem mu te 5 zł. Tak, pięć złotych.
Bo taniej to zrobić niż prowadzić dyskusję o niczym.

Tylko powiedzcie mi, dokąd to zmierza? Zamiast cieszyć się, że trafił na dobrą kawę, człowiek pisze o „manipulacjach” i UOKiK-u…

Macie podobne przypadki? Oddajecie takie groszowe różnice, czy walczycie z absurdami?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@Mott_Coffee Dużo już tu widziałem, ale to rozwaliło mi mózg. Nie chcę krakać, ale jak taki roszczeniowy klient, to jeszcze może przywalić negatywa (bo musiał się sam prosić o zwrot różnicy, "zmanipulowanej ceny")

Ja miałem taki przypadek, ze smartfonem. Klient kupił u mnie, dosłownie  godzinę przed promocją, następnego dnia był taniej o 200zł. Sam zaproponowałem, zwrot różnicy.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mott_Coffee Tak , trafiłem wielokrotnie 

Możesz mieć pretensje tylko do siebie , udział w allegrowskich programach nie jest obowiązkowy .

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wojtekmarchewka nic jeszcze nie widziałeś

takie akcje odbywają się także w sklepach stacjonarnych - ludziom już zupełnie odbija

czy wiesz, że allegro po zakupie wyświetla kupującemu podobne oferty

i mogą dotyczyć one identycznych produktów i mieć inne ceny

jak myślisz skąd jest tyle zwrotów?

w jednym konsument ma rację i za to możesz oberwać ale nie od uokik

czy w tej nowej ofercie po zmianie ceny, jest podana najniższa cena z okresu 30dni, w formie wymaganej ustawie o cenach?

tłumacz potem takiemu urzędowi, że allegro nie umie tego poprawnie zaimplementować

i nie masz możliwości działania zgodnego z ustawą

dokąd to zmierza?

jest już na allegro masę kont, gdzie ceny są bardzo wysokie - wyssane z palca

użytkownicy mają gdzieś konkurowanie ceną - sprzeda się produkt albo nie sprzeda

lub przykład z drugiej strony - wielki sprzedawca (moto xxxx  ) na allegro zaniżający maksymalnie ogłosił sobie upadłość - allegro spłaca jego długi i zobowiązania z aP  - ciekawe jaki procent pieniędzy uratują od syndyka?

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

Raz miałam taką sytuację, też chodziło o kilka zł. Nasza cena była bez zmian - Allegro obniżyło ją w ramach programu Allegro Ceny. Kupująca zrobiła dokładnie to samo - poprosiła o zwrot różnicy "grożąc" zwrotem. Zapytałam ją czy gdyby cena wzrosła to też by się czuła w obowiązku nam dopłacić. W tym momencie kontakt się urwał a pani produktu nie zwróciła;)

oznacz moderatorów