Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Oto wiadomość, jaką dostałem od klienta (pisownia oryginalna):
„Witam Proszę o zwrot różnicy w cenie kupiłem przed weekendem kawę za 58,71 teraz kosztuje ona 53,71 to jest jakaś chora manipulacja cenami na tym allegro dzień w dzień zmieniają ceny. To podlega pod uokik.
Zwrot różnicy (5 zł) lub odsyłam kawę.”
Serio? 5 zł różnicy, bo weszła promocja na Black Friday, którą Allegro rozciągnęło na cały miesiąc.
I oczywiście wina sprzedawcy, bo „manipulujemy cenami”.
W końcu, żeby nie tracić czasu, pieniędzy na przesyłki i nerwów zwróciłem mu te 5 zł. Tak, pięć złotych.
Bo taniej to zrobić niż prowadzić dyskusję o niczym.
Tylko powiedzcie mi, dokąd to zmierza? Zamiast cieszyć się, że trafił na dobrą kawę, człowiek pisze o „manipulacjach” i UOKiK-u…
Macie podobne przypadki? Oddajecie takie groszowe różnice, czy walczycie z absurdami?
@Mott_Coffee Dużo już tu widziałem, ale to rozwaliło mi mózg. Nie chcę krakać, ale jak taki roszczeniowy klient, to jeszcze może przywalić negatywa (bo musiał się sam prosić o zwrot różnicy, "zmanipulowanej ceny")
Ja miałem taki przypadek, ze smartfonem. Klient kupił u mnie, dosłownie godzinę przed promocją, następnego dnia był taniej o 200zł. Sam zaproponowałem, zwrot różnicy.
@Mott_Coffee Tak , trafiłem wielokrotnie
Możesz mieć pretensje tylko do siebie , udział w allegrowskich programach nie jest obowiązkowy .
@wojtekmarchewka nic jeszcze nie widziałeś
takie akcje odbywają się także w sklepach stacjonarnych - ludziom już zupełnie odbija
czy wiesz, że allegro po zakupie wyświetla kupującemu podobne oferty
i mogą dotyczyć one identycznych produktów i mieć inne ceny
jak myślisz skąd jest tyle zwrotów?
w jednym konsument ma rację i za to możesz oberwać ale nie od uokik
czy w tej nowej ofercie po zmianie ceny, jest podana najniższa cena z okresu 30dni, w formie wymaganej ustawie o cenach?
tłumacz potem takiemu urzędowi, że allegro nie umie tego poprawnie zaimplementować
i nie masz możliwości działania zgodnego z ustawą
dokąd to zmierza?
jest już na allegro masę kont, gdzie ceny są bardzo wysokie - wyssane z palca
użytkownicy mają gdzieś konkurowanie ceną - sprzeda się produkt albo nie sprzeda
lub przykład z drugiej strony - wielki sprzedawca (moto xxxx ) na allegro zaniżający maksymalnie ogłosił sobie upadłość - allegro spłaca jego długi i zobowiązania z aP - ciekawe jaki procent pieniędzy uratują od syndyka?
Raz miałam taką sytuację, też chodziło o kilka zł. Nasza cena była bez zmian - Allegro obniżyło ją w ramach programu Allegro Ceny. Kupująca zrobiła dokładnie to samo - poprosiła o zwrot różnicy "grożąc" zwrotem. Zapytałam ją czy gdyby cena wzrosła to też by się czuła w obowiązku nam dopłacić. W tym momencie kontakt się urwał a pani produktu nie zwróciła;)