Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hejka. czy jest gdzieś opcja pobrania raportu COD do generowanych przez Wysyłam z Allegro DPD pobranie etykiet?
czy można gdzieś o to poprosić? bo rozliczać wpłaty bez tego jest strasznie trudno i uporczywie...
bo dostaje zbiorczy przelew i nigdzie nie dostaje, albo nie umiem znaleźć raportu z pobrań.
ktoś się zagłębiał w temat???
w Inposcie mam to na kurier.inpost przy własnej umowie z DPD wiem że przesyłają na maila.
lecz na tym koncie nie mam umowy własnej z dpd z racji braku korzystnej opcji i nie jest mi potrzebna. ale przydałoby się mieć dostęp do szczegółów przelewu z pobrań...
pozdrawiam
@AllPartsShops Konsultuję tę sprawę. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.
@AllPartsShops Niestety w tej chwili nie ma w naszym narzędziu takiej opcji. Otrzymałam jednak potwierdzenie, że pracujemy nad jej wprowadzeniem. Jednocześnie nie jestem w stanie wskazać terminu, w którym wdrożenie się odbędzie i muszę Cię prosić o cierpliwość.
czyli pewnie jak w przypadku automatycznego wklejania nr konta dla przesyłek pobraniowych potrwa to nie wiadomo ile i może za rok się uda 😄
dobra dziękuję za odpowiedź 😄
Czy coś się zmieniło w tej sprawie?
@coolmarket W zakładce Wypłaty za przesyłki pobraniowe możesz sprawdzić listę wpłat za przesyłki pobraniowe (nadawane przez WZA i rozliczane sposobem Allegro Standard)
jak wygenerować zestawienie wpłat za towar - przesyłki za pobraniem wysyłka z Allegro
Tak normalnie, systemowo nie da się. Możesz poprosić Allegro, coś tam ci wygenerują
czyli jak systematycznie to sprawdzać ? co miesiąc prosić o zestawienie ? przecież jest w systemie :historia operacji tylko jakie mają określenie te wpływy
Ja, jak jeszcze udostępniałam pobrania (zrezygnowałam ponieważ co raz więcej osób nie odbierało paczek za pobraniem) robiłam tak:
2 tyg. zestawienie z banku, i na jego podstawie rozliczałam dokumenty wystawione za pobraniem w systemie sprzedaży.
Zdaję sobie jednak sprawę, że to było realne, ponieważ nie mam zbyt wiele transakcji, jak to robią "więksi" nie mam pojęcia
tak ale teraz wypłaty…sty na konto są za cały dzień i przy kilku pobraniach tego dnia nie znajdziesz wybranej kwoty
Tak jak piszę, przy niewielkiej ilości pobrań da się to porozliczać, przy większej problem, ale to nasz problem, a nie Allegro 😞
to , że mam problem to wiem dlatego piszę tu - może ktoś ma rozwiazanie , w jakimś zestawieniu muszą być te wpłaty ...
Tutaj masz odpowiedź od Allegro https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/raport-cod-zestawienie-pobra%C5%84-wysy%C5...