Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Otrzymaliśmy reklamację od klienta który zamówił oryginalny worek 25kg glukozy.
Przy pakowaniu doszło do pomyłki i został wysłany worek 25kg maltodekstryny. Oba opakowania mają duże wymiary i na połowie każdego opakowania jest nazwa produktu. Klient przysłał nam w reklamacji zdjęcie oryginalnie zamkniętego opakowania (nie otwartego i nie użytego) jako dowód że doszło do pomyłki. Zamiast nam zgłosić pomyłkę żebyśmy mogli przysłać prawidłowy towar i odebrać błędny użył ten błędny do produkcji alkoholu. I teraz żąda od nas zadośćuczynienia ale nie za nasz towar tylko za wszystkie produkty jaki użył do produkcji. Wymyślił kwotę 3x wyższą od wartości wysłanego do niego produktu. I teraz pytanie. Uznajemy reklamację ale na towar a nie na kwotę wymyśloną z czapy. Co z tym zrobić?
@mdrogeria Allegro Ochrona Bimbrowników 😅
@mdrogeria chyba by musiał konsultant na głowę upaść by mu przyznać coś więcej niż za samą glukozę plus jakieś 30-50 monet
@SWIAT_PRZYPRAW KONIECZNIE odrzuć przed upływem 14 dni roszczenia, bo inaczej zaakceptujesz je w całości!!!!
Wystąp jak pisałem o udostępnienie towaru do odbioru, jak klient zechce opłać odbiór towaru. Klient ma odesłać to co reklamował - nieotwarty worek 25kg maltodekstryny i nic innego. Tyle.
tak to nie działa. Uznanie reklamacji mocą ustawy konsumenckiej, ze wzgledu na brak odpowiedzi, znaczy tylko tylko, ze reklamacja jest uznana, czyli sprzedawca uznał niezgodność za stan faktyczny. Za to roszczenia tego typu, jak tu opisane, to kwestia Kodeksu Cywilnego i każdy każdego może wyzwać do naprawienia szkody, moze nawet żądać 100 miliardów, odpowiedz nie jest wymagana na takie dictum.
@EkspertLed już widzę jak zakłada sprawę o odszkodowanie w sądzie cywilnym... Panie Sędzio bo ja chciałem napędzić kilkadziesiąt litrów na własny użytek leczę się dożylnie musze się sterylizować tak minimum 50% mocy mus mi wygenerować a on mi zepsuł bo próbowałem napędzić na pseudocukrze 😛
@SWIAT_PRZYPRAW gość publicznie przyznał że nastawia ok 100-150 litrów na wino... to nie są ilości na własne potrzeby. Chyba se jaja robi.
@az1rael @TechartGSM trzeba zgłosić , gdzie trzeba niech zerkną co Gaździna pod kiecką trzyma
@az1rael Halooo!!! Jakie wino...
Bukowina, śliwki, 25kg glukozy... Połącz kropki... 🙂
jakbym połączył to bym musiał ewentualne pomówienie napisać że produkuje nielegalny alkohol @TechartGSM
no przecież on z tego napędzi z 30-40 litrów wina albo z 15-20 litrów śliwowicy tak pod ok 50%
Bukowina = Śliwowica... Kto Ci tam wino śliwkowe kupi. Jak się nie mylę po 80zł za 0,5l chodzi u Bacy, mylę się? Dawno nie byłem w górach... Za górami może i tęsknię, ale to by było na tyle.
Już w ogóle pominę fakt wyliczenia kosztu pracy i ceny śliwek... 6zł/kg, chyba import z Gwatemali prywatnym odrzutowcem...
@SWIAT_PRZYPRAW cóż cepry kapryśne dutków mało to trzeba dorobić ,trochu na łokowitce , a trochu na allegro
Tak wygląda. Turystów mało a jeść się chce (lub pić)
@SWIAT_PRZYPRAW Jakiś update? Temat załatwiony? Jak? Czy jeszcze w toku?
@SWIAT_PRZYPRAW proponuje wysłać po odbiór Służbę Celno-Skarbową 😎
podsumowując wątek
kupujący otrzymał zły towar,
racjonalnie mógł ocenić, że jest on niewłaściwy
zrobił jego z zdjęcia po otrzymaniu
ale przed zgłoszeniem reklamacji postanowił go użyć
i tym zniszczył sobie swoją "produkcję"
następnie złożył reklamację z w/w zdjęciami i roszczeniem obejmującym
zakup i uszkodzoną produkcję
roszczenie przez sprzedawcę zostało odrzucone, bo skoro wiedział lub mógł wiedzieć o wadzie produktu to po co go używał?
takie sytuacje tylko na allegro, ciekawe czy allegro wspomoże "bimbrownika"
i da mu pieniądze na wznowienie produkcji 🙂
Allegro zaproponowało w ramach naszej dobrej woli - zwrot części kosztów zakupu. Zaproponowaliśmy zwrot pozostałej części zakupu (okazało się że tylko część została zużyta) a my zwrócimy całość wpłaty za zakupiony u nas towar.