Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Po numerze przesyłki kupujący zlokalizował ją w paczkomacie ale według Allegro przesyłka jest opóźniona i nawet nie " wyszła " od sprzedającego. Temat stary jak świat i od lat nic się nie zmienia. Numer przesyłki oczywiście został wpisany do aplikacji bezpośrednio po jej nadaniu. może był by już czas aby to naprawić?
@cztery_bez_atu podaj proszę nr przesyłki, sprawdzę to.
Bardzo proszę: 2101667978904
@cztery_bez_atu zgłosiłem temat, proszę o cierpliwość. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@gdvorek Dzieje się coś w temacie ? Czas leci i dochodzą następne podobne przypadki. Chyba że poprzednia informacja miała za cel uspokojenie zgłaszającej i jak zwykle wrzucenie tematu pod dywan jak wiele innych.
po 5 dniach moja cierpliwość zaczyna się kończyć. Jak długo może trwać sprawdzanie takiej **piiip**oły? Przecież ten temat był poruszany dziesiątki razy a nie zmienia się nic.
upłynęły następne dwa dni i nadal nic się nie dzieje. Wygląda na to że rok od pierwszego zgłoszenia takiego problemu to stanowczo zbyt krótko.
@cztery_bez_atu wracam do Ciebie z odpowiedzią. Dziękuję za cierpliwość.
Nie naprawimy tego ponieważ nie mamy statusów do przesyłki 2101667978904.
Wyjaśnię, że nie mamy ich, bo prawdopodobnie nie użyłeś maskowanego maila tworząc tę etykietę w Orlenie. Przewoźnik nie rozpoznał tej przesyłki jako nadanie do zamówienia z Allegro, dlatego nie wysyła nam żadnych danych.
@gdvorek .
Kiedyś kiedy problem się ujawnił, wysyłałam @ w postaci takiej w jakiej otrzymywałam od was. Czyli XXXXXXXX+yyyyyyyyy@allegromail.pl, niestety jak się okazało nie dochodziły. Wtedy zaczęłam zgłaszać podobne problemy że nawet po odbiorze przesyłki przez kupujących status w Allegro widniał jako przesyłka opóźniona. Tutaj na forum otrzymałam informację że z różnych przyczyn podany adres jest zbyt długi i należy z niego wyciąć wszystko co znajduje się po znaku + ( łącznie z tym znakiem ) aż do @ i wtedy adres wygląda tak: XXXXXXXXX@allegromail.pl i od około pół roku wysyłam w takim formacie ale niestety jak widać to nie było to gdyż problem istnieje i nadal ma się dobrze w przeciwieństwie do mnie i do ludzi którzy u mnie kupują i są wprowadzani w błąd. Pozostaje pytanie co wysyłacie sprzedającemu jeżeli to co otrzymuję to nie jest adres maskowany?
@gdvorek Widzę że to naprawdę " trudna temata ". Korzystanie z adresu @ maskowanego działa tak jak gdyby nie działało, a czas leci.
@cztery_bez_atu informacje o tym, jak prawidłowo nadawać przesyłki z użyciem maskowanego adresu mailowego, znajdziesz w tym artykule.
Szanowna Pani! Sprzedaję na Allegro od 15 lat i wiem co to jest adres maskowany jak i do czego służy. Dla czego więc Client:41493847 już po odebraniu ( z moją pomocą ) widział w Allegro to
@cztery_bez_atu weryfikuję i wrócę z informacją.
Upłynęły następne 3 doby a w temacie cisza jak w domu zmarłego.
@cztery_bez_atu Nie mamy jeszcze informacji. Jak tylko ją otrzymamy to otrzymasz odpowiedź.
Z doświadczenia wiem że kiedy temat przejdzie na stronę powyżej trzeciej to " umrze " śmiercią naturalną jak wiele już poruszanych o których nawet wątkotwórcy zdążyli zapomnieć.
Zgłoszenie z dnia 28-08-2025. Dziś mamy 16-09-2025. I tak jak z innymi " trudnymi " tematami nie dzieje się nic. Liczycie że zapomnę?
@cztery_bez_atu nie, weryfikowaliśmy Twoją sprawę z przewoźnikiem i otrzymaliśmy od niego informację, że nie otrzymał on od Ciebie maskowanego maila w momencie tworzenia tej przesyłki. Adres mailowy zarówno odbiorcy jak i nadawcy zapisany w ich systemie to carrier@kurjerzy.pl, więc musisz wyjaśnić to z administratorem narzędzia, z którego korzystasz do nadawania przesyłek. Jeśli tego nie zrobisz, żadna przesyłka Orlen Paczki nadawana w ten sposób nie będzie mieć statusów u nas.
I to musiało trwać 2 tygodnie?