Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Może ktoś pomoże bo nie za bardzo rozumiem ,mam towar sprowadzony z Azji
Towar samodzielnie sprowadziłam bez żadnych pośredników co muszę wpisać w tych parametrach
@Finger000 Najlepiej skonsultuj tę sprawę z kancelarią lub radcą prawnym. Allegro nie jest upoważnione do wydawania opinii w tej sprawie. Nie byłaby ona wiążąca.
HM, ja czegoś nie rozumiem, wg Natalii allegro nie jest upoważnione do wydawania wiążących opinii prawnych, ale przecież w swoim "regulaminie" musi zawrzeć informacje wiążące dla sprzedawcy. A skoro musi zawrzeć takie informacje to jednocześnie w sensie prawnym odpowiada za ich zgodność z obowiązującymi regulacjami prawnymi i zasłanianie się zwrotem o braku upoważnienia do wydawania opinii wiążących jest gadaniem psu na budę.
Przecież jak w każdym przedsiębiorstwie macie Dział Prawny i zatrudniacie prawników, zatem oni powinni odnieść się do interpretacji obowiązujących obecnie przepisów. Tak jak regulamin powinni sprawdzać pod kątem zgodności z obowiązującym prawem tak i tu powinni być odpowiedzialni za właściwe ustalenia. Przecież będą padały pytania do konsultantów allegro, a oni czym wówczas maja się posiłkować przy odpowiedzi? Dopiero wtedy będziecie szukać interpretacji prawnych? Czy znowu będą sprzedawcy narzekać na , przepraszam za zwrot, ale głupoty wypisywane przez boty.