Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego wątek https://spolecznosc.allegro.pl/t5/archived-content/dhl-nie-dostarcza-przesy%C5%82ek-do-domu/m-p/9207... został usunięty ?!!! , nie było w nim kszty złośliwości , ani nieprawdy
TAK DHL leje na klientów , doświadczyłem tego wielokrotnie jako nadawca i odbiorca również
odkąd postawili automaty to się dzieje ,to się dzieje nagminnie i nikt z tym nic nie robi
@mdrogeria bo DHL będzie teraz w Allegro Delivery i nie można nic złego pisać 😄
@kostas11 hmmm pomyślmy... Czy na Gadane są same pozytywne opinie np. na temat Allegro One? 🙂 Nie? Według Twojego założenia, tym bardziej powinniśmy je usuwać.
Post wyleciał za zdanie: "Poszukuje ludzi z tym samym problemem. Chodzi o pozew do sądu.". Takich poszukiwań nie należy prowadzić na Gadane - niezależnie od tego, o jaką firmę chodzi.
A ja dzisiaj sobie skargę na inpostowego zgłosiłam. Wrzucił sobie 2 wielkie paczki do multiskrytki. Drzwiczki aż wygięte były. Oczywiście mąż nie dał rady otworzyć, na infolinii wołali numerów paczek, a on miał tylko smsa z kodem odbioru. I musiałam zasuwać drugi raz. Wczoraj dzieciak paczkę C znowu wygrzebywał ze skrytki B. Więc się dzisiaj wnerwiłam i ze wina kuriera udowodniona telefonicznie w rozmowie z konsultantem to od razu skarga.
Swoją drogą szkoda mi tego sprzedawcy z wczoraj, bo był z allegro. Paczka za 32 zł w promocji smarka i dostanie pewnie karę za zmianę gabarytu, chociaż to było C... Droga ta promocja dla sprzedawców...
Żadnych innych automatów na szczęście nie mam w okolicy to chociaż tyle szczęścia, że nie wrzucą do czegoś czego nie ma...
Ja się noszę z napisaniem reklamacji z kolei. Paczka rozmiar a kopertka wsadzona w C w taki sposób że wrzucona pod tylną ściankę górnej linii
nie jestem w stanie tego wyjmować. Dobrze że w aucie wożę parasol
Ale, że aż tak głębokie te kwatery w Inpoście ? Czy, że wysoko i wąsko ?
no pomyśl - głębokość 64.
najwyższa linia
mała koperta pod ścianą
Tak to jeszcze nie miałam. U mnie wiecznie brak dużych skrytek to ich tak nie marnują. Właśnie mi następną zmagazynowali w innym paczkomacie, wielkie C, bo 100 dużych kopert. Już mnie nosi na myśl o zasuwaniu tam. Wszystkie paczkomaty głąby postawiły na obrzeżach miejscowości, a normalnego punktu w centrum doprosić się nie można. Był w czasach kiedy paczek z allegro nie można było odbierać w paczkopunktach i się zamknął zanim to zmienili. Ja bym wolała punkt nawet tylko do 14 otwarty od tych wszystkich paczkomatów...
...az chce się zacytować formułkę z tabeli kodów Allenigma:
"dla Waszego dobra" ...
Drogi @mdrogeria wiesz, że takie pytania należy kierować na spolecznosc@allegro.pl 🙂
Nie mamy nic przeciwko negatywnym opiniom na temat przewoźników, szczególnie tych z którymi współpracujemy, jednak to forum nie jest miejscem do zbierania kontaktów w celu złożenia zbiorczego pozwu.
@la_nika Nie do końca ponieważ w założeniu forum była mowa że wolno będzie pisać o wszystkim a teraz usuwacie, blokujecie konta i nie odpowiadacie na tematy- pytania, wiec trąci to cenzura a może jakimś strachem przed czymś.
@LEW433 zgadzam się z tobą, dobrze napisałeś , prawdę napisałeś
@LEW433 konta są blokowane tylko jeśli ich właściciele łamią nasz regulamin. Akurat oboje z @Agent555 wiecie, że w takich przypadkach wyjaśniamy, dlaczego konta zostały zablokowane i mamy ku temu powody, nie jest to zadawanie trudnych pytań czy "strach przed czymś".
Odpowiadamy w wątkach, które tego wymagają.
Jeśli macie uwagi odnośnie działań moderatorskich (a to właśnie do nich odnoszą się Wasze wiadomości) zapraszam na spolecznosc@allegro.pl.
@la_nika Z cała sympatią jaką mam do Ciebie, nie zgadzam się, Zasłanianie się regulaminem jest naciągane i nie wyjaśniane, to można przypisać do wszystkiego, wy łamiecie zasady i nikt wam nie blokuje wypowiedzi. 🤗 A co do mojego pytania dlaczego wbrew waszemu regulaminowi kupujący z zakupami od Chińczyków nie mogą otwierać dyskusji?
@la_nika jeszcze coś dodam wy moderatorki nie napiszecie że doradcy niekiedy łamią reguramin bo macie zakaz , bo przecież pracujecie w jednej firmie , chodzi i dział reklamcji jak można rozpatrzeć reklamacje ponad 20 dni po terminie, macie ustalone terminy , reklamcji na dział obsługi na doradców 14 dni , a na przewoźnika 30 dni. Zawsze odpisujecie proszę czekać na odpowiedź
@LEW433 Zapewne pamiętasz, że były posty z pozwami zbiorowymi przeciwko Allegro oraz wzory zgłoszeń przeciwko Allegro do UOKiKu. Musiały być skuteczne, więc teraz aby uniknąć posądzenia o stronniczość nie można szukać do pozwów zbiorowych żadnej firmy.
Kolejna sprawa są decyzje allegro, które powodują załamanie sprzedaży. Wtedy korporacja zaczyna szukać winnych. Nietrudno się domyślić, że lepiej ocenzurować najbardziej drażliwe tematy na allegro Gadane niż ryzykować usuniecie całego forum, na co część tajemniczych osób z niecierpliwością czeka. Jak widzisz na horyzoncie kata z toporem, to przecież nie będziesz kładł głowy na pieniek.
To po co zaprzeczają?
@drekenzes Musiały być skuteczne (...) ryzykować usuniecie całego forum
Teorie spiskowe trzymają się widzę mocno - w porządku, chętnie poczytam. To w sumie komplement dla Gadane: ludzie nie są w stanie zebrać się do pozwu zbiorowego, ale wystarczy kilka-kilkanaście godzin publikacji tutaj (bo po takim czasie posty były usuwane), żeby ogłoszenie okazało się "skuteczne" 🙂
A mówiąc serio: Gadane zostanie zlikwidowane, gdy przestanie być przydatne dla osób je odwiedzających, a mówiąc językiem ekonomii - gdy koszty utrzymania serwisu przewyższą korzyści z jego istnienia. Jak na razie, jest całkiem nieźle i z roku na rok coraz lepiej. Nie mogę zdradzić kluczowych wskaźników, ale rok 2023 zamknęliśmy liczbą 6,5 miliona wizyt, natomiast w 2024 już teraz (bez grudnia) mamy 7,5 miliona wizyt. A od stycznia ekipa moderatorska powiększy się o 2 osoby.
U mnie dziś kurier DHL przeszedł samego siebie. Jakiś nowy przyjechał, miał 6 paczek do dostarczenia (nie jakichś dużych - takich normalnych co ja sama bym je przyniosła na raz). Dzwoni jakis nieznany numer, odbieram a tam pan się przedstawia że on z DHL, ma 6 paczek i czy ktoś mógłby wyjść mu pomóc 😅 odpowiedziałam że nie, bo płacimy za dostawę kurierską żeby nam paczki dostarczył pod drzwi. Więc pan kurier potraktował to dosłownie - przyniósł i zostawił paczki pod drzwiami :)))