anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skąd wzięły się opłaty naliczone na moim koncie?

k00n
#7 Wielbiciel#

Witam. Właśnie zapłaciłem 128zł kosztów złodziejstwa Allegro. Prawie nic nie wystawiam, tylko kupuje, mam Allegro Smart.

ZŁODZIEJE.

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35

pulkownik66
#19 Nestor#

@k00n  Ale co to znaczy- prawie nic nie wystawiam?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

k00n sprawdź sobie za co i jeśli wychodzi niezgodność złóż reklamację .

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@mdrogeria  Niektórzy jak mają smarta- to myślą że mają dyspensę na wszystko.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@k00n prawie, to nic nie znaczy 😞  wystarczy jedna rzecz i można mieć nawet większą prowizję, nie złodzieje tylko drogi portal 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@kostas11  Bardzo ładnie i trafnie to ująłeś 😆

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@k00n byłoby dobrze, gdybyś ostrożniej szafował tym słowem. Na Twoim koncie widzę 5 opłat z tytułu publikacji ogłoszenia na Allegro Lokalnie w podkategoriach Samochody, Maszyny, Przyczepy i Naczepy oraz Inne Pojazdy i Łodzie (w opcji Turbo, czyli za 24,90 zł) oraz  18 opłat za zakup kuponu (0,20 zł). Wszystkie stawki znajdziesz w Regulaminie.

5 * 24,90 + 18 * 0,20 zł = 128,10 zł.

Dzięki za wpłatę.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@msniezek pewnie @k00n nie zapoznał się z cennikiem i regulaminem a teraz żale 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@k00n czyli wyjaśniło się 😁

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@msniezek  pozamiatane...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@msniezek  Gdzie so moje piniondze za LAS?🤣 Bo wos jasna siarczysta.......😂

oznacz moderatorów

autoelektronikas
#10 Popularyzator#

Oj z uczciwością Allegro to też jest różnie, skorzystałam ze promocji darmowego wystawienia i sprzedaży na allegro lokalnie, usunęłam wystawione oferty (nie było ich wiele) i wystawiłam ponownie, co się okazało po sprzedaży trzech przedmiotów naliczono mi "prowizjo-opłatę 🙂 " której miało nie być, po sprawdzeniu okazało się że jeszcze trzy najdroższe oferty mają datę wystawienia z przed ustawienia promocji czyli pierwotną, jakim cudem ? jako że sprzedane zostały dość tanie przedmioty a wartość opłaty to 68zł darowałam sobie wyjaśnianie sprawy chociaż z góry można przewidzieć jaka była by odpowiedź allegro. Po usunięciu i ponownym wystawieniu zrobiłam screena i zawsze to zróbcie z widoczną datą korzystając ze zniżek w ramach czasowych, bo jak się okazuje uczciwość może być warta 68zł  🙂

Błąd systemowy ? nie sądzę.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@autoelektronikas Coś gdzieś musiałaś przeoczyć (a przeglądając codziennie AG z autopsji widzę, że użytkownicy często nie zwracają uwagi na wiele oczywistych rzeczy). Ja akurat korzystałem z tej samej promocji i nie została mi naliczona prowizja.

PS Tylko się upewnię - oczywiście aktywowałaś tę promocję w centrum zniżek?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

autoelektronikas
#10 Popularyzator#

Nie no oczywiście aktywowałam promocję i wiedziałam że promocja obejmuje przedmioty wystawione i sprzedane w tym okresie zawsze czytam warunki dokładnie, korzystałam już z tego wcześniej dla tego usunęłam wszystko co miałam wystawione i wystawiłam ponownie.  Błąd że nie zrobiłam screena z sytuacji po wystawieniu wszystkiego i fakt że nie sprawdziłam dat, a plus to to że nikt nie kupił mi przedmiotu za 7k zł z nieuwzględnioną prowizją w cenie, ale jako że nie ma opcji w A-L wystaw ponownie to nie spodziewałam się takiej niespodzianki z datami. Ogólnie Allegro do życia mi nie jest potrzebne więc efekt tego taki że odpłatnie już nigdy nic na allegro nie wystawię. 

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@autoelektronikas Sprzedałaś coś wcześniej na AL (w sensie przed tą promocją)?

oznacz moderatorów

autoelektronikas
#10 Popularyzator#

Nie chyba nie, tylko były wystawione.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@autoelektronikas Skoro "chyba", to sprawdź tutaj https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/sprzedane bo być może sprzedałaś więcej niż bodaj 5 przedmiotów i dlatego promocja Ci nie zadziałała.

oznacz moderatorów

autoelektronikas
#10 Popularyzator#

Proszę 🙂 umiem czytać warunki ze zrozumieniem, potem sprzedałam jeszcze kilka rzeczy i o dziwo opłato-prowizji nie naliczono w/g przyznanej zniżki więc to nie to.

Kiedyś Allegro było strefą niższych cen gdzie można było kupić coś tanio od osoby prywatnej jednak to się zmieniło i teraz w 90% ceny nie są już atrakcyjne, jeśli cenę obniżyłam o prowizję to sprzedałam rzeczy które wcześniej sobie leżały. przy drobnych rzeczach nie ma to większego znaczenia ale przy droższych już niestety tak, a jaka jest różnica w obsłudze sprzedaży przedmiotu przez allegro za cenę 15zł a 2tyś zł, raczej niewielka.

Również i nowe rzeczy kosztują teraz drożej niż w sklepach internetowych więc całkiem nie rozumiem tej polityki. Patrząc po ilości wyświetleń przedmiotów teraz nie wróży to nic dobrego. Współczuję tym którzy utrzymują się z handlu na Allegro.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@autoelektronikas No to chyba pozostaje tylko zawołać np. @_HolaOla_ żeby spróbowała znaleźć jakieś wyjaśnienie Twojej sytuacji.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@autoelektronikas Spieszę z wyjaśnieniem, że naliczyliśmy opłaty za te oferty, ponieważ wspomniana promocja obowiązywała w dniach 25.08-30.09 i był w niej warunek, że ofertę trzeba wystawić i sprzedać w czasie jej trwania. Natomiast Twoje oferty były wystawione 6.08, a sprzedane 02.09 oraz 08.09., stąd też niestety nie spełniłaś warunku tej promocji. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów