Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sytuacja jak na powyższym zdjęciu.
Zakup dwóch przedmiotów. Natychmiast po zakupie zwrot jednego z nich, no ale smart jest.
Co robić?
Mam takich sytuacji w dziesiątkach dziennie. Nic. Zwrócić i wysłać. To jest przecież nieodzowna część sprzedaży na Allegro.
@BikeOutlet_pl Od razu widać, że to zakup w celu uzyskania Smarta > kupione to co potrzebne i zwrot przedmiotu dobranego do Smarta > takich kupujących powinno się obciążać podwójną kwotą przesyłki > no ale cóż > ktoś tam w Allegro nie zdaje sobie sprawy, że jak nie będzie sprzedających, to nie będzie obrotów > zostaną tylko "majfrendzi" i OSA😣
@BikeOutlet_pl Podaj mi proszę numer tego zamówienia.
18555d30-dcab-11ee-b6ff-cbf7b7def494
@BikeOutlet_pl Zgłosiłam to zamówienie do weryfikacji i konsultuję sprawę z odpowiednim zespołem. Proszę Cię o chwileczkę cierpliwości.
Najdalej za 30 min muszę coś zadziałać w temacie..
@BikeOutlet_pl Otrzymałam informację, że W sytuacji gdy kupujący dokonał zakupu za min. 40 zł i tym samym został objęty darmową dostawą, następnie zrezygnował z części zakupów przed wysyłką, bądź już po odebraniu zamówienia, to nadal jest uprawniony do darmowej przesyłki, jak i też zwrotu, nawet jeżeli finalna cena jest już niższa niż 45 zł.
Tyle postów, tyle gadania. Od początku pisałem że sprawa jest jasna jak słońce.
ehh.. chociaż tyle że zwrot pójdzie za 14 dni
@BikeOutlet_pl Realizować zgodnie z zamówieniem, albo zwracasz całość środków i masz negatywa, musisz zdecydować. Oczywiście że jak to robi tylko dla Smarta to nieładnie ale co nie zabronione to dozwolone.
@BikeOutlet_pl chociaż zrobił Ci zwrot , a mój pacjent po zakupie napisał wiadomość cyt ,, kupiłem 4 ,wysłać 1 , a za pozostałe zwrócić pieniądze ,,
Pisać potrafi, czego więcej oczekujesz?😋
@BikeOutlet_pl ja na szczęście nie miałem takich sytuacji ale bym mu napisał że kwota zamówienia spadła poniżej darmowej wysyłki i system nie chce wygenerować etykiety i musisz to nadać za 10,95 zł i odliczysz to od zwracanej kwoty za drugi produkt 🙂
Czekam na razie co moderatorzy wymyślą..
@BikeOutlet_pl Wczoraj był tu temat, że kupujący za takie akcje dostał blokadę konta... 🤔
@komis-bell nie mają podstawy, regulamin Smarta jest do bani, powinien być zapis że jak wartość zamówienia spada przy odstąpieniu poniżej progu nie przysługuje darmowa wysyła !!! w takim przypadku nikt nic prawnie nie zrobi 😞
@BikeOutlet_pl ja to tak napisałem co byś klienta podrażnił, niech odbiera całość, a potem lata ze zwrotem skoro chce dziadować 😄
@komis-bell dostał kupujący banik bo napisał do sprzedawcy żeby wysłać 1 zamiast kilku kupionych czyli przyznał się do dziadostwa
@az1rael ani UK ani regulamin smart nie zabrania takich praktyk więc nie wieżę że za to, ma prawo kupować ile chce i zwracać kiedy chce i ile chce, reguluje to UK !!!
@kostas11 moderatorka wspominała też że namawiał do sprzedaży poza allegro
Nie zdziwię się jak allegro się w końcu weźmie za smarta bo im tu realne pieniądze uciekają na robienie sobie jaj przez kupujących