anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

smart powyżej 100zł

marioderesz75
#7 Wielbiciel

Dlaczego u sprzedawców jest smart powyżej 100 zł kurier jest za darmo to u większości musowo płacić za kuriera jak to w końcu jest z tym kurierem?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@marioderesz75 firma musi udostępnić smart, a Ty mieć wykupiony pakiet aby z tego skorzystać. Ale pamietaj że niektórych przedmiotów nie wyślesz w ten sposób ( np paleta ). A firmy lub osoby prywatne które nie mają smarta  - oferują normalne przesyłki kurierskie.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

marioderesz75
#7 Wielbiciel

Pisałem do firmy a ona kazała mi się skontaktować z allegro i tyle kupiłem dzisiaj farbę i u tego samego sprzedającego ta sama farba w jednej aukcji była z kurierem 0,00 zł a w innej aukcji trzeba było zapłacić 13 zł tego też nie rozumiem. Myślałem że jak zrobię zakupy za 100 zł to wszystkie towary u wszystkich sprzedających - kurierzy będą za darmo 😞

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tylko jak ma 13 zł to się nie łapie na smarta, musiał w jednej aukcji dać 12,99 a w innej 13 zł 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wielu sprzedawców też rezygnuje z kuriera w smarcie bo niedługą będą musieli częściowo dopłacać do tych przesyłek 😞 

Resztę wyjaśnił @pinsplash 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@kostas11 Nie niedługo, ale już dopłacają (od początku marca). Ja wycofałem

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TomBanknoter oki myślałem że w kwietniu tyle zmian 🙂  mam kuriera w smarcie ale na razie nikt z tego nie skorzystał 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

akcesoria-net-pl
#15 Entuzjasta

Jeśli sprzedawca włączy smart na kuriera, to będzie musiał dołożyć się do przesyłki, a jeśli nie włączy, to za przesyłkę płaci klient. Kasa 😁 

oznacz moderatorów

grubcio2987
#11 Animator

To moje pytanie do Allegro jak wygląda sprawa gdy ktoś ze smartem robi zakup powyżej 100 zł,wybiera mini kurier inpost ja dopłacam do przesyłki według nowych zasad 2,95.Kupujący zwraca przedmiot/przedmioty i zostawia jeden poniżej kwoty 100 jak rozliczana jest moja dopłata.Bo jeżeli dobrze rozumiem to wtedy taki przedmiot/usługa nie podlega już promocji i kwota zwrotu powinna być pomniejszona o kwotę jak by to była normalna przesyłka.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ale przy zwrocie części produktów nie oddajesz klientowi kosztów wysyłki tyko za to co oddał 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

grubcio2987
#11 Animator

Tylko ja dopłacam do przesyłki, bo klient kupuje coś żeby mieć gratis przesyłkę potem odsyła i zostawia jeden przedmiot bez którego normalnie nie miał by gratisowej przesyłki.Przy przesyłce allegro mini kurier inpost ja muszę dopłacić 3 zł do paczki

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wiem taki babol, musisz skalkulować -

1 dodać do każdego produktu 3 zł w razie co 

2 dać cenę wysyłki o 1 gr więcej co by nie mieć smarta 

3 przestać sprzedawać na allegro 

😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów