Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, w minionym tygodniu opublikowałem ofertę sprzedaży oprogramowania, którego autorem jest moja firma. Publikacja miała miejsce z konta firmowego. Oferta została jednak usunięta przez "automatyczne systemy".
Wysłałem w tej sprawie zgłoszenie za pomocą formularza kontaktowego. W odpowiedzi otrzymałem link do regulaminu oraz wyjaśnienie, że muszę posiadać oświadczenie autoryzowanego dystrybutora lub "właściciela praw" potwierdzające prawo do sprzedaży oprogramowania. Wyjaśniłem, że byłoby to pozbawione sensu, ponieważ jestem producentem oprogramowania, które wystawiam na sprzedaż. Sam sobie przecież takiego oświadczenia nie wystawię. Na wszelki wypadek wystosowałem też wystąpienie w imieniu firmy opatrzone podpisem kwalifikowanym i załączyłem do wiadomości.
Co więcej, w przeszłości to ja podpisywałem dla naszych resellerów oświadczenia o współpracy w celu przekazania ich Allegro. Na nic się to jednak nie zdało. Sprawa zakończyła się na "przekazaniu do odpowiedniego działu" bez żadnych dalszych informacji, w szczególności bez określenia, jak długo będziemy musieli czekać na możliwość publikacji ofert sprzedaży.
Regulamin zdaje się takiej sytuacji (sprzedaży bezpośrednio przez producenta) nie przewidywać. Czy ktoś z Państwa miał podobny problem? Jak się to skończyło, ile trwała "weryfikacja"?
Jeśli o mnie chodzi, to sprawa jest prosta... prowadzę firmę tylko, że trudność polega na tym, że właśnie w naszym kochanym kraju, a to już proste nie jest. W każdym razie bez zarejestrowanej działalności albo firmy nie sądzę, żeby istniały inne legalne metody.