Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po wybraniu przedmiotu nie został on opłacony (płatność przelewem), sprzedawca pomimo to wysłał produkt z etykieta jako oplacona, a ten napotkał się z odmowa przyjęcia względem, iż przyjęcie byłoby przywłaszczeniem.
Biorac pod uwagę art. 471 KC nienależycie wykonane zobowiązanie umowy przez sprzedawcę przysługuje mu zwrot za przesyłkę i przesyłkę zwrotna od kupujacego?
@RED "mnie dzisiaj szanowny Kupujący opierdzielał, że to moja wina że Kurier nie przyjechał w terminie po odbiór przesyłki - przewoźnik był Kupującego nie mój - można?"
🤣
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Jeśli został wybrany przycisk 'kup', to powoduje on zawarcie umowy i obowiązek zapłaty. Przesyłkę należało odebrać i zapłacić lub nie odbierać i odstąpić od umowy.
@akcesoria-net-pl, w obu przypadkach koszt przesyłki leży po stronie kupującego
@konto zamknięte Tak, doszło do zawarcia umowy, więc sprzedawca ma prawo do zwrotu kosztów przesyłki.
Nie, nie ma takiego prawa. W umowie była przedpłata. Bez przedpłaty się więc nie wysyła.
Tak, jest takie prawo. Do zawarcia umowy doszło po kliknięciu kupuję, sposób płatności to rzecz wtórna.
Zwrotu w obie strony? W przypadku gdy po odmowie przyjęcia paczki oznajmił, iż odstępuje od umowy?
@AleTenis Nie, tylko zwrot.