anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca vs supersprzedawca..

nantri_01
#11 Animator

Zadziwiające...odjęto 100 punktów z oceny bo...ZERO PYTAŃ i ZERO odpowiedzi. Odjęto 100 punktów bo...NIE MA Z CZYM porównać / taki zapis zobaczyłem/ tak w czasie na odpowiedź jak i w ilości pytań....CÓDEŃKO...

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nantri_01
#11 Animator

dołączam do wcześniejszego postudołączam do wcześniejszego postu

oznacz moderatorów

actp-sklep
#11 Animator

nantri_01  Niestety to jeden z bardziej absurdalnych absurdów. Raz na miesiąc jakiś znajomy kupujący musi zadać Ci pytanie 🙂

oznacz moderatorów

nantri_01
#11 Animator

..to jakby film "alternatywy 4" połączony z filmem "MIŚ".. Nie zamierzam indagować KOGOKOLWIEK aby "pytał" - do każdej przesylki DODAJĘ szczegółowy opis czynności i uwag tak że nawet przysłowiowa "blondynka z krową na rowie" zrozumie.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@nantri_01 Tak działa ta miara. Nie otrzymujesz jednak "minusowych" punktów. W tej sytuacji nie dostałeś żadnych dodatkowych punktów. Więcej informacji o miarach i jak są liczone znajdziesz w tym artykule

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

nortimj
#11 Animator

@N_Nitka28 @nantri_01 Wyższa logika - nie ogarniesz. Byłeś super sprzedawcą, klienci nie mieli problemów i pytań, więc już nie jesteś. Tylko pamiętaj, nic nie straciłeś, nic nie zostało ci odjęte. To, że z tego powodu nie jesteś już super sprzedawcą to brak dodatkowego bonusu a nie strata.
Ta miara działa do kitu. Nawet mój pies, którego nie mam, powiedział mi, że logicznym by było na równi traktować szybkie odpowiedzi i brak pytań. Mój kot, którego mam, powiedział że brak pytań powinien być nawet punktowany wyżej bo to oznacza że opis przedmiotu i działania sprzedawcy nie pozostawiają niedomówień. 
Tak samo ilość sprzedanych przedmiotów. Masz 499pkt. na 500 a sprzedałeś 49 przedmiotów a nie 50 i już nie jesteś super sprzedawcą. Bo algorytm (porównałbym go do meduzy: brak mózgu, prosty układ nerwowy) myśli że super sprzedawca to nie ten, który dba o klienta tylko ten, który ma wysoką sprzedaż.
Ale co ja tam wiem.

oznacz moderatorów

nantri_01
#11 Animator

- Rzeczywistość jednak nie słucha - Proszę sprawdzić w załączonym wyżej SCREENIE strony - u góry widać - MINUS 94/ generalni minus 100 bo poniżej jest parę pkt plus.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@nantri_01 Zapoznałam się ze skrinem. Ale tak działa ta miara. Nie dostałeś żadnych punktów, w tej mierze, dlatego wygląda to w ten sposób. Wysyłam jeszcze skrin z artykułu, który wysłałam: 

Screenshot (34).png

Zweryfikuję jeszcze Twoją sprawę z odpowiednim zespołem i wrócę z odpowiedzią. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kosmeteusz
#10 Popularyzator

Ta miara miała sens do momentu wprowadzenia produktyzacji. Spadek zapytań od kupujących jest wyraźny i zgrany w czasie z tą zmianą. Możnaby zastanowić się nad sensem jej istnienia.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nantri_01 @nortimj @actp-sklep nie męczcie tego tematu, lepiej raz w miesiącu zadać sobie samemu pytanie niż jak coś nowego wykombinują i będą problemy 😄 a tak zawsze po łatwiźnie jest + 100 punktów 😄

nantri_01
#11 Animator

Łatwizna nie jest rozwiązaniem - łatwizna tylko zaciemnia rzeczywistość. Nie zajmuję się handlem "pietruszką na sztuki" gdzie pada pytanie: " a ona z polskiego zbioru?" więc trafia się odpowiedź: "OCZYWIŚCIE że TAK - wprost z Węgier!" Tu właśnie istnieje granica "50" - sprzedawać gwoździe na pęczki - maximum 10 sztuk ..

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#13 Ambasador

Chyba nie działa z konta tej samej osoby nawet mając kilka kont. Musi być inna osoba na inne nazwisko. 

oznacz moderatorów