@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Branża spożywcza bezglutenowa
W kategorii supermarket widzę , że jest 66 aukcji
Na listingu widzę tylko 4 aukcje, naszej oczywiście nie ma
Tydzień temu na listingu np byla mąka , byla widoczna tylko nasza i w innym sklepie. Przez dwa dni skoczyla sprzedaz tej mąki i nagle na listingu wróciły inne sklepy (kilkanaście)
Mamy drastyczny spadek zamóweń
I co z tego, ze spełniamy wszystko warunki super sprzedawcy, jak są jakie boty, na które nie mamy wpływu
Produkt jeden za drugim nie widzę w ofertach
To są produkty bezglutenowe, ale nie mogę zmienić na ta kategorię, ponieważ system nie pozwala wystawić aukcji po zmianie na swoją kategorię
Paranoja. Tak jest wieloma produktami z oznaczeniem bezglutenowym, makaron, kasze
Ktoś na sztywno ustawił zwykłą kategorie, a teraz przypuszczam, algorytmy blokują wyswietlanie
Nie da się tak pracowac
@BIO-KIOSK poproszę o link do listingu, o którym piszesz oraz szczegóły problemu ze zmianą kategorii.
Najprawdopodobniej to kwestia widoku produktowego, który obowiązuje na Allegro. Oferty z tym samym produktem są połączone, dlatego na listingu widzisz tylko top ofertę, po kliknięciu "zobacz X ofert" zobaczysz wszystkie oferty połączone z tym produktem.
Nie było zobacz X ofert. Mam screeny zapisane , ale na drugim komputerze, który został w firmie. Jutro pobiore i doslę na zgłoszenia To dotyczy wielu ofert. Poza tym listing sprawdzałam na czystym komputerze, w sensie bez logowań, tak by widzieć jak wygląda to, gdy klient wchodzi na allegro.
Teraz zobacz X ofert pojawiło się, ale wysłaliśmy kilka zgłoszeń w tym temacie
Chodziło np. o produkt Bfree - bezglutenowe. W kategorii było widać 13 aukcji. W listingu tylko 7 jednego sprzedawcy. Bez opcji Zobacz X ofert. Bo wiem, że ona jest. Teraz nagle pojawiła się opcja Zobacz X ofert. Sprawdzam na innym komputerze, też na takim , na którym nie logujemy się na allegro - bo wiem, że jest różnica w widoczności zależnie chyba od konta prywatne i firmowe
Cześć, @BIO-KIOSK! Brak widoku "porównaj x ofert" na listingu to wynik testu, który prowadzimy na niewielkiej grupie odwiedzających stronę. Monika opisała to dokładniej w tym wątku.
żartowniś "Od tego czy sprzedaż będzie szła zależy to, czy będę mógł utrzymać rodzinę i firmę."
jakbym ufał - to bym nie jadł od paru lat.
Jeden z najbardziej nieprzyewidywalnych biznesów - dziś jesteś - jutro Allegro robi jakiś klik - i Cię nie ma
100% racji. Jednak nie jest to normalne
Mamy sklep online.
@BIO-KIOSK prześlij proszę zrzuty całego ekranu z widocznym brakiem opcji "porównaj x ofert" oraz datą i godziną. Otrzymałam informację, że test już został zakończony.
test zakończyl sie wczoraj chwilę po naszym zgloszeniu. Wysłalismy kilka zgloszeń wieczorem do allegro i magicznie za chwilę przyszły odpowiedzi od allegro, ze wszystko widac
Pierwsze zgłoszenie wyslaliśmy wczoraj 25.02.2026, 19:33
o 20:08 przyszła odpowiedź, ze wszystko jest widoczne
Inny produktu zgloszenie o 25.02.2026, 20:07 , odpowiedź o 20:34, wszystko od razu było widoczne
Był jeszcze jeden produkt, też niewidoczny
Nie mam pod ręką screenu.Jest na innym komputerze
Tylko 3 produkty udalo mi sie sprawdzić, niestety nie mam oddzielnego stanowiska pracy, które zajmowałoby się tylko sprawdzaniem widocznosci ofert na allegro, ale widze, że będzie musiało zostać stworzone.
100% jakości obsługi nie daje nic .
Mam 100% pozytywnych komentarzy, ceny tez na przeciętnym poziomie, a to i tak nic nie daje, bo w super ofercie znajduje sie towar sprzedawcy z 90% pozytywów , ale za to z cena ponizej wszelkich norm
@BIO-KIOSK obecnie Twoja oferta jest już widoczna. Jeżeli chodzi o sam test, to ograniczał on wyłącznie możliwość przejścia do pozostałych ofert produktu z poziomu listingu, klienci wciąż mieli możliwość porównania ofert już będąc na stronie oferty i przejścia z tego poziomu do pozostałych ofert produktu.
Tylko pytanie skąd zwykły klient z "ulicy" ma to wiedzieć, jesli sami sprzedający, ogarniający platformy sprzedażowe nie są o tym informowani.
Klienci często nie wiedzą jak zrobić zwrot towaru czy jak ponowić płatnosc, która pierwotnie nie przeszła.
Moim zdaniem to tylko wymówka od allegro, że do ofert można przejść z jakiegos tajemnego przejscia - o którym nikt nigdy nie słyszał
Wspólpraca powinna być bardziej przejrzysta
@BIO-KIOSK z naszych danych wynika, że większość klientów korzysta z porównania ofert właśnie już będąc w ofercie, nie na listingu. Jest to pod belką [Ten produkt od innych sprzedających] [najtaniej] , [najszybciej].
To co robicie jest po prostu "chore".
Ale może ujmę to inaczej. Np. chyba 15 lat temu była na Allegro "zdrowa" sytuacja - aukcje wyświetlały się w/g daty zakończenia - wszyscy sprzedawcy zarabiali.
Lecz teraz jest inaczej - prowizje dużo wyższe, a żeby coś sprzedać, to trzeba słono płacić - wyróżnienia + ADS. Żeby sprzedać coś na Allegro, trzeba słono płacić.
Wyróżnienia i ADS nic nie dadzą, jesli allegro prowadzi test polegający na wykluczeniu 62 z 66 aukcji . Taki widok był na produkcie, który sprawdzaliśmy. W kategorii 66 aukcji, na listingu chyba 4
Z moich obserwacji i obserwacji sprzedających, którzy piszą na grupach realia są inne
Nie ma po prostu sprzedaży
Widzieliśmy to u siebie na jednej ofercie - mąki. przez dwa dni oferta była widoczna tylko w dwóch sklepach (naszym i innym) I sprzedaz tej mąki skoczyła przez dwa dni. Sprawdzałam listing, żeby sprawdzić skąd ten nagły skok sprzedaży. No i bylismy tylko my i ktoś jeszcze. Po dwóch dniach ciach i sprzedaz wróciła na standardowy poziom. Ja na listing, a tam wszystkie sklepy z naszej branży. Są czasami braki w dostawach od producenta i trochę mnie to zdziwiło, że nagle 10 sklepów w sekundzie wyprzedało mąkę, a następnie w sekundzie przyjęło dostawę
I teraz, gdy mieliśmy awarię sieci komórkowej otrzymaliśmy rabat od operatora. PGE podobnie
Na Allegro płacimy abonament- wyższy , nie podstawpwy Pytanie jakie są korzyści z tego wyższego abonamentu? Jaki rabat otzrymamy z tytułu braku wyświetleń naszych ofert?
Jaki sens miało opłacanie wyróżnień, jesli i tak oferty były zablokowane?
Powinniśmy byli przesiedzieć całą noc i wyłapać wszystkie niewidoczne oferty. Zatrzymałam się na trzech, ale poziom oburzenia był taki, że szkoda było zdrowia
Jaki sens jest dbanie o szybkie odpowiedzi, szybką obsługę dysksuji, szybkie zwroty kosztów za zwracane towary, szybkie wysyłki, dobrze zabezpieczone przesyłki, ekologiczne przesyłki? Jaki to wszystko ma sens ? Jesli Państwo jako Allegro jednym kliknięciem wstrzymujecie całą sprzedaż?
co mi z opłacania tego wyższego abonamentu?