szukałem filtra odwróconej osmozy i wpisując dany model allegro wyświetliło mi ten model w super cenie 5000 zł
Gdzie u innego sprzedawcy jest 1495 zł
ach te super ceny allegro 🙂
Nic nie poradzisz - ktoś posmarował (czyt. kupił promowanie) to ma Supercenę. My mamy podobny problem jako sprzedawcy. Supercena 499 zł, nasza cena 95 zł. Pisaliśmy o to, ale możesz domyślać się odpowiedzi.
@KRZAGA_Outlet napisał(a):
Nic nie poradzisz - ktoś posmarował (czyt. kupił promowanie) to ma Supercenę. My mamy podobny problem jako sprzedawcy. Supercena 499 zł, nasza cena 95 zł. Pisaliśmy o to, ale możesz domyślać się odpowiedzi.
mogę prosić o odpowiedź co mam zrobić aby moje produkty miały oznaczenie super cena?
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Hadwao_net Oferta musi spełnić poniższe warunki:
matt_rose To poprosimy o wyjaśnienie dlaczego te dwie oferty (przykładowe wybrane z linku z pierwszego komentarza) przeczą temu, co napisałeś.
I nie chodzi o regułki z regulaminów. Zajrzyjcie proszę i zauważcie sami, że "Super cena" nie działa prawidłowo i wprowadza w błąd kupujących.
https://allegro.pl/oferta/midea-800gpd-ro5-bezzbiornikowy-filtr-odwroconej-osmozy-17817781394
i druga:
to jak to wytłumaczyć? super cena https://allegro.pl/oferta/midea-800gpd-ro5-bezzbiornikowy-filtr-odwroconej-osmozy-17817781394 a tu nie ma super ceny https://allegro.pl/produkt/bezzbiornikowy-filtr-odwroconej-osmozy-z-pompa-wody-midea-800gpd-08378622...
@Hadwao_net super cena to super cena a nie najniższa cena, więc super wygląda 5000 zł a nie 1459 zł 😄
nie patrzyłem na to w ten sposób ale w sumie 5000 jest bardziej super 🙂
@matt_rose ale tańsze oferty też mają dostawę pojutrze ? coś te wasze algorytmy mieszają i zaczynają wkurzać kupujących i sprzedających 😞
@Hadwao_net @kostas11 W takim wypadku przekażę ofertę do weryfikacji 🙂
To można jeszcze tą przekazać. I 849934875775307 innych. Żartuję, wszyscy wiemy, że mija się to z celem. Wadliwy algorytm albo się naprawia, usuwa, albo trzeba z nim żyć. My, sprzedawcy, nauczyliśmy się z nim żyć.
Proponuję jeszcze tutaj się zainteresować. Rozumiem, że 190 brzmi bardziej super niż 129, ale dla kupującego chyba jednak bardziej superowa jest niższa cena
@KRZAGA_Outlet zgłosiłam oferty do weryfikacji. Prośba, aby w przyszłości przy takich zgłoszeniach podać numery ofert lub linki do nich. 😊
18555864750
:
I tutaj: 18553599883 moja cena 69 zł, "super" cena 197.77. Najlepsze jest to, że podsyłam wyłącznie moje oferty, które z jakiegoś powodu, pomimo rażącej różnicy w cenie i tych samych warunkach dostawy, wysokiej jakości konta itp. nie dostają Superceny. Co się musi dziać globalnie. Algorytm do zaorania.
@KRZAGA_Outlet obecnie w przypadku suszarki to Twoja ofera ma oznaczenie Supercena. W sprawie wcześniej zgłoszonych ofert, czekamy na odpowiedź.
I cyk - szczotko suszarka za 2 stówy odzyskała supercenę. Nasza za 7 dych jak widać nie jest aż tak super XDDD
@KRZAGA_Outlet i cyk dane z powrotem się odświeżyły.
Gdy dane są w trakcie odświeżania potrzebujemy ok 2h, aby oznaczenie otrzymała oferta z najniższą ceną.
Z ofertą nr 18474655222 weryfikuję i dam znać.
A jak to się dzieje, że w czasie odświeżania co 2 godziny supercena skacze jak z kwiatka na kwiatek? Jakim cudem oferta 3 x droższa i niewyróżniająca się w żaden inny sposób otrzymuje takie oznaczenie chociażby na 5 minut?
@KRZAGA_Outlet dopytuję, jak to się dzieje i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.