anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Super Sprzedawca stracony

Davbol_TV
#8 Zapaleniec

Bardzo Bardzo niesprawiedliwe traktowanie uczciwego sprzedawcy i utrata statusu super sprzedawcy.

Mam wysyłkę paczke zgodnie z terminem zadeklarowanym prawie na poziomie 100%. Przychodzi zamówienie po południu - na drugi dzień rano paczkę szykuję i wysyłam.

Straciłem Supersprzedawcę i widzę że go nie odzyskam bo nie wysyłam paczek w dniu zamówienia.

Jak ja mam je wysłać w dni zamówienia jesli

1: mam wszystkie produkty ręcznie konfigurowane (a pracuję od 6:00-14:) i codziennie ręcznie konfiguruję mój towar dla klienta.  a więkoszość zamówień klienci dokonuja późnym popołudniem

2: kurierzy pracują i są u mnie w godzinach dopołudniowych a większość zamówień przychodzi po południu - ani ja nie pracuję - ani kurierów nie ma kompletnie. a żeby zamówić podjazd kuriera na dany dzień muszę to robić generalnie do godziny 8:00 bo później oni mają zwoje plany i trasy i nie przyjeżdżają.

Jak ja mam to wysyłać w ten sam dzień ?

Wysyłkę mam ustawioną na 1 dzień - i to jest źle? Mam pracować całą dobę?  Ja i kurierzy??

chorę chorę chorę to strasznie

dd.png

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Davbol_TV nikt nie ma max punktów za szybką wysyłkę bo nie da się tego zrobić, ale to nie jest powód utraty SS musisz w innych miejscach mieć mniej punktów 🙂

Musisz jedynie nadać paczki które wpadną od 0:00 do godziny granicznej w ten sam dzień, nadać czyli wydać kurierowi, nie liczą się paczki w automatach nieodebrane przez kuriera 😞

nantri_01
#11 Animator

... nabywca klepnął kupno i opłacił o godzinie 14,30 -  paczkomat opróżniany o godz 14-tej  a kurier do godz. 13-tej... to se nadawaj...zwalane są punkty za niewysłania..***** wciąż trwający. Taki sam ****** za BRAK pytań od kupujących - o co ma pytać gdy w opisie praktycznie WSZYSTKO jest podane - o pogodę? Dzisiaj "nie przyznano 97 punktów" bo nie ma pytań i "nie dodano " 3pkt bo "opóźniona" - zakup 14,30 a paczkomat opróżniany DO 14-tej...czyli 100 pkt w dół niemal do granicy gdzie nadaje się / traci się supersprzedawcę. ... miło było...

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nantri_01 jak paczkomat jest opróżniany o 14 to ustaw godzinę graniczną na 12 😄 albo zamawiaj podjazd do firmy 😄

nantri_01
#11 Animator

Godzina ustawiona ale nabywca jej NIE WIDZI bo mam mniej jak 10 wysyłek dziennie...wciąż mnie dziki śmiech zrywa na takie "regu-cóśtam. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Davbol_TV Jeśli chodzi o miarę szybkich wysyłek, to jest ona miarą dodatkową, oznacza to, że nie można otrzymać w niej punktów ujemnych poziom nie może spać poniżej 0). W Twoim przypadku skupiłabym się na wskaźniku poleceń od kupujących, ponieważ niewiele Ci brakuje do osiągnięcia poziomu 98%.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Davbol_TV
#8 Zapaleniec

97,87% mam i mam zrobić na 98% i będę SuperSPrzedawcą ??

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Davbol_TV. Aby odzyskać status Super Sprzedawcy Twoja jakość sprzedaży musi być na poziomie Super przez co najmniej 14 z ostatnich 30 dni – nie muszą to być dni następujące po sobie. Obecnie masz 252 punktów, a poziom Super zaczyna się od 300 punktów.

Tak jak wspomniała Wiktoria, możesz skupić się na poprawieniu wskaźnika poleceń od kupujących - w tej mierze odejmiemy 2 punkty za każde 0,1% poniżej 98% poleceń od kupujących. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów