Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie kolejnego testu który wprowadził Allegro dla wybranych kupujących, a mianowicie zakupy ze SMARTEM od 20zł, które zakwalifikują kupującego do bezpłatnej wysyłki. To już któraś edycja testowa ( ostatnia bodajże w 2022r- być może coś jeszcze było po drodze, nie pamiętam). Jaki cel mają te dziwne TESTY ALLEGRO? Czy po poprzednich doszliście do jakichś wniosków? Czy znowu SPRZEDAJACEGO chcecie docisnąć? DLACZEGO nie przetestujecie takich Kupujących co to robią zakupy za 45zł by zwrócić towar niepotrzebny a pozostawić to co chcą za kilka zł oszukując system nadal nie płacąc za przesyłkę? DLACZEGO takie kombinatory nie ponoszą kosztów? DLACZEGO WRESZCIE TYM TEMATEM NIE ZAINTERESUJE SIE ALLEGRO????
Po co wprowadzacie ten test? W sumie to takie pytanie.
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
@Eltronic- te testy mają na celu sprawdzić jak bardzo będą poirytowani sprzedawcy, z poprzednich testów wyszło, że nie wielu odeszło i niewielu zrezygnowało ze smarka, więc robią kolejne
@Eltronic- regulamin wskazuję, że platforma ma możliwość na przeprowadzenie testów i cel zdecydowanie nie jest zbliżony do tego o którym pisze mój poprzednik.
Chcemy uprościć i poprawić wygodę zakupów oraz jednocześnie osiągnąć wzrost sprzedaży w niższych przedziałach wartości zamówień. To jeden z celów tego testu.
A gdzie odpowiedź na moje inne pytanie? Dlaczego kupujący , który zwróci zakupiony towar ze smartem nadal nie jest obciążany kosztami zakupu? Ten proceder działa już dobre kilka lat i pomimo bardzo wielu sygnałów od sprzedających nadal NIC- TOTALNIE NIC nie zmieniliście w tym temacie. A wydaje mi się, że nie jest to trudne do realizacji...No ale Kupującego nie można denerwować, czyż tak?
Uproszczenie i wygodę zakupów oraz zwiększenie sorzedaży w niższych przedziałach wartości zamówień z pewnością doprowadzi do tego co jest aktualnie, czyli kupujący potraktuje mnie ŁAGODNIEJ. Potrzebuje przedmiot za 10zł to już nie będzie musiał domawiać innego za 35zł tylko za 10zł. A i tak zwróci bo go nie potrzebuje. To nic nie zmieni z punktu widzenia sprzedawcy. Jak dla mnie ( ciekawe jak inni to widzą) to pomysł do niczego.
@Eltronic- odpowiedź nikogo pewnie nie zaskoczy - ponieważ takie są zasady Smart!, które są jasne w regulaminie tej usługi.
Rozumiem, że masz obawy odnośnie tego testu, natomiast zapewniam, że odpowiedni u nas zespół bada wszystkie aspekty tego testu. Zarówno te pozytywne jak i negatywne.
@gdvorek problem w tym,że wasz zespół sprawdza jakie skutki to przyniesie dla Allegro, a nie dla sprzedających, a przez te darmowe zwroty sprzedający są w plecy😔
@KOGIEL_T potraktuje to w kategoriach Twojej subiektywnej opinii, ponieważ zdecydowanie nie jest tak jak piszesz.
Przekażę Waszą opinię dalej.
@gdvorek piszesz tak, jak byś był pierwszy dzień na forum😉, doskonale wiesz, że nie jest to moja indywidualna opinia, dla większości sprzedawców takie częściowe zwroty są utrapieniem, postaw się w roli sprzedającego i wyobraź sobie, że sprzedałeś towar za 50zł, zarobiłeś na tym 10zł, a dwa dni później okazuje się, że kupujący robi częściowy zwrot i zostawia sobie tylko baterie za 2zł, wówczas twój zarobek wynosi 10gr, a musiałeś spakować towar, wysłać, przyjąć zwrot zaktualizować stany magazynowe, zrobić korektę faktur i wystawić ponownie aukcję, więc w tej sytuacji klient na wysyłce zaoszczędził kilkanaście zł, a Ty zarobiłeś 10gr i musiałeś się narobić jak głupi
@KOGIEL_T ja również mam wobec Ciebie takie obserwacje, więc odpuść sobie proszę takie opinie.
Ja temat wyjaśniłem wyczerpująco w mojej ocenie i wszelkie opinie przekazałem.
@gdvorek oki, cieszę się, ze przekazałeś te opinie do odpowiedniego działu, mam nadzieję, że będzie jakaś reakcja z ich strony
Prawdopodobnie nawet może straciłeś jak odliczysz obsługe księgowej itp. Moderator to nie sprzedawca- nie zrozumie bo ma inny punkt widzenia a zatem on pisze tak, jak go wyszkolili. No sorry gdvorek, ale taka prawda. Jakby Allegro wprowadziło jakiś limit zwrotu np poniżej 15-20zł nie ma możliwości lub kupujacy pokrywa koszty wysyłki lub sprzedający nie zwraca tych 15-20zł to by się okazało, że nikomu się nie będzie opłacało bezmyślnie wrzucać towaru do koszyka i kupować. Ale wiadomo, nie o to chodzi korporacji.