Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Trochę żartem… automaty Allegro One „pochłaniają” paczki.
Poprzednia paczka, według statusów chyba zniknęła.
2025-04-24 | 10:11:22 | Nadanie przesyłki w punkcie Pickup |
2025-05-03 | 01:01:10 | Brak przesyłki w oddziale doręczającym | |
|
|
Teraz kolejna paczka zapewne podzieli jej los.
Wg śledzenia kurier od 28.04 nie wyjął jej z maszyny i nadal nic się dzieje mimo zgłoszenia do Allegro.
W zeszłym roku 3 paczki zostały w ten sam sposób potraktowane… czyli nigdy nie „wyszły” z automatu.
Nie wiem co o tym myśleć...
@Aleja-Gier Podaj proszę numery paczek, których dotyczy ten problem.
Poprzednia paczka już zareklamowana bo oficjalnie zaginęła.
Druga Allegro A00206IR75
@Aleja-Gier Widzę, że piszesz już w tej sprawie w korespondencji nr 51305385. Odpowiedz na ostatnią wiadomość, żeby doradcy mogli interweniować u przewoźnika.
Paczka nadal leży w automacie (od 28.04). Klientka napisała mi, że wybrała tą metodę bo myślała, że paczka będzie szybko dostarczona. Tymczasem kolejny dzień mija a kurier Allegro One (DPD) skutecznie omija ten automat.
Proszę mi powiedzieć czy kurierzy Allegro One DPD to inni kurierzy niż DPD? Bo Żabka, która jest obsługiwana przez DPD jest odwiedzana przez kuriera co najmniej raz dziennie (a znajduje się kilkadziesiąt kroków od automatu)
Allegro_One
Konsultanci już nie odpowiadają a paczka nadal od 28.04 w automacie.
W ten sposób my sprzedający tracimy klientów bo paczka nie została dostarczona na czas i klient idzie zrobić zakupy gdzie indziej.
Proszę pilnie o konkretne informacje kiedy paczka zostanie doręczona do klientki.
@Aleja-Gier przepraszam za powstałe niedogodności, skierowałam te kwestię do oddziału i gdy otrzymam odpowiedź - wrócę z informacją.
Jest Pani kolejną osobą, która kieruje sprawę do oddziału i nic się nadal nie dzieje.
To jeszcze przy okazji, paczka, z której zrezygnowała klientka i została zareklamowana (nadana była 24.04) właśnie została odebrana przez kuriera.
Bardzo proszę o pilny zwrot do nadawcy, nr przesyłki A001ZPJNL7
@Aleja-Gier rozumiem, że sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa, jednak żeby wyjaśnić kwestię przesyłki muszę to zgłosić do oddziału. Aktualnie czekamy na więcej informacji, dzisiaj wysłaliśmy ponaglenie w Twojej sprawie - odpowiedź otrzymasz mailowo w zgłoszeniu o numerze 51305385.
W kwestii przesyłki A001ZPJNL7 widzę, że dziś została odebrana przez kuriera.
@resistdj w przypadku składania zamówienia, powinna być podstawiana ostatnio wybrana metoda dostawy (którą klient może zmienić podczas składania zamówienia) - jeśli wyświetla się Tobie inaczej, to prześlij proszę nagranie z kolejno wykonywnaych kroków na ten adres e-mail: spolecznosc@allegro.pl (w wiadomości podaj link do tego watku). Będę mogła wtedy wyjaśnić te kwestię z działem technicznym.
Paczka A001ZPJNL7 została dzisiaj odebrana przez kuriera (była nadana 24.04) ale klientka odstąpiła od umowy ze względu na bardzo długi czas dostawy. Proszę więc o zwrot do nadawcy.
Ale co mam nagrać? To że gdy przechodzę do wyboru metody dostawy podczas jakichś zakupów, nawet jeśli przed chwilą kupowałem coś innego, wybiera dla mnie metodę dostawy Allegro one box zamiast ostatnio wybranej metody? Sytuacje te są losowe, ale zawsze podczas tych losowych sytuacji wybiera dla mnie allegro one box chociaż NIGDY w życiu z tej dostawy nie korzystałem. Czy w takiej formie trudno Pani wytłumaczyć działowi technicznemu?
Cześć, @resistdj. System podpowiada najkorzystniejszą metodę dostawy - ostateczny wybór zawsze należy do Ciebie, podczas składania zamówienia możesz to zmienić.
A więc jednak potraficie przyznać że to "system" wybiera za mnie. To że mogę zmienić to wiem. I nie nazwałbym tego podpowiedzią, ale DECYZJĄ podejmowaną za mnie. Ale jak Pani pisze, system wybiera NAJKORZYSTNIEJSZĄ metodę dostawy. Allegro one box NIE JEST DLA MNIE najkorzystniejszą, bo gdyby była, to potrafię wybrać ją sam. Mnie ona KOMPLETNIE nie interesuje bo paczkomat inpostu mam tak blisko, że mogę w majtach lecieć, a do punktu allegro one box musiałbym się bardziej ubrać co zajmuje więcej czasu który jest mi wyjątkowo potrzebny bo teraz żeby znaleźć coś na allegro to trzeba poświęcić 10x tyle czasu co kiedyś, taki zrobiliście porządek. Dodatkowo, widząc co chwila problemy jakie ludzie mają z paczkami za pośrednictwem allegro one box, to wolałbym nic nie kupować. Przestańcie ludziom wciskać coś czego nie chcą. Łączenie ofert też zdecydowanej większości się nie podoba (nie wiem czy komukolwiek się podoba) a również na siłę usunęliście ludziom opcję rozłączenia ofert bo wy wiecie za nich lepiej czego oni chcą. Ba, nawet gdy wątek o łączeniu ofert miał kilkadziesiąt stron (albo i więcej) w którym WSZYSCY poza moderacją wyrazili swoje niezadowolenie, wy twierdziliście że tak ma być bo tak chcieli użytkownicy. Przestańcie wreszcie robić ludzi w balona i zacznijcie im realnie pomagać. Przez to jak działa moderacja (która reprezentuje całe Allegro w społeczności) ludzie turlają się ze śmiechu i mają was w ... tam gdzie światło nie dociera bo wmawiacie im prosto w twarz coś, o czym wiedzą że jest kłamstwem. Nie jest to zresztą pierwsza i z pewnością nie ostatnia sytuacja, że jeden moderator mówi coś innego niż drugi, w dodatku w tym samym wątku.
@MiMary najkorzystniejszą? , ale dla kogo🤔, jeden ma pocztę pod nosem, a ja mam duży parking przy ulubionym paczkomacie, więc dlaczego uważasz, że AI ma decydować, że coś dla mnie jest najlepsze?, oczywiście, że ostatecznie można zmienić, ale często ludzie w internecie, chcą kupić szybko i sprawnie, a nie zastanawiać się co nowego przygotowało AI😔
Naprawdę uważa Pani, że system "System podpowiada najkorzystniejszą metodę dostawy "?
Paczka Allegro A0021FD7N8 nadal nieodebrana.
Paczka A0021DK6N3 nadana 5.05 również nie została wczoraj odebrana z automatu.
Paczka Allegro A00206IR75, nadana 28.04, właśnie rozpłynęła się w automacie.
Jeżeli nie są w stanie Państwo realizować zleceń to po co je przyjmować?
I kolejna paczka, która była nadana dzisiaj o 9:09, nadal nieodebrana a klient widzi przewidywany czas dostawy śr., 7 maj 2025. Jaka jest szansa na doręczenie zgodnie z Państwa obietnicą?
@Aleja-Gier ja mam wyrozumiałych klientów, ale jak chcesz unikać takich sytuacji, to zrób tak jak inni
Klienci często nie patrzą co wybierają, bo skoro zawsze wybierali np paczkomat inpost czy innego kuriera, to myślą że i tym razem tak będzie. A później niespodzianka bo allegro zmieniło za nich formę dostawy. Sam również bym nie raz wybrał ten ich punkt odbioru, gdyby nie to że po pierwszym "dziwnym zachowaniu" formularza dostawy zauważyłem że "KTOŚ" zamiast mieszać u siebie, miesza w MOIM zamówieniu.
Cześć, @Aleja-Gier. Kurier powinien odebrać przesyłkę jeszcze dzisiaj. Skontaktujemy się z oddziałem realizującym podjazd, aby interweniować w tej sprawie.