anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Umowa na Allegro Paczkomaty InPost

chmielna12
#11 Animator#

Ponieważ wysyłam coraz więcej przesyłek przez Allegro InPost zwróciłem się do InPostu, żeby przejść z modelu prepaid na postpaid i podpisać umowę. Przyznam, że ciągłe doładowywanie salda konta zaczyna być upierdliwe.

Dział sprzedaży InPost odesłał mnie do Allegro oni nie podpiszą na to umowy. Allegro odesłało mnie z powrotem do InPost. Czy w ogóle jest możliwe wyjście z błędnego koła.

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

sklepRTVSAT
#12 Orędownik#

Dla allegro tutaj jesteś tylko marnym sprzedawcą z którego doi się pieniądze, więc zapomnij o tym że pomogą i podpiszesz umowę. Musisz się zgodzić na warunki allegro i Inpostu których nie masz prawa zmienić, ale ocenę za jakość wysyłek dostajesz niestety Ty a nie allegro czy Inpost. Chcesz podpisać umowę z Inpost podpisz ją niezależnie poza allegro, Inpost umożliwia umowę dla klientów biznesowych ale wtedy ceny są niestety delikatnie wyższe. Na takie ceny jakie są ustalone między allegro a Inpost nie masz co liczyć. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@chmielna12 możesz podpisać z InPost umowę (może źle Cię zrozumieli) i podpiąć do WzA. Wtedy wysyłki smart rozliczać będziesz z allegro a zwykłe z inpost.

oznacz moderatorów

chmielna12
#11 Animator#

Dzwonił do mnie koleś z ich działu sprzedaży i powiedział, że oni nie podpisują na Allegro umów. Rozmawiałem też z infolinią i coś podobnego usłyszałem. Może mają tam po prostu bałagan albo handlowcy nie dostają za takie umowy prowizji.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@chmielna12  ty możesz podpisać umowę z inpost na indywidualne usługi kurierskie a nie na przesyłki smart allegro.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@chmielna12 bo do samych przesyłek allegro nie opłaca Ci się podpisywać umowy 😞 jeśli masz sprzedaż poza allegro i wykorzystasz abonament na nadania kurierskie i paczkomaty ( allegrowe nie wliczają się do umowy ) to podpisz zwykłą umowę i będziesz mógł nadawać w tym allegrowe i będziesz miał to na fakturze na koniec miesiąca  !

Tylko pamiętaj że jak nie wyrobisz normy poza allegro to będziesz w plecy !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

chmielna12
#11 Animator#

ja to wszystko rozumiem mam tylko pytanie czy jest możliwe rozliczanie Allegro Inpostu postpaid czy nie ma. Jeśli nie ma to sprawa jasna.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@chmielna12 jest jak podpiszesz umowę ale nie na same paczki allegro 🙂 w innym przypadku pozostaje przedpłata 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

chmielna12
#11 Animator#

bez sensu 

oznacz moderatorów