Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Dodałem umowę własną z Inpost - czy w trakcie nadawania mam wybór czy chcę korzystać z wysyłki na umowę czy poprzez Allegro ?
Jesli tak to gdzie ?
@KOMIKOMP nie masz możliwości wyboru przy imporcie zamówień z allegro lub nadawaniu przez WzA
Chyba, że ręcznie wpisujesz adresy w MP to wystarczy wstawić zamaskowany email bez rozszerzenia transakcji i zostanie nadany poza allegro. Ale wtedy chyba polecą statystyki.
Akurat adres email adresata nie ma najmniejszego znaczenia. To są odrębne usługi (z przedrostkiem Allegro i bez).
Jak wybierzesz rodzaj przesyłki Allegro Paczkomaty Inpost lub Allegro Kurier Inpost to zawsze będzie to rozliczone wg cennika Allegro. Natomiast jak wybierzesz Paczkomat lub Kurier to zawsze będzie to rozliczone wg umowy własnej.
W Inpoście usługi na umowie z Allegro są całkowicie odrębne od tych na umowie własnej. Mają własny cennik i regulamin. Różny jest też termin doręczenia, a w przypadku Allegro Inpost nie ma gwarantowanego terminu doręczenia i nie jest to usługa kurierska (Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost nie jest usługą kurierską w rozumieniu art 3 pkt 19 ustawy Prawo pocztowe).
To akurat bardzo proste.
Usługi Inpost Paczkomaty i Inpost Kurier masz tylko na umowie własnej. Natomiast usługi Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost masz tylko na umowie Allegro.
Musisz to ustawić w cenniku dostaw i kupujący wybiera opcję dostawy.
Pamiętaj że Allegro Inpost to odrębne usługi w Inpoście, a nie tylko usługi na umowie Allegro.