Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pojawił się problem z wystawianymi aukcjami.
Towar, który sprzedaję jest fabrycznie nowy, bez śladów użytkowania kompletny. Dodaję też, że zawartość opakowania została sprawdzona i jest zgodna ze specyfikacją. Takie też opisy stosuje w wystawionej aukcji. Niestety bot allegro usunął aukcję gdyż wg "opinii" bota informacja znaleziona w opisie aukcji wskazuje, że towar nie spełnia parametru nowy.
Ponadto chcąc niejako zachęcić potencjalnego klienta posiadając na prywatny użytek ten sam model sprzętu dodałem opis, że bez problemów pracuje w środowisku Windows i Mac jak i współpracuje z różnymi typami telewizorów. Rzecz jasna sprzedawany i wystawiony na aukcję produkt był zapakowany, w fabrycznym opakowaniu a mimo tego bot usunął tą aukcje.
Chciałbym dodać, że zastosowana przez Allegro definicja towaru nowego nie jest zgodna w całości z definicją UOKiK, gdyż w chwili gdy sprzedajemy nowy towar i klient go zwróci to po pierwsze nie jest zobowiązany do zwrotu w oryginalnym opakowaniu a po drugie opakowanie może być otwarte.
W takim wypadku UOKiK stoi na stanowisku, że towar w dalszym ciągu jest nowy niezależnie od tego w jakim stanie jest opakowanie.
W związku z powyższym proszę o wyjaśnienie dlaczego Wasze boty zamykają wystawione aukcje, w których opis umożliwia dokładne zapoznanie się klienta z towarem i jest zgodny z prawdą ?
Czy zwrócony przez Klienta bez podania przyczyny lub z jej podaniem ale bez zgłoszenia reklamacji nowy towar jest w dalszym ciągu nowy jeśli spełnia warunki ale opakowanie jest otwarte / uszkodzone / zastępcze ?
Czy biorąc pod uwagę Wasze podejście do parametru stan towaru w przypadku jego zwrotu mam obniżać kwotę zwracanej klientowi wpłaty o na przykład połowę, gdyż nie będę mógł tego towaru wystawić jako nowy ?
Chciałbym wystawiać aukcje zgodnie z Waszym regulaminem zatem zależy mi na jednoznacznej i spójnej odpowiedzi na zadane powyżej pytania.
@ateixpl Ale co ma wspólnego stanowisko UOKIKu (przypuszczam, że chodzi o jakąś decyzję odnośnie praktyk ograniczenia prawa do zwrotu) do stanu produktu opisanego w Twojej ofercie?
Przecież UOKIK twierdzi (zgodnie z prawem), że kupujący może zwrócić przedmiot bez oryginalnego opakowania, używany oraz pozbawiany istotnych części a nawet NIESPRAWNY - sprzedawca NIE MA PRAWA odmówić przyjęcia takiego zwrotu.
Ty bierzesz takie stanowisko UOKIKu i dopisujesz do niego jakieś swoje nowe teorie o których tam nie było mowy. No chyba, że teraz wrzucisz tutaj to stanowisko UOKIKu w którym będzie wprost napisane "Towar jest nowy niezależnie od stanu oryginalnego opakowania".
Czekam.
Ja nie neguję tego, że klient może zwrócić towar w dowolnym opakowaniu. Zgodnie z obowiązującym prawem ma taką możliwość, neguję natomiast brak możliwości wystawienia ponownie takiego towaru z parametrem nowy. Wg stanowiska UOKiK taki towar jest w dalszym ciągu nowy i jako nowy można go dalej sprzedawać w tym wystawić na allegro z parametrem nowy.
@ateixpl szczegółowe informacje na ten temat możesz otrzymać kontaktując się za pomocą formularza. Nie jestem w stanie podpowiedzieć jaki stan powinieneś wybrać dla tego produktu, gdy do wyboru jest Nowy, Używany albo Powystawowy być może nie warto pisać w opisie oferty, że opakowanie zostało otwarte, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok. Jeśli produkt jest nowy, to jest to wystarczająca informacja.
Informacje na temat parametru stan, są dostępne w tym artykule oraz w regulaminie.
Nowy – ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i nieuszkodzony. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu i mieć nieuszkodzone oznaczenia producenta – na przykład metki przy ubraniach. Produkt ten nie może mieć śladów użytkowania.
Otwarte opakowanie, Przepakowany lub Nowy bez metki – każda z tych wartości określa produkt, który może nie mieć oryginalnego opakowania lub opakowania ochronnego. Może być w opakowaniu zastępczym lub opakowaniu oryginalnym, które nie jest zapieczętowane. Produkt jest w dobrym stanie i ma oryginalne akcesoria. Nie jest zużyty, a ewentualne ślady użytkowania mają związek wyłącznie z jego przepakowaniem.
W przypadku sprzedaży produktu, który został zwrócony w uszkodzonym opakowaniu, możesz określić stan jako np. Przepakowany. Nie możesz obniżać kwoty zwroty ze względu na zniszczone opakowanie.
W przypadku informacji o Windowsie, Macu i różnych typach telewizorów, nie wiem jakiej oferty to dotyczy, ale w opisie oferty powinny znajdować się tylko informacje dotyczące sprzedanego przedmiotu, jeśli więc pisałeś o innych produktach, automat mógł uznać to za naruszenie.
Ok, to już wiem coś więcej. Jednakże skoro w trakcie wystawiania przedmiotu istnieje możliwość wyboru stanu opakowania (często jest to obowiązkowe a czasami alternatywne) to czy w takim wypadku towar nowy może mieć stan opakowania inny niż nowy zgodnie z możliwościami, które daje formularz czy też nie ? No bo z jednej strony są do wyboru warianty ale z drugiej strony w przypadku towaru nowego nie za bardzo można inny wariant niż oryginalne opakowanie wybrać ?
Druga sprawa - wiem, że nie mogę obniżyć wartości zwrotu towaru z przyczyny uszkodzonego opakowania jednakże sprzedałem nowy towar w oryginalnym opakowaniu, towar wrócił po zwrocie bez oryginalnego opakowania i w takim wypadku nie mogę go wystawić i sprzedać jako nowy więc muszę go wystawić z opisem na przykład po zwrocie, co w skuteczny sposób ograniczy liczbę potencjalnych klientów chociażby dlatego, że nie będę mógł go u Was promować. W takim wypadku wartość towaru spadnie i spowoduje stratę sprzedawcy.
Trzecia sprawa tak niejako przy okazji. Czy jeżeli wyedytuję aktywną ofertę dokonując zmiany w samym opisie towaru - system uzna to jako naruszenie czy też nie ? Czy w przypadku konieczności dokonania zmian w opisie wystawionego przedmiotu lepiej zakończyć aukcję i wystawić ten przedmiot ponownie jako podobny ?
@ateixpl "Wg stanowiska UOKiK taki towar jest w dalszym ciągu nowy i jako nowy można go dalej sprzedawać w tym wystawić na allegro z parametrem nowy."
Ja to chyba niewyraźnie piszę ... w takim razie prosiłbym o jakiś konkretny odnośnik do takiego oficjalnego stanowiska UOKIKu.
"wiem, że nie mogę obniżyć wartości zwrotu towaru z przyczyny uszkodzonego opakowania jednakże sprzedałem nowy towar w oryginalnym opakowaniu, towar wrócił po zwrocie bez oryginalnego opakowania"
Już w pierwszym słowie się pomyliłeś, bo nic nie wiesz.
Chyba jednak będę polegał na wiedzy moderatorów, nie mam ani czasu ani przyjemności na kontynuację tej rozmowy z Tobą.
@ateixpl jeśli wybierasz stan nowy, to powinien on spełniać definicję, którą podałam wcześniej, dotyczy ona też opakowania. Jeśli produkt jest nowy musi znajdować się w oryginalnym, nieotwartym, nieprzepakowanym opakowaniu.
Rozumiem, że zwrot przedmiotu w zniszczonym opakowaniu może zmniejszyć wartość tego przedmiotu, ale tutaj obowiązują przepisy, które regulują, że opakowanie nie może wpłynąć na zmniejszenie wartości zwracanego przedmiotu.
Możesz zmienić opis oferty w dowolnym momencie, ale nie możesz zmienić parametru jeśli zmienia to właściwości produktu (np. nie możesz zmienić parametru stan).
A co w przypadku gdy
nie mam do wyboru poprawnego stanu przedmiotu ? jest "Nowy" lub " Używany"
@SmartElektrooo powinieneś wybrać odpowiedni dla tego przedmiotu.
Nowy – jeśli jest to produkt całkowicie nowy, czyli nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i nieuszkodzony. Jest w oryginalnym opakowaniu i ma nieuszkodzone oznaczenia producenta oraz nie ma śladów użytkowania.
Używany – jeśli był wcześniej używany. Może mieć ślady użytkowania, ale jest w pełni sprawny i działa zgodnie z przeznaczeniem. Produkt określony jako Używany może nie mieć niektórych części lub akcesoriów – na przykład śrub (w przypadku mebli).
Ale chcę wystawić produkt, który wrócił od klienta, jest nie używany, opakowanie otwarte. (Klientowi nie pasowała wtyczka.) Nie mam do wyboru stanu "Po zwrocie"
Ja mam podobnie, od wczoraj allegro usunęło mi już ponad 200 aukcji bo nie zgadza się stan z opisem. Prowadzę outlet i w większości mam towar po zwrocie, a bardzo często nie ma możliwości wybrać stanu po zwrocie lub powystawowy. To jest naprawdę śmieszne, ten problem ciągnie się już od 4 lat, kontaktowałem się z prośbą o dodanie wyboru różnych stanów to dostałem wiadomość, żeby napisać dokładnie w której podkategorii chcę takie opcje. Napisałem, że do wszystkich bo mam bardzo szeroką gamę produktów, to dostałem odpowiedź, że się nie da. Śmiech na sali.
Od kilku dni są usuwane oferty dla tego że stan "Nowy" nie zgadza się z opisem "Powystawowy" chciałem przejrzeć wszystkie oferty i poprawić, lecz jaki stan mam wybrać, na produkt powystawowy, skoro jest możliwość tylko Nowy lub Używany ?
@SmartElektrooo towar był używany, do ekspozycji na wystawie, więc jest używany
Temat był już "wałkowany", ale jak widać Allegro nic z tym nie robi. Oczywiście cenna jest podpowiedź "Nie jestem w stanie podpowiedzieć jaki stan powinieneś wybrać dla tego produktu, gdy do wyboru jest Nowy, Używany albo Powystawowy być może nie warto pisać w opisie oferty, że opakowanie zostało otwarte", ale nie chodzi o to, żeby znależć sposób na furtkę w regulaminie i oszukać boota tylko, żeby to było po prostu uczciwe. Wystarczy dodać do wyboru stan nowy/używany i WYRAŹNY wybór stanu opakowania. Klient będzie wiedział dokładnie co dostanie.
Cały czas są miedzy innymi problemy z częściami samochodowymi typu klocki/tarcze. Do jednego samochodu jest kilka wersji. Klient kupuje, nie pasują i zwraca. Nikt do nikogo nie ma pretensji. Tylko dlaczego mam to ponownie wystawić jako używane, skoro ma otwarte opakowanie? A tylko te dwa stany są do wyboru.
@ploma @SmartElektrooo @HouseDecorPoland @ateixpl zgłoszę Wasze uwagi do zespołu, który zajmuje się tym parametrem i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
Podsumowując:
- brakuje możliwości podania stanu opakowania w każdej kategorii,
- co w sytuacji gdy produkt jest nowy, nieużywany, ale jest po zwrocie (w nieoryginalnym opakowaniu lub zniszczonym opakowaniu), a do wyboru są tylko Nowy lub Używany,
- brakuje stanu "Po zwrocie".
👍