Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Powitać. Wczoraj dostaliśmy e-mail od Allegro ( kontakt@emporium.co.pl 😉) z informacją o możliwości zablokowania konta z racji częstych prób logowań z aplikacji mobilnej. Najlepsze w tym jest to, że przyszło to na adres, który w żaden sposób nie jest powiązany z allegro.
@mirex2005 Dziękuję za zgłoszenie i czujność. Przekieruj proszę tę wiadomość na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się tą sprawą niezwłocznie.
Też otrzymałem wczoraj wieczorem takiego maila.
Nadawca: "Zespół Allegro".
Adres nadawcy: "kontakt@penumbramas.pl"
Temat "Rafał, Prośba o aktualizacje danych. B1COZJ0RXS".
@Ramitech czy możesz przesłać go za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Nie ma problemu. Wysłane.
Próbuję przesłać wiadomość która może być próbą wyłudzenia na podany adres, ale dostaję z miejsca odpowiedź że moja wiadomość została zablokowana. Dlaczego?
@dodgecharger czy przesyłasz ją za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Czy możesz przesłać zrzut ekranu z ostrzeżeniem jakie się pojawia?
dostałem coś takiego
@rafcio461 ok, nie jest to wiadomość od nas, rozumiem, że gdy próbowałeś przesłać ją za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl pojawił się komunikat, że wiadomość została zablokowana?
Nic nie przesyłałem
@rafcio461 czy mogę poprosić Cię o przesłanie tej wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Przepraszam za nieporozumienie, połączyłam Twoją wiadomość i zgłoszenie od @dodgecharger w jedno 🙂
Witam wszystkich.
Dzisiaj dostałem najprawdopodobniej fałszywego maila:
|
Mail z prywatnego konta założonego wczoraj. Trochę słabo to zorganizowali, ale dla tych, co się śpieszą i nie sprawdzają dokładnie...
@NewLight_pl dziękuję za Twoje zgłoszenie! Dobrze, że zachowałeś ostrożność. Czy możesz przesłać tę wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Niestety mail jest blokowany, próbowałem Wam przesłać z 2 kont i wciąż widzę:
| ||||
The response was: Message rejected. See https://support.google.com/mail/answer/69585 for more information |