Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
NA moim przykładzie : sprzedaje JUŻ coraz mniej przez Allegro ( wiadomo prowizja 12% kto KOSMOS ) ale od kiedy allegro usunęło moje 3000 pozytywów ( by wyrównać szanse ) ZOSTAŁO mi 62 komentarze w tym jeden negatyw . A dzisiaj zostałem obdarowany drugim NEGATYWEM i statystyka spada na 96% i znika SMART z moich aukcji . Gdybym nawet namówił te kilkanaście osób które nie wystawiły w ostatnim czasie komentarza to... MUSZĘ uzbierać 100 pozytywów by odzyskać 98% statystyki. Przy małej sprzedaży to nierealne . A duży który posiada 1000 negatywów nie obawia się że smart zniknie mu w ciągu sekundy . ABSURD który udowadnia że allegro dąży do zdyskredytowania małych sklepów itp
@ACCURON Nie odbierać takiej przesyłki?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@ACCURON, @konto zamknięte, żeby kupujący miał zwrot, musiałeś go udostępnić, INACZEJ NIE MIAŁBYŚ SMARTA! Dlatego nie udostępniaj zwrotów 🙂
Do mnie kupujący nadał zwrot bez informacji itp . chociaż pisałem że nie przyjmę zwrotu . ALE w końcu to jego przedmiot za który zapłacił - więc jak ma ochotę go do mnie wysłać to to odbieram przesyłkę i leży nierozpakowana. Kasy nie zwracam bo niby za co ... jak kupujący chce odzyskać przedmiot to musi zapłacić za przesyłkę . Tak to wygląda i właśnie oto miałem spór na Allegro i Allegro przyznało mi racje .
mialem kilka zwrotow z przyczyną
# oczywiście SMART to tragedia dla drobnych sprzedawców - więc lepiej go nie mieć 😞 ALE wtedy albo obniżasz ceny i nie zostaje ci nic po tym jak jeszcze Allegro skroi ci 12% ( wymyśliłem że to są takie AllePodatki ) Jeszcze można dać wysyłkę Gratis bo i tak AllPodatki są pobierane od kosztów przesyłki KOSMOS ! Sam kupuję na Allegro i mam Smarta więc wybieram tylko sprzedawców ze Smartem bo mam darmową przesyłkę ... TAK TO SOBIE WYMYŚLILI !
OCZYWIŚCIE ŻE NIE ! Prywatne konto musi ustalić warunki zwrotu , ale mogą być one inne niż te wynikające z prawa konsumenta. Czyli dowolne . Takie jest również stanowisko Allegro - bo taki zakup to umowa Cywilno-prawna .
ACCURON - nie wprowadzaj w błąd na dyskusji , nie wiesz to się nie wypowiadaj.
@konto zamknięte Negatyw za co ? Może poproś o anulowanie kupującego.Allegro wszystko przewróciło do góry nogami.
no właśnie ALLEGRO zmusza nas do dogadywania się z kupującymi bez względu na to czy mają racje czy nie ... wraca stara zasada KOMENTARZE nie służą do oceniania tylko SZANTAŻOWANIA .
JAK sprzedaż 10 rzeczy na allegro i otrzymasz 10 POZYTYWÓW a za 11 rzecz dostaniesz negatyw - bo ktoś miał zły dzień ... to jaką masz statystykę 90% !!! i co dalej ile trzeba uzbierać pozytywów by zrobić 98% ( kto policzy ? ) Bo ja policzyłem otóż jeszcze 40 POZYTYWÓW - co ma to wspólnego z rzeczywista oceną sprzedawcy ???? NIC !
*przy małej sprzedaży może to trwać 2 miesiące ( bo przecież nie każdemu się chce oceniać )
@konto zamknięte przy małej sprzedaży można już nie wrócić widzę u siebie po urlopie wystarczył jeden gościu i tytułu SS na następny miesiąc nie będzie
@konto zamknięte, dlatego jest Allegro Lokalnie, gdzie nie ma zmartwień 🙂
@konto zamknięte Tam też są zmartwienia, tylko trochę innego kalibru😂
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere, oj tam oj tam, dla malutkich prywaciusiów to bez-zmatwieniowe miejsce, a jeśli wystawiają jako ogłoszenia to już wogóle 😛
i co mysłicie że to AlleŚmiechuWarteLokalnie jest właśnie po to ... dzisiaj jest fajnie , jutro opłaty potem prowizje a na końcu jak z Tablicą , OLX Otomoto itp
na lokalnie jest super mam bez oplat do 23.08 akcja wakacje
Jak sprzedasz 😉