Według Allegro moich produktów nie ma w bazie GS1 - nie mogę ich wystawić.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry!
Jestem bezpośrednim importerem ukraińskiej marki Maestro - wszystkie produkty sprowadzane przeze mnie są zarejestrowane w GS1 Ukraine. Tym czasem system allegro twierdzi, że kody są nieprawidłowe i nie ma ich w bazie GS1.... Co można z tym "fantem" zrobić?
- Etykiety:
-
GS1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Możesz kupić takie kody.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Są już opłacone w GS1 Ukraine przez producenta.....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Maestro-Splash przykro mi, jednak w takiej sytuacji utworzenie produktu i wystawienie oferty nie będzie możliwe. Możesz podać mi przykładowy EAN sprawdzę to ponownie, jednak jeśli otrzymałeś informację, że podanych kodów nie ma w bazie GS1 z której korzystamy, to wystawienie oferty i utworzenie produktu nie będzie możliwe, a rozwiązaniem pozostaje wykupienie ich w bazie GS1 Polska.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Na przykład te. Cały mój asortyment pochodzi od tego producenta i tylko nowości nie widnieją w bazie z której korzysta allegro.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Maestro-Splash sprawdziłam zaznaczony na zrzucie kod EAN: 4820268320681 i przykro mi, ale nie ma go w bazie GS1, z której korzystamy. W takiej sytuacji utworzenie produktu i wystawienie oferty nie będzie możliwe. Producent powinien wykupić kody w bazie GS1.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Producent podesłał mi zaświadczenia o rejestracji kodów w bazie GS1 - niestety zmuszanie sprzedających do korzystania z tej samej bazy co wy, jest wg mnie działaniem lobbystycznym na rzecz tego podmiotu i sprawie powinien przyjrzeć się uokik.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Te kody są w bazie GS1 Ukraina (https://gepir.gs1ua.org/en/search/gtin) oraz GS1.org (https://gepir4-beta.gs1.org/index.php/search-by-gtin). Brak ich jednak w bazach globalnych, a to producent powinien zgłosić do GS1UA z prośbą o weryfikację. Nie zmienia to jednak faktu, że kody są zarejestrowane w ukraińskiej organizacji GS1.
Pierwszy produkt ze screena (GS1 UA)
To samo GS1 ORG (beta)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika rozumiem że kupiliście lub zamierzacie przejąć GS1 stąd napędzenie klientów i zwiększanie przychodów 😄
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Maestro-Splash @kostas11 @LEW433 @la_nika czy przypadkiem kody ean na rynek polski nie mają 13 cyfr bo tu jest 15
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak 13, ale jak pisaliśmy to obrazki były dla nas niewidoczne. 15?????

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Gdzie jest 15? bo jak byk na zaświadczeniach jest napisane GTIN-13 i za nim jest 13 cyfr 🙂

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kostas11 napisał(a):
rozumiem że kupiliście lub zamierzacie przejąć GS1 stąd napędzenie klientów i zwiększanie przychodów 😄
GS1 Polska należy do Instytutu Logistyki i Magazynowania (jest jego częścią), a ten jest w Sieci Badawczej Łukasiewicz, za którą odpowiada Ministerstwo Rozwoju i Technologii oraz Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego (to drugie nadzoruje instytut). GS1 Polska jako instytucja badawcza, nie może zarabiać na swoich usługach (oni są utrzymywani z budżetu państwa).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To producent się myli, czy po prostu nie macie ich w bazie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika a wiecie ze to jest nie zgodne z prawem, ograniczeni dostępu do rynku i działania monopolistyczne !!!
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Maestro-Splash przykro mi, sprawdziłam te numery w obu bazach (pierwsza, druga) w obu nie ma informacji o tych numerach EAN, a w takim przypadku system nie pozwoli stworzyć produktu.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika ale te produkty sa na allegro
https://allegro.pl/oferta/maestro-zestaw-3-garnkow-ze-skladanymi-uchwytami-13139945868
Na zdjeciu kod ean jest poczatek 482 czyli ukraina @Maestro-Splash masz taki zestaw garow w ofercie? Mi sie zle cyferki policzyly ekran telefonu mam maly

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@az1rael kod EAN dla wskazanego przez Ciebie produktu to 5903988515328 i jest zarejestrowany w bazie GS1.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika czyli wszystko jasne one są na allegro pod polskim eanem a to produkt ukrainski kod producenta 482 ukraina a dla polski 590 wszystkie produkty maeestro maja zly ean bo producent nie jest z polski