anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja firmy

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry!

Mam pytanie odnośnie czasu weryfikacji firmy - konto zostało założone 8/02 ale nadal nie zakończył się proces weryfikacji. Konto do wypłat jest już zweryfikowane. Dodatkowe pytanie - czy dopiero po prawidłowej weryfikacji firmy otrzymam dostęp do pakietu powitalnego dla nowych firm, który podobno powinien pojawić się w Centrum Zniżek?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

LEW433
#21 Demiurg#

Po po zweryfikowaniu otrzymasz pakiet powitalny dla nowych firm, a dlaczego nie masz aktywnego konta, czegoś nie przesłałeś? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

Wysłałem skan dowodu osobistego, i wydaje mi się, że to wszystkie dokumenty, które były wymagane. Po drodze była mowa o pełnomocnictwie ale tylko w przypadku gdy działa się na podstawie pełnomocnictwa co mnie nie dotyczy - jednoosobowa spółka z o.o. W pomocy jest też mowa o KRS ale opcjonalnie gdybym został o to poproszony, a nie zostałem.. 😉 Jeszcze taka uwaga, że założyłem najpierw konto z uproszczoną weryfikacją, a potem (chyba tego samego dnia nawet) kliknąłem jednak konto pełne, z pełna weryfikacją.

oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

Konto samo w sobie jest chyba już aktywne, bo dostałem maila, że mogę wystawiać oferty ale status weryfikacji firmy jest jak poniżej i nie mam dostępu do pakietu powitalnego

MosaicShop_0-1676387017279.png

oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ - ktoś, coś? Z góry dziękuję!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MosaicShop  Rejestracja i weryfikacja składa się z kilku etapów. Na Twoim koncie zaakceptowaliśmy już przelew weryfikacyjny, zatwierdziliśmy dane fakturowe i aktywowaliśmy sprzedaż, ale trwa weryfikacja do wypłat środków na rachunek bankowy w PayU oraz Przelewy24 wciąż jest w trakcie. Konsultuję jeszcze z zespołem, kiedy dokładnie pojawi się u Ciebie pakiet powitalny, dlatego na razie poproszę Cię o cierpliwość. Wrócę tutaj z datą, gdy tylko dostanę odpowiedź w Twojej sprawie. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za info 😉

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MosaicShop Jak obiecałam, wracam z informacjami, że Twój pakiet powitalny pojawi się dziś do aktywacji w centrum zniżek

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

OK - pakiety są, wielki dzięki 😉 A jak ma się sprawa z weryfikacją? Nadal trwa..

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MosaicShop Standardowo w PayU trwa do 3 dni roboczych, natomiast w Przelewach24 do 5 dni. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

Zakładałem konto 8/02, a jest 16 - czy jest możliwość, żebym otrzymał informację czy wszystko w tym temacie OK, czy nie brakuje jakichś danych..?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MosaicShop Zweryfikuję to i wrócę do Ciebie z informacjami, gdy dostanę szczegóły. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MosaicShop Dostałam już informację, że Twój wniosek trafił do operatorów wypłat 14.02, więc termin na weryfikację jest do jutra. Jeśli więc do końca dnia nic się nie zmieni, wtedy będziemy działać. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

OK, ciekawe dlaczego dopiero 14/02.. Bardzo dziękuję za pomoc!

oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

Nadal trwa weryfikacja.. Dziś zakończył mi się np proces w innym marketplace - rejestracja 12/03, 14/02 umowa z PayU (ta sama spółka co na Allegro) i aktywacja Pulpitu Menedżera, dzisiaj pełna aktywacja sklepu.. Może ma to jakieś znaczenie, że po drodze było właśnie to inne podpięcie do PayU..? Mam tam opcję podpięcia kolejnego sklepu ręcznie ale to chyba się powinno wszystko z automatu zadziać..?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MosaicShop Nie, nie ma to żadnego znaczenia, ale brak weryfikacji wypłat nie blokuje też sprzedaży. Możesz bez przeszkód wystawiać swoje oferty i wypłacić je na swój rachunek jak już Twoje konto będzie zweryfikowane. Środki zgromadzone w tej zakładce nie znikną, nie mogą być anulowane ani cofnięte przez kupujących. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MosaicShop
#8 Zapaleniec#

Wszystko już działa 😉 Dziękuję za pomoc!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MosaicShop Cieszę się i polecamy się na przyszłość 😉 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów