Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pierwszą sprzedaż do Czech. Założyłam konto w koronach czeskich w Kantorze Walutowym AliorBanku. Podczas weryfikacji zostaję przekierowana jednak nie do Kantoru Walutowego AliorBanku, ale do samego AliorBanku. Niestety są to dwa różne oddziały i dwa różne dostępy. W związku z tym z poziomu weryfikacji Allegro nie jestem w stanie zalogować się do Kantoru Walutowego i wykonać przelewu na 1 PLN. Jak to obejść?
@SilverLadyAnna Rozumiem, że jest to usługa Alior Banku, która powoduje otwarcie nowego rachunku, nie działa w ramach rachunku, który już posiadasz?
Weryfikację można przeprowadzić, wykonując przelew z własnego konta bankowego. Nie jestem pewna czy kantor walutowy, o którym piszesz, spełnia ten warunek. Możesz jednak spróbować wykonać z niego przelew tradycyjny, kopiując dane do wpłaty.
Hej, dzięki za odpowiedź. Kantor Walutowy ma normalne rachunki w walutach obcych, identyczne jak w innych bankach.
Mogę bez problemu wykonać przelew z mojego konta w Kantorze Walutowym, ale nie wiem, na jaki numer rachunku mam przelać tę nieszczęsną złotówkę. Gdzie go znaleźć? Dasz radę podpowiedzieć?
@SilverLadyAnna wejdź proszę tutaj, kliknij "przejdź do banku" przy PayU i jeśli od razu nie zobaczysz danych do przelewu, to wybierz proszę "przelew tradycyjny".
W ten sposób otrzymasz dane do wykonania przelewu, skopiuj je proszę dokładnie tak samo.
Niestety nie da się wykonać przelewu z konta w koronach czeskich na konto w złotówkach. Z konta prowadzonego w koronach mogę wykonać przelew tylko na knoto w koronach czeskich. Konto wybrane przeze mnie z listy (Alior Bank), którą oferuje Allegro, jest prowadzone w złotówkach i z mojego konta w koronach nie da się wykonać na nie przelewu.
Spróbowałam to zrobić jako przelew z zagranicy i prawdopodobnie udało się. Nie wiem tylko, jaką prowizję przyjdzie mi zapłacić 😞
Był tu już opisywany sposób łączenia konta ale z Alior banku tam musisz założyć konto w czeskiej walucie i później ewentualnie przelewać na Alior kantor by wymienić na złotówki w miarę atrakcyjnym kursie