Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od roku wielowariantowość nie działa poprawnie. Jaka jest szansa, że to zostanie naprawione raz, a porządnie? Prowizje od sprzedaży nie są niskie, więc mamy chyba prawo WYMAGAĆ tego by tak ważna funkcja działała poprawnie, a nie za każdym razem rozjeżdżała całą ofertę i dodawała frustracji potencjalnemu kupującemu.
@samoya-pl żebym mógł się odnieść do Twojego wątku, proszę doprecyzuj i wyślij zrzuty ekranu z widocznym błędem na adres spolecznosc@allegro.pl.
Wysłałem, dodatkowo pokaże tutaj, jak powinno wyglądać jak działa, a jak wygląda kiedy nie działa.
@samoya-pl niestety nadal mi to nic nie mówi.
Nie musisz wysyłać zrzutów gdzie nie ma błędu. Podaj szczegóły tj. numer oferty w której jest błąd. Zrzut ekranu powinien przedstawiać błąd i być zrobiony z widoczną aktualną datą i godziną (zrzut nie może być ucięty).
Mam ponad 500 ofert wystawionych, a błędów jest sporo - m.in. 17604225984, 17596420895, 17596418979. Myślę, że ok. 50 ofert ma taki sam błąd, może nie ma potrzeby szukania "przeklikując" każde z 500 ofert, czy będzie to konieczne? To jest stały problem, z którym już walczyłem ok. rok temu, dodałem dodatkowe kolory i błąd dalej się pojawia.
@samoya-pl Jeśli warianty nie wyświetlają się poprawnie, wypełnij szablon dostępny w tym artykule i załącz plik do zgłoszenia przesłanego przez formularz. Odpowiedni zespół pomoże w rozwiązaniu tego problemu.
Czyli ręcznie muszę teraz przewertować ponad 500 ofert. Planujecie to kiedyś naprawić? Czy za każdym razem przy jakichkolwiek zmianach, czy dodaniu towaru będzie trzeba z palca klepać Excele? Technologia i rozwój idzie do przodu, a Allegro się cofa.
@samoya-pl Konieczna jest weryfikacja co powiduje problem w Twoim przypadku. Będzie to możliwe, kiedy prześlesz plik, o którym pisałam wyżej, przez formularz, żeby eksperci mogli go przeanalizować.