Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj dostaję maila o takim wdzięcznym tytule. Zalogowałem się na Allegro, a to zwykły rachunek przychodzący wraz z pierwszym każdego miesiąca, bo faktycznie tyle samo do zapłaty ile sugeruje niemiły mail, więc skąd ten ton? Zazwyczaj brzmi to: ureguluj rachunek, już czas. Nie można było tego tak zostawić? Znowu ulepszenia kosztem naszych nerwów? Po co tak wkurzać ludzi? Windykacja jest mocno tożsama z zadłużeniem i ściąganiem długów. Mamy czas do zapłaty przez 14 dni, ale przez te 2 tygodnie Allegro będzie nas WINDYKOWAĆ? Dziękujemy Allegrobot za uprzejme traktowanie z szacunkiem i w poczuciu godności.
Nie tytuł, tylko "od", ale to "od" pierwsze widać w powiadomieniach na telefonie, czy mailu i razi po oczach. Chyba e-mail nadawcy się też zmienił, bo wydaje mi się, że wcześniej informacja przychodziła od powiadomienia@allegro.pl
Zmieńcie to, litości, jak to wygląda, jak Wy się odnosicie do ludzi, którzy nie zalegają z płatnościami?
@Crow_Empire Komunikacja Allegro z ludźmi, którzy je de facto utrzymują, jest gorsza niż państwowych urzędów w petentami
tytuł był "Już czas! Ureguluj rachunek na Allegro"
nadawca powiadomienia@allegro.pl
Szanowna Pani,
Uprzejmie proszę przekazać "powyższą sprawę w odpowiednie ręce" aby zespół Windykacja Allegro zapoznał się z etymologią słowa windykacja zanim użyje go kolejny raz w tej konkretnej sytuacji: płatność do 14 bm. Polecam pisanie i czytanie używanych słów ze zrozumieniem; Myślenie ma przyszłość, szczególnie dla akcjonariuszy firmy na GPW;
pozdrawiam
idymarcowe44
@idymarcowe44 @Crow_Empire Wygląda na to, że ktoś tam poszedł po rozum do głowy - i nawet go szybko odnalazł. Dziś przyszły poprawione maile, o neutralnym wydźwięku, w polu "od" jest już samo "Allegro"
@TomBanknoter dzięki za info. Ktoś walnął gafe, dobrze, że szybko poprawili.
😆 nie powinno się oceniać po wyglądzie tylko po tym co ma w środku
Mam to samo na sumę 6 euro. Aż z łóżka pionowo wstałem gdy zobaczyłem maila na telefonie !!!!!! Ton allegro sto razy przesadzony !!!!
@Babyworld_Polska I to jest w tym wszystkim najśmieszniejsze: obecnie należności są pobierane na bieżąco z wpływów, więc z reguły chodzi o jakieś groszowe końcówki
Też dziś dostałem takie maile.
Jest to zwykłe powiadomienie o opłatach do 14stego. Takie samo jakie otrzymuję od lat. Ale ta "windykacja allegro"? Początkowo myślałem, że to jakaś próba wyłudzenia czegoś, bo przecież nigdy nie zalegam, ale szybko się zorientowałem, że to od Allegro.
Poczułem się jak jakiś dłużnik, człowiek zalegający z opłatami, którego trzeba ścigać za długi.
Czy Was tam już całkowicie pogniotło ludzie?
W ogóle po co ten mail? Wiadomość otrzymałem:
Sun, 1 Dec 2024 04:23:30 +0100 (CET) |
a w niej zaległość -52,30 zł.
Patrzę sobie w finanse, a tam:
@musashi2007 Może niektórzy mają "coś do opłacenia", ale i tak im za chwilkę ściągną z bieżących wpłat, wiec ta formułka to pozostałość z poprzednich powiadomień, kiedy nie pobierali opłat od razu. Jedno poprawiają, drugie zostawiają. Ot i praca allegro, jak zresztą wszystko, coraz bardziej do kitu.