witam przesyłka widnieje jako odebrana a klient wierdzi ze jej nie odbierał

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
witam mam problem klient z ukrainy "PACZKA NADANA NA POLSKI ADRES" kupił u mnie przedmiot wysłałem firma GLS po dwoch tygodniach odzywa sie ze nie dostał towaru zaklada dyskusje na allegro no i zaczyna sie walka
spor trwa konto zostaje zablokowane allegro chce pierwszy dokument nadanie paczki wysyłam
2 dokument potwierdzenie odbioru jade do firmy ogarniam dokladna date i podpis ze towar zostal dostarczony dnia xxx i nic to nie pomaga
3allegro wymaga abym złożył reklamacje ze nie dotarła jade do firmy kurierskiej i zostaje wysmiany ze skoro dotarła jest podpis to nie moge złożyć reklamacji i ma to zrobic kupujacy co dalej ? aaa dodam ze klient opłacił poprzez allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@buli350zz ale jak masz na piśmie od przewoźnika dostarczenie (prawidłowe dostarczenie) to twoja rola za odpowiedzialność paczki się kończy.odbiorca powinien złożyć reklamacje i ewentualnie zgłosić na policję. Odrzuć reklamacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Masz dowód na odebranie to dziwne, chociaż już takie rzeczy były że kurier np przekazał sąsiadowi, wrzucił za plot, więc ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Skoro jest dowód odbioru przez klienta to dlaczego allegro daje blokadę na konto? Jest to niepokojące na maxa...