Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Znów nie działa formularz nadawczy, ale niespodzianka, problem jest inny niż wczoraj. Dodatkowo, czy ja dobrze widzę, że wyłączono już możliwość powrotu do starego formularza, mimo że nowy jest kompletnie do niczego? Ja wiem, że w tej firmie absurd goni absurd i nie powinnam już się niczemu dziwić, ale, mówiąc delikatnie, trochę się zdenerwowałam.
Zniknęły opcje wyboru godziny przyjazdu kuriera, zamawiam przesyłki, ale pewnie bez podjazdu kuriera, bo wcześniej ta opcja była domyślnie zaznaczona.
Gdzie w nowym formularzu opcja dodawania szablonu wysyłki? Gdzie mogę wydrukować etykiety, które zostały już stworzone? Dlaczego ktoś nad tym pracuje od kilku miesięcy i nic nadal nie działa?
To są zamówienia, wszystkie do UPSa
f8a7fcc0-998d-11ec-8e54-13bc5177e4fe
7c5f9597-995d-11ec-9fe0-6b2ec16ccb9d
a98e8561-993c-11ec-b88d-158b1f3c242d
5c2d4da1-99a1-11ec-bb08-99f68f6eda91
Rano nie działały też do DPD, teraz został tylko UPS.
@FHU_ADAMS Otrzymałam odpowiedź od działu technicznego, że sekcja z wyborem terminu podjazdu UPS i Zgody i regulaminy wyświetla się dla wskazanych zamówień poprawnie - być może chwilowo sekcje nie ładowały się np. przez słabe połączenie internetowe. Czy problem wciąż występuje?
Problem występuje od rana przez cały czas. Dzisiejsze paczki do UPSa po prostu od nas nie wyszły. Problemem jest nowy formularz nadawczy i doskonale o tym wiecie.
@FHU_ADAMS A mogę Cię prosić o sprawdzenie, czy taka sytuacja ma miejsce również w trybie incognito przeglądarki?
" Trwają prace nad osobną Listą nadanych przesyłek, na której będzie można wykonywać operacje zbiorcze: drukowanie wielu etykiet..." Podobne zapewnienia otrzymałem miesiąc temu, gdy zgłaszałem niedoróbki, jakie ma nowe "lepsze" WzA! I w ciągu miesiąca nic się nie zmieniło! Nie ma możliwości zapisana szablonu do przsyłek, nie ma możliwości ponownego wydruku etykiet itd. I pomimo to wyłączacie starą wersję! Czy ktoś w tym Allegro jeszcze myśli nad tym, co robi?
My również zgłaszaliśmy też wcześniej masę błędów i niedociągnięć - nic, absolutnie nic nie zostało zrobione. Nie wiem kto w dzisiejszym czasie dopuszcza na do użytkowania tak niedopracowany system z taką ilością zgłaszanych uwag. Obecnie paraliżuje on wręcz prace. Ktoś tutaj odpowiadający za projekt tego narzędzia ewidentnie nie ma pojęcia o realnych potrzebach użytkowników i zlewa wszelkie informacje krytyczne. Wygląda to faktycznie jak celowe dzianie Allegro na niekorzyść użytkowników aby zmusić ich do korzystania z innych rozwiązań - czyżby wysyłam z Allegro generował za duże obciążenia i koszty?
@ALCkow Cześć. Przykro mi ale nie mam nowych informacji w tej sprawie. Proszę o cierpliwość. Możliwość zapamiętania ustawień i użycia ich przy nadawaniu, bez konieczności wpisywania za każdym razem, pojawi się w ciągu kilku dni.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ale kiedy konktetnie ? Kilka dni trwa już ponad dwa miesiące
Mam problem z nadaniem przesyłki DPD, po kliknięciu ZAPISZ PRZESYŁKI pokazuje się następujący komunikat :
Błąd przetwarzania
Ulica punktu nadania przesy0142ki jest wymagana
Gdzie mam ustawić ten parametr ?
Czy ktoś z was wie w jaki sposób mogę zmienić nazwę nadawcy, allegro twierdzi, że jest za długa i nie mogę nadać paczki...
@best180 Powinieneś uzupełnić te informacje w Książce adresowej – Wysyłam z Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia
W formularzu nadawczym automatycznie uzupełnione zostaną pola w sekcji Dane na etykiecie adresem, który w Książce adresowej ustawisz jako domyślny.
Dokładnie, nowe wysyłam z allegro to jest jakaś żenada, chyba będzie trzeba przenieść sprzedaż gdzie indziej, prowizję człowiek płaci nie małą a obsługa coraz gorsza.
po zmianie danych nie działa przycisk ZAPISZ (jest nieaktywny) i dalej jest ten sam problem.
nie da się wykonać polecenia Allegro:
"Nazwa firmy nadawcy jest za długa. Zmień lub dodaj adres w Książce adresowej Wysyłam z Allegro".
BTW: skoro nazwa firmy jest za długo to po co mam zmieniać adres???
Proponuję zwolnić moderatorów. Dwa miesiące nic nie robili to są niepotrzebni
pitu pitu
mi dzisiaj kurier z dpd warunkowo zabrał przesyłki
bo nie otrzymał, żadnego zlecenia odbioru przesyłek
mimo, że wszystko było wypełnione poprawnie
W UPS jak mogę edytować adres wysyłki? Niestety Allegro przycina mi adres do wysyłki. Klient podał imię, nazwisko oraz nazwę firmy. Allegro nazwy firmy nie kopiuje do adresu wysyłki.
@mako_smart podaj proszę numer tego zamówienia? Możesz edytować adres odbiorcy, czy gdy próbujesz to zrobić i dopisać nazwę firmy pojawia się jakiś komunikat?
@mako_smart dziękuję, wyjaśniam to, dam znać gdy tylko otrzymam odpowiedź.