anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłam z Allegro Pocztex problem 19.12.2022

MAMY ROZWIĄZANIE!
Respivent
#10 Popularyzator#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Zam. 

55ec20c0-7e38-11ed-aae9-a3192cbfece9
nie można wygenerować etykiety, długo kręci się kółko i 
pokazuje:

"Nie udało się zamówić jednej lub więcej paczek. Aby dokończyć nadawanie, popraw błędy, które są wskazane w górnej części formularza nadawania lub usuń problematyczną paczkę."

"error.common.processing"

Wszystkie pola dobrze wypełnione, niczego na czerwono.
oznacz moderatorów
73 ODPOWIEDZI 73
Sklep_Julo
#9 Pomysłodawca#

Mi się udało 8 z 12, więc coś rusza

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Problemy są naprawione, więc nadawanie przesyłek Poczty Polskiej we wszystkich narzędziach powinno działać prawidłowo. Gdybyście natrafiali na pojedyncze błędy, poproszę o konkretne przykłady. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
misio6000
#10 Popularyzator#

Ale jest wciąż oznaczenie na przesyłkach pocztexowych zarówno kurier jak i odbiór w punkcie żabka, że dojdzie za 9 dni. Allegro to poprawi ?

oznacz moderatorów
zagrajtosam
#9 Pomysłodawca#

Zamówienie 5c53b590-7d57-11ed-82ee-2f1ee3003d71

do Allegro Punkty Poczta pobranie (FUP Września 1 311839) podczas próby utworzenia przesyłki jako przewoźnik wyskakuje Kurier Inpost, a dalej "Błąd przetwarzania. Usługa niedostępna u tego przewoźnika" Co dalej mam z tym zrobić?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@zagrajtosam Do nadania przesyłki Allegro Punkty Poczta pobranie potrzebna jest umowa własna z Pocztą Polską. Jedyną umowę własną, jaką u nas posiadasz jest ta z InPost, dlatego tylko tę jesteśmy w stanie podstawić. W tej sytuacji, aby nadać tę przesyłkę musisz dodać umowę z PP.

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
BLOW_Electronic
#8 Zapaleniec#

7c050d10-7fd9-11ed-9991-838e64231fe3

Przy nadawaniu paczki Pocztex kurier zmienia się przewoźnik na allegro Kurier inpost.

Czemu tak?

oznacz moderatorów
misio6000
#10 Popularyzator#

Proszę Allegro o odpowiedź co się dzieje z metodą dostawy pocztą polską ? Klienci na wszystkich ofertach niezależnie od sprzedawcy widzą na szaro: czas dostawy: 9 dni... Przecież to w gorącym okresie sprzedażowym hamuje ogromną ilość klientów na całym portalu. Czy to będzie naprawione ? Ponadto czy dzisiejsze przesyłki, które były wysyłane w czasie tych problemów będą prawidłowo widziane w panelu "skuteczność wysyłki" ? Bo pobrałem raport i raport nie widzi z dzisiaj nawet dodanych numerów ? Wszędzie jest brak. No chyba, że to jutro się zaktualizuje. Proszę o wyjaśnienie

oznacz moderatorów
stefan2707
#7 Wielbiciel#
Nie potrafię wygenerować etykiety dla Pocztex. Po uzupełnieniu wagi i wymiarów, nie da się zapisać. Wyświetla się poniższy komunikat:
"Problemy z nadawaniem przesyłek Poczty Polskiej

W tej chwili nie możesz nadać przesyłek Poczty Polskiej na umowie Allegro - razem z przewoźnikiem pracujemy nad rozwiązaniem problemu. "

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@stefan2707 Podaj mi proszę numer zamówienia, którego dotyczy ten komunikat. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
stefan2707
#7 Wielbiciel#

_HolaOla_  nr zamówienia: 85486f30-7f88-11ed-a47f-8b71c1be81ed

oznacz moderatorów
stefan2707
#7 Wielbiciel#

_HolaOla_ oraz kolejne zamówienie na dziś ten sam problem: d42e25d0-7fac-11ed-b999-13fa67b735b7

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@stefan2707 Dostałam informację, że pierwszą przesyłkę już nadałeś. Czy przy próbie nadania tej drugiej pojawia się jakiś komunikat?

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
stefan2707
#7 Wielbiciel#

nat_not Obie udało się nadać, ale komunikat "Problemy z nadawaniem przesyłek Poczty Polskiej"  nadal się wyświetla

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@stefan2707 To automatyczny komunikat widoczny dla wszystkich użytkowników.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów