anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka w terminie: 108%

mariuszposylek
#11 Animator#

Witam.

Zajrzałem dzisiaj do panelu "Jakość mojej sprzedaży" i wygląda to tak:

• Numery przesyłek uzupełnione w terminie: 100%
  • Wysyłka w terminie: 108%

Znaczy to, że co? Wysłałem w deklarowanym terminie jakieś nadprogramowe paczki? Może były jakieś za pobraniem i pieniążki spłyną na konto? 😁  A może Allegro nadało kilka na moje konto? A może po prostu tak świetnie mi idzie, że jeszcze nie zakupione przez klientów przedmioty już są wliczane do średniej? Jeśli tak to dlaczego punktów mam tylko 100/100 a nie 108/100? 😤

Clipboard01.jpg

oznacz moderatorów
45 ODPOWIEDZI 45

nostalgia53
#10 Popularyzator#

Niech oni się tam ogarną, bo to już nawet nie jest smieszne.😭

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@mariuszposylek @pulkownik66 @mdrogeria @mariuszposylek  U mnie też pełna jazda. Psiakość poleciała na łeb...bo pogubili przesyłki 🤣  Wygenerowałem wczoraj  dzisiaj pliki excelowe z nadanymi przesyłkami. Te które wczoraj  figurowały jako nadane prawidłowo, wraz z numerami nadania, dzisiaj figurują jako nienadane...😃

@_HolaOla_  @nat_not - jaka piękna katastrofa 😎

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@pinsplash  Coś wspominali o jakimś przełomie😉  Nic nie wspominali o załamaniu🤣

Niezły gruz się z tego zrobił.

oznacz moderatorów

mariuszposylek
#11 Animator#

@pinsplash  @pulkownik66 

Jakie załamanie. Po prostu po wejściu Allegro na giełdę statystyki sprzedawców wystrzeliły poza skalę 🤣

Taki tu mamy dobrobyt 🤣

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Dzięki wszystkim za czujność. Tak, to jest błąd po naszej stronie, za który Was przepraszam. Pracujemy już nad naprawą tej sytuacji. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mariuszposylek
#11 Animator#

Czyli znowu mi statystyki spadną na marne 100%?

Lipa.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@mariuszposylek  😂 Było się nie chwalić🤣 Ale będzie heca jak wszystkim odejmą, to mi już spadnie poniżej 90🤣

oznacz moderatorów

mariuszposylek
#11 Animator#

@pulkownik66 

Przecież chciałem się podzielić punktami 😜

@_HolaOla_ 

Żarty żartami, ale nie podoba mi się majstrowanie przy statystykach. Tym razem zostały zawyżone, a jaką mamy mieć niby teraz pewność, że żadne ze statystyk nie są umyślnie zaniżane? Że nic nie jest kombinowane? Sami w tym momencie strzeliliście sobie w kolano. I muszę przyznać, że dużo już tutaj widziałem i jak już wydaje mi się, że nic mnie więcej nie zaskoczy to okazuje się, że nadal się mogę się w tej kwestii mylić.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@_HolaOla_  Niestety nie tylko zawyżone jak pisze @mariuszposylek bo wczoraj miałem 100%- dziś 94%. jak dla mnie to może tak zostać🤣

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@mariuszposylek Zaufanie kolego, zaufanie się liczy.😁

oznacz moderatorów

mariuszposylek
#11 Animator#

Zaufanie do Allegro?

Może kilkanaście lat temu. To już nie te czasy niestety. Teraz każdy wie jak jest.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mariuszposylek Mogę zapewnić Cię, że nikt nie majstruje przy statystkach celowo dodając lub odejmując liczby brane pod uwagę przy jakości sprzedaży. Wczorajsza sytuacja była spowodowana błędem w narzędziu, którego używamy do obliczeń. W dużym uproszczeniu polegał on na tym, że niektóre zamówienia były policzone więcej niż raz. Błąd ten został już naprawiony, statystyki pokazują właściwe wartości, a my na pewno zadbamy o to, aby podobne sytuacje w przyszłości nie miały miejsca.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mariuszposylek
#11 Animator#

Wiem, widzę, spadło mi o 10%.

Domyślam się, że podobna sytuacja nie będzie mieć miejsca. Na pewno wymyślicie coś nowego. Pod tym względem zawsze można na was liczyć 😁

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_  Czy w Skuteczności Wysyłki jest możliwość wygenerowania eksportu z sekcji Czas Dostawy? Coś mi tam nie pasuje i chciałbym sobie sprawdzić który z przewoźników dostarcza w 2 lub "3 dni i więcej", a wszystkie paczki wychodzą z magazynu tego samego dnia.

Na 90% jestem pewny, że to Poczta Polska, w zeszłym miesiącu było trochę przesyłek pocztexu. Nie chce mi się klepać ręcznie wszystkich numerów, więc fajnie gdyby było takie narzędzie, aby jakoś to monitorować

Pozbyłem się już Paczki w Ruchu, gdyż po otwarciu z nimi POKu zauważyłem, że kurier czasami nie odbiera ode mnie paczek ze skrzynki (bo zapomniał) albo trafiają do mnie paczki z innego punktu, co opóźnia dostawę o jeden dzień.

a.png

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@DarkStoorM  Skuteczność wysyłki to już całkowicie jakiś totalny kwas. Mam taki bałagan w tym wykresie, jak cyganka w tobołku. @_HolaOla_  Wysyłam 99% paczek Inpost / paczkomat lub kurier/ I bardzo, ale to bardzo sporadycznie poczta polska.

Przeglądałem właśnie w inpost moje wysyłki i 90% z nich jest na drugi dzień odebrana przez klienta. Tak jest cały czas. Zaraz też jadę do POP zawieźć paczki z dziś. Co na to powiesz?Screenshot_2020-10-30 Skuteczność wysyłki.png

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@pulkownik66 Jutro wszyscy będą zamawiać, zamknęli cmentarze, u mnie w piątki korki jak w ....Ogólnie to słabe te %%%.🤣

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@LEW433  ja tam nawet nigdy nie wchodziłem w tą statystykę, ale widzę że coś takiego jest i źrenice mi się powiększyły jak żabie🤣😂😂  z czyjego zada są te statystyki?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@pulkownik66 Takich "geniuszy" co wszystko widzą tylko przez przepisy z oddziału zamkniętego, życie jest tak proste ani biało-czarne.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@LEW433  Ano słabe te procenty- trzeba będzie poprawić je Czarnogórską przypalanką 60-cio konną😉

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@pulkownik66 To taka kasztanka "przepalanka" nieźle kopie.🤣

oznacz moderatorów