anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wyszukiwarka i prowizja

mk2006
#8 Zapaleniec#

2 powody przez które wkrótce zrezygnuję tu ze sprzedaży:

- Dlaczego promujecie wyszukiwarkę tylko na nowe produkty ?

Jak się kliknie na dany produkt to można zobaczyć tylko nowe zamiast wszystkie - widać że nie chcecie tu ludzi sprzedających używane rzeczy.

- Prowizja - dlaczego wciąż jest taka kosmiczna ? 7,9 procent. Czy przy sprzedaży drogiej rzeczy nie powinno być ograniczenia ?

A nie, czekaj.

Wy macie gdzieś ludzi, byleby kasa się zgadzała 🙂

Podsumowując:

Już ograniczyłem tu sprzedaż, ale w sierpniu raczej zrezygnuję bo jesteście za drodzy i nieopłacalni.

W tej chwili u konkurencji sprzedaję non stop a u was jest z tym problem, mimo że niby więcej ludzi u was jest

(to jest chyba tylko złudzenie).

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

krejzole
#14 Krzewiciel#

Pomału robi się tu składnica śmieci po zwrotach. Strach coś kupić. Przyszły mi dziś pasy do mocowania ładunku jak od psa z gardła.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@mk2006 7,9 % to kosmiczna prowizja? Większość płaci znacznie więcej. Średnia w tej chwili to 12,3%, włącznie z innymi kosztami (dopłaty do smarka, wystawianie, abonament) to lekko licząc 17,5%.

oznacz moderatorów

mk2006
#8 Zapaleniec#

Tak kosmiczna, kiedyś było 2 %, teraz te 7,9 % to dla mnie za dużo skoro u konkurencji płacę dużo mniej.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@mk2006 Ja nie mówię, że to mało, ale pocieszam Cię, że sprzedający w większości innych kategorii płacą znacznie więcej 😎

Ja też u konkurencji płacę znacznie mniej. E.bay.com ma światowy zasięg, wielokrotnie więcej użytkowników niż Allegro, a łączne koszty ze wszystkimi opłatami są o dobre 5% niższe niż tu (to także do wiadomości @ayo80 )

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@mk2006 kluczowa dla mnie sprawa: napisałeś "wkrótce", czyli mam jeszcze szansę, by Cię przekonać, by nie rezygnować ze sprzedaży na Allegro 🙂 Zacznę od końca: nasze opłaty są na poziomie średniej rynkowej. Dokładnie to analizujemy i weryfikujemy. Tworzymy atrakcyjny i konkurencyjny serwis e-commerce, aby spełniać coraz większe oczekiwania kupujących i sprzedających. Wszystkie opłaty znajdziesz w naszym regulaminie w załączniku nr 4: https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4 .

Odnośnie naszej wyszukiwarki: nie musisz wybierać szczegółowych cech produktu. Wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce te, które Cię interesują (na przykład telewizor 4k 50 cali nowy). Wyszukiwarka weźmie je pod uwagę, tak samo jak różne odmiany szukanego wyrazu i kategorie, do których jest przypisana oferta. Następnie to Ty w parametrach (po lewej stronie) określasz dodatkowe parametry (cena, stan: nowy/używany i inne opcje). Każdy klient ma swoje preferencje. Nie zawsze cena jest wyznacznikiem, czasami metoda dostawy, czasami czas dostawy. Mamy świadomość istnienia innych platform zakupowo-sprzedażowych, ale my skupiamy się na sobie. Wszystkim dobrze życzymy, ale my skupiamy się tylko i wyłącznie na naszych klientach, którzy uwielbiają markę Allegro, bo kojarzy się ona z wygodą, szerokim wyborem produktów, jakością i bezpieczeństwem transakcji. Nie mamy wątpliwości, że dla kupujących te czynniki są bardzo istotne. To jak, zostajesz z nami ?

Paula
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

mk2006
#8 Zapaleniec#

Jestem na Allegro od około 2006 roku więc znam plusy i minusy.

W tym roku zdaje się sprzedałem tu 2 rzeczy, u konkurencji około 80 w tym samym czasie (chodzi mi tylko o używane rzeczy).

Więc różnica jest spora.

Jakoś mnie to nie przekonuje.

oznacz moderatorów