anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Z jakiego powodu spadek sprzedaży?

GIGA_ESHOP
#8 Zapaleniec#
Spoiler
Hej, u mnie i u kolegów już 4 dzień cisza w zamówieniach! Przez co to może być, kogo pytam, wszyscy mają spadki od ubiegłego piątku 

Hej, u mnie i u kolegów już 4 dzień cisza w zamówieniach! Przez co to może być, kogo pytam, wszyscy mają spadki od ubiegłego piątku 

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

mdrogeria
#21 Demiurg#

ja nie mam 

oznacz moderatorów

GIGA_ESHOP
#8 Zapaleniec#

Dziwne, u mnie, u kolegi, i u jego znajomych są spadki. Już 3-4 dni spadki o 2-3 razy

mialem. 12-16 zamówień, dziś na razie zero, wczoraj 6

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

a gdzie handlujecie ?

oznacz moderatorów

GIGA_ESHOP
#8 Zapaleniec#

Na allegro normalnie, nawet kategorie mamy różne, a i tak wynik taki sam

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@GIGA_ESHOP  nie podnosiliście cen ? ja niestety dostałem informacje od szefostwa, że 5-10 % w góre ceny mamy zrobić bo się nie opłaca 🙂 i spadek jest

oznacz moderatorów

GIGA_ESHOP
#8 Zapaleniec#

Ja nic nie zmieniałem, a nawet dostarczyłem na fullfilment dużo towarów i oczekiwalem sporych ilości zamówień 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@GIGA_ESHOP aaa.. na allegro , no to tak , poleciało , ale inne kanały ożyły , rekompensują spadek .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria proszę się nie nabijać ze świeżaków 😄 jako doświadczeni sprzedawcy powinniśmy poradzić im rozwijać sprzedaż na innych kanałach ly w sklepie internetowym 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

Aż takim świeżakiem to nie jestem, handluje rok, próbowałem inne platformy i swoją stronę internetową, w porównaniu do allegro są po prostu martwe 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@GIGAE-Commerce no dobra .. nie świeżak  ,próbuj ... próbuj , tylko nie zapomnij się oblizać 

mdrogeria_0-1743600354853.png

oznacz moderatorów

GIGAE-Commerce
#9 Pomysłodawca#

Nie napisałem to w złym sensie, wszystko z dystansem, po prostu chciałem powiedzieć że już trochę sprzedaję, nie tydzień nie dwa

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@GIGAE-Commerce my też żartujemy, ale rok na allegro to dopiero się wdrażasz 🙂 ja jestem ponad 15 lat i równocześnie rozwijałem sprzedaż w sklepie internetowym, co przyniosło mi taki efekt że allegro to 5 % mojej sprzedaży, druga sprawa że allegro nie jest zaufanym parterem żeby stawiać wszystko na sprzedaż tu 😞 zawieszą Ci konto za **piiip**ołę, powiązanie z innym, za dobre ceny będziesz miał i leżysz i kwiczysz, poczytaj na forum wypowiedzi o blokadach i powodach 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@GIGAE-Commerce ,,ot i mądrego miło posłuchać ,,

Czas sprzedaży na na allegro dobiega końca , smark zrobił swoje i dalej będzie wpływał znacząco na wyniki bo przy obecnych obciążeniach sprzedających i niskim progu darmowej dostawy nie ma prawa się spiąć .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@GIGAE-Commerce  napisał(a):

Aż takim świeżakiem to nie jestem, handluje rok, próbowałem inne platformy i swoją stronę internetową, w porównaniu do allegro są po prostu martwe 

Stronę to się trochu stawia i cierpliwość, ale potem są efekty, pamiętaj że jak tam pozyskasz klienta to zostaje i nic za niego nie płacisz, na allegro każdy zakup to prowizja, a na dodatek nie koniecznie musi u Ciebie kupić bo w katalogu znajdzie o złotówkę taniej 😞 policz koszt pozyskania i utrzymania klienta, dywersyfikacja kanałów sprzedaży to na dziś obowiązek 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kolekcjonerstw
#11 Animator#

u mnie i moich znajomych to samo. Potęzne spadki. Zmiany na allegro powoduja odplyw klientow z portalu. Sam juz nie kupuje na allegro. Rynek sie zmienia, polecam wejscie na inne markety. Dodatkowo nadchodzi recesja, święta, wiosna. Wszystko ma wplyw. Dobrze to juz bylo.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Popieram, tymi ciągłymi podwyżkami allegro przegoniło klientów na inne portale jak i do sklepów stacjonarnych .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@GIGA_ESHOP u mnie na allegro to samo w weekend 5 paczek wczoraj jedna dziś też jedna 😞 sklep internetowy wzrost sprzedaży, Er i mam więcej zakupów niż na Allegro, ciekawe czemu 🤔 u znajomych w innych branżach to samo 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kolekcjonerstw
#11 Animator#

cos nie tak sie dzieje z allegro, google tez ich slabo promuje. Mam dobry towar w super cenach a sprzedaz slabiutka

oznacz moderatorów

GIGA_ESHOP
#8 Zapaleniec#

To samo! Zaimportowałem imam w konkurencyjnych cenach też 

oznacz moderatorów