anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zabawa w licytacje czy to jakiś żart?

_-toomi-_
#7 Wielbiciel#

Witam 

Czy ktoś miał może taki problem że wystawił rzecz na licytacje a po zakończeniu brak odzewu czekasz na wpłate nic czekasz nadal nic i nagle okazuje sie że :

ktoś niechcący zalicytował , ktoś jednak nie chce ale licytuje do samego końca walczy po co? nie wiem 

rozumiem raz ok ale próbuje już ponad miesiąc i już zgłupiałem. Prowizje jakieś dodatkowe opcje typu pogrubienie wyświetlanie w promowanych kto mi za to zwróci. Czy jest możliwość odzyskania pieniędzy za dodatkowe opcje czy tylko prowizja wchodzi w gre? 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kostas11
#21 Demiurg#

Tak wysłać maila do kupującego że ma 7 dni na wywiązanie się z umowy, potem kierujesz sprawę do sadu i wygrywasz, a żartowniś ma nauczkę 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

_-toomi-_
#7 Wielbiciel#

już wystąpiłem o zwrot prowizji. Już nie pisałem tym razem do allegro bo oni tylko upomnienie wysyłają. W nawiązaniu do mojego pytania to czy dostane zwrot za dodatkowe opcje? Wykorzystałem opcje za 2,90 jakies podkreslenie czy cos takiego tylko nie wiedzialem że to za każdy dzień 😄 a tu jeszcze ktoś nie kupił to już większa strata.

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@_-toomi-_  Nie, za dodatkowe opcje nie dostaniesz zwrotu. To nic, że Allegro pozwala kupującym na takie zabawy, że nie blokuje takich czubków.To nic, że sprzedawcy ponoszą koszty takich zabaw. Kasa w Allegro musi się zgadzać.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

_-toomi-_
#7 Wielbiciel#

dziękuje za informacje

oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@WREDZIA-W1 

Masz rację Uleńko, niestety 😞 

Przed laty, kiedy kupującym można było wystawić komentarz - stare dzieje 😉 (powinni to moim skromnym zdaniem przywrócić) pewna osoba wylicytowała u mnie bodajże książki i przez tydzień cisza.

Po tygodniu wysłałam oficjalne upomnienie i odezwała się, że jest zainteresowana jeszcze inną aukcją i na pewno zapłaci.

Oczywiście było to kłamstwo, więc dostała siarczystego negatywa i śledziłam los jej konta, bo sprawę zgłosiłam do Allegro.

Kupując u mnie, miała czyste konto, a po moim negatywie lawinowo posypały się negatywne komentarze.

Kupiła głównie kosmetyki i inne rzeczy za niespełna 10 tysięcy złotych i nie zapłaciła, aż zablokowano jej konto.

Żal mi było sprzedających, którym grała na nosie, a jeśli ci promowali swoje aukcje, byli mocno w plecy 😕

Wiola
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@Wioletta2701  Tak było 🙂 I to było dobre. Sama na firmowym wystawiłam parę negów. Zdrówka, Wiolettko 🙂

Ula

Ula
oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@WREDZIA-W1 

Tobie także zdrówka Uleńko 🙂

Wiola
oznacz moderatorów

Client:79179573
#16 Inspirator#

@Wioletta2701 

Nie, Uleńka nie ma racji. Nie każdy, kto zrezygnował z zapłaty za towar jest czubkiem. Gdybym np. zauważył, że konto sprzedawcy zostało zawieszone, też bym się obawiał, że moje pieniążki przepadną i wstrzymałbym się z zapłatą.

A koszty promowania to sprawa pomiędzy sprzedawcami a Allegro. Jeśli serwis wywiązał się z umowy i promowanie było włączone, to sprzedawca nie jest "mocno w plecy", bo dostał to, za co zapłacił.

Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@kostas11 "potem kierujesz sprawę do sadu i wygrywasz" - sam jesteś żartowniś 😋 Prędzej emerytury doczeka niż końca sprawy

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@TomBanknoter, jeszcze jest eSąd 🙂 Przecież to nie sprzedawca ma tracić tylko raczej zyskiwać, bo kupujacy jest od kupowania 🙂

oznacz moderatorów