anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowane konto za ''wystawanie sobie samej opinii''

Client:134633425
#7 Wielbiciel

Witam, moje konto zostało zablokowane za wystawianie sobie samej opinii. Coś bardzo czuję, że zostałam wrobiona przez Client:72464579 i podejrzewam, że może mieć on wtyki w Allegro, jakkolwiek to nie brzmi. Osoba, o której mowa, była ostatnią osobą, której wysłałam produkt. Było to jakoś po 24. O 2 w nocy dostałam spam pozytywnych opinii. Jeszcze wtedy nie spałam i już wtedy wydawało mi się to jakieś dziwne, ponieważ bardzo sobie mnie chwalili w tych opiniach, pomimo braku wysłania produktu.

Rano wstałam i patrzę, że moje konto jest zablokowane przez dawanie sobie samej opinii! Naprawdę, Allegro? Wystarczy sprawdzić, z jakiego konta bankowego i z jakiego IP dochodziło do zakupów, i na pewno będzie się różnić od moich danych! Po drugie, wszystko się bardzo dziwnie zgrywa w czasie, dostaję zawieszenie o 9:41, a o 9:47 owy Client:72464579 usuwa swoją pozytywną opinię i zakłada mi dyskusję o 9:48. Co najlepsze, nie przyszło mi powiadomienie na maila, że otworzył dyskusję! Może specjalnie, żebym o niej nie wiedziała, żeby ściągnąć ze mnie pieniądze?

Rozmawiałam dwa razy przez czat Allegro, pani zapewniała, że wysłała zgłoszenie drogą mailową. Jak zawsze przychodzi potwierdzenie na maila, tak tym razem nie przyszło! I potwierdził to pan z innego czatu, że żadnego zgłoszenia nikt nie zrobił! Pisałam z nim i nagle nasz czat się tak samo wyłączył sam z siebie!!! Proszę o interwencje ponieważ wyczuwam ze ktoś nadużywa swojej posady!!! Bardzo proszę o pomoc, czy jest szansa ze moje konto zostanie odblokowane jeśli uda mi się pokazać ze jestem niewinna?

Zrzut ekranu 2025-12-02 130742.pngZrzut ekranu 2025-12-02 131849.png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:134633425 poruszasz tutaj kilka wątków, więc postaram się odnieść do nich po kolei. 
1. W kwestii blokady konta należy kontaktować się przez formularz. Zespół Bezpieczeństwa poinformuje Cię jakie kroki musisz wykonać, żeby konto zostało odblokowane. 
2. W tej sprawie zostały założone dwie korespondencje mailowe 56662570 (11:31) oraz 56658436 (10:40), jednak nie została Ci w nich jeszcze przesłana wiadomość, ponieważ odpowiedź otrzymasz od wspomnianego działu bezpieczeństwa. 
3. Zapewniam Cię, że nikt tutaj nie nadużywa swojej pozycji, żeby nagiąć zasady i zablokować Ci konto bez powodu. Po 1 całym procesem zajmuje się więcej niż jedna osoba, po 2 żeby konto zostało zablokowane muszą zaistnieć do tego podstawy (opisane w sprawie), po 3 konta powiązane też są blokowane. Czyli blokadę złapałaby w takim przypadku osoba, która według Ciebie miałaby konspirować w celu zablokowania Twojego konta. 
4. komentarze zostały usunięte przez nas systemowo w związku z blokadą, nie przez klientów (bo było ich więcej). kupujący do jednej transakcji może wystawić jeden komentarz. 
5. Jaki według Ciebie blokada Twojego konta miałaby przynieść nam, konsultantom obsługującym sprawę, czy osobie powiązanej zysk? Wierz mi, nie mamy w tym żadnego interesu.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Rozumiem Pani wyjaśnienia, jednak w mojej sytuacji wciąż jest wiele elementów, które wyglądają bardzo nienaturalnie. Nadal uważam, że aktywność wspomnianego kupującego mogła mieć związek z blokadą mojego konta. Między mną a kupującym doszło do nieporozumienia, za które przeprosiłam, ponieważ była to moja wina, wynikająca z zwykłego niedopatrzenia. Pierwszy produkt na jego życzenie zwróciłam, drugi dostarczyłam normalnie, bo tak chciał, i według naszej późniejszej rozmowy wyglądało na to, że sytuacja została wyjaśniona, ponieważ kupujący nie skarżył się na problem z towarem po wymianie na nowy.

Tymczasem rano zauważyłam bardzo dziwny ciąg wydarzeń, który nastąpił w odstępie zaledwie kilku minut, moje konto zostało zablokowane, kupujący zmienił opinie na negatywna, pomimo wcześniejszego edytowania jej, a z tego co mi wiadomo, można edytować opinię tylko raz. Natychmiast otworzył również dyskusję, o czym nie dostałam żadnego powiadomienia. Wszystko to wydarzyło się w około 7 minut. Trudno mi uznać to za przypadek. Wygląda to tak, jakby kupujący wiedział o mojej blokadzie, a wydaje mi się, że nie powinien mieć udzielonej takiej informacji

Nie twierdzę, że komukolwiek mogło to przynieść zysk, być może kupujący po prostu chciał się na mnie zemścić za wcześniejsze oskarżenia. Najwyraźniej moje przeprosiny i przyznanie się do błędu nie wystarczyły.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Client:134633425 jeżeli klient chciał się zemścić to, jak pisałam, efektem jego działania jest blokada jego konta. 
Gdybyśmy nie znaleźli powiązań, nie nałożylibyśmy ograniczeń na Twoje konto. Zaczekaj na wiadomość od działu bezpieczeństwa i przedstaw wyjaśnienia, o które poproszą. Nie ma innej drogi do odblokowania. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Jeśli dział bezpieczeństwa będzie potrzebował ode mnie wyjaśnień, mogę przedstawić wszystko, co opisałam powyżej, chodź wątpię ze to ich przekona. Raczej słabo ponosić odpowiedzialność za coś czego się nie zrobiło, ale jeśli będzie to jedyna droga do odblokowania konta no to cóż... Kompletnie tej blokady nie rozumiem, wystarczy sprawdzić z jakiej lokalizacji były dokonywane zakupy i porównać to z moją.

oznacz moderatorów