Witam. Sprzedawałem na Allegro od listopada, zamówienia cały czas. Wczoraj mi zablokowali konto z powodu połączenia go z dawnym kontem które było juz rok temu usunięte z allegro, a 8 miesięcy spredawałem i było okej. Jak skontaktować sie z allegro
@Ksometixx Jeżeli nie możesz odpowiedzieć na mail który dostałeś, w sprawie blokady.To zostaje Ci tylko taka droga
https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Pamiętaj jednak, że warunkiem odblokowania (jeżeli w ogóle). Są wszystkie sprawy uregulowane, z poprzedniego konta.
Czy poprzednie konto także zostało Ci zablokowane?
Tak poprzednie konto było zablokowane, ale te konto było zakładane z pomocą osób z allegro i była sytuacja wyjaśniana i z allegro mi powiedzieli co mam zrobić by założyć konto, te konto co teraz mi zablokowali było wszystko sprzedawane zgodnie i nic się nie działo przez 8 miesięcy
Toi algorytm ci zablokował on nie ma uczuć ani sentymentów.
Pracownicy Allegro pomagali mi w zakładaniu nowego konta cała sytuacja była wyjaśniona krok po kroku zrobiłem co mi kazali
@Ksometixx najpewniej popełniłeś najczęstszy błąd. Sprzedawales coś na tamtym koncie i przed zamknięciem nie odczekales 2 lat od zakończenia sprzedaży. Pewnie była reklamacja i allegro zwrócili z AOK.
Kontaktuj się przez formularz
@Ksometixx Proszę, zaczekaj na odpowiedź od doradcy. Nie twórz już kolejnych zgłoszeń w tej sprawie, ponieważ to tworzy jedynie zamieszanie. Zgłoszenia są rozwiązywane w kolejności, w jakiej do nas trafią.