anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokujemy Ci możliwość udziału w kampaniach, jeśli wystawiasz towary zakazane

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Od 1 sierpnia 2024 zablokujemy możliwość udziału w kampaniach sprzedającym, który wystawiają towary zakazane. Sprawdźcie w załączniku nr 1 do Regulaminu Allegro które towary i usługi są zakazane.

Możliwość udziału w kampaniach zablokujemy sprzedającym, którzy przynajmniej 3 razy naruszyli zasady opisane w Regulaminie. Blokadę będziemy nakładać każdorazowo na 30 dni. Okresem branym pod uwagę podczas weryfikacji będzie ostatnich 30 dni. To oznacza, że przy wprowadzeniu blokady od 1 sierpnia będziemy analizować okres od 2 lipca.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Sevengames
#9 Pomysłodawca#

JAKA PODTTSWA PRAWNA  i konstytucyjna , ze allegro bedzie nakladac kary finansowe oraz decyzdoiwac bez wyrokow sadowych kto  moze dalej sprzedawc w allegro a kto nie ? bo mi sie wydaje ze cale te zamiany od 1 wrzesnia maja jedna zadanie zniszczyc malych przedsiebiorcow 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@nat_not  A ja tak z ciekawości:  czy macie "odpowiedni zespół" który będzie  wyszukiwał  tych naruszeń,  czy tak jak dotychczas liczycie na donosicieli, że użytkownicy sami się wzajemnie  "wygryzą" ?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@nat_not Czyli jak teraz wystawiam monety w "numizmatyce" to wszystkie które wychodziły w czasach **piiip**towskich Niemiec i mają takie symbole muszą zniknąć? 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@kolekcjoner608 Nie wiem jak do tego podejdzie Allegro, ale na normalnych serwisach monety, banknoty i znaczki pocztowe są wyłączone z tych restrykcji. Ale np. na e.Bay nie wolno sprzedawać odznaczeń z symboliką hitlerowską, nazistowskich pocztówek propagandowych, czasopism NSDAP czy SS itp.

Z kolei na aukcjach niemieckich domów aukcyjnych przedmioty z okresu III Rzeszy są widoczne jedynie dla zalogowanych użytkowników, po odkliknięciu odpowiedniej klauzuli.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@kolekcjoner608 PS. Zresztą w regulaminie masz "z wyłączeniem towarów o wartości artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej" - na wszelki wypadek dodawaj dopisek, że to przedmiot historyczny o wartości kolekcjonerskiej, i nie będzie problemu. Ja już od dawna dodawałem takie coś: "Aukcje przedmiotów historycznych z okresu III. Rzeszy Niemieckiej mają charakter wyłącznie kolekcjonerski – i w żadnym wypadku nie służą propagowaniu ideologii narodowo-socjalistycznej"

oznacz moderatorów