Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 1 sierpnia 2024 zablokujemy możliwość udziału w kampaniach sprzedającym, który wystawiają towary zakazane. Sprawdźcie w załączniku nr 1 do Regulaminu Allegro które towary i usługi są zakazane.
Możliwość udziału w kampaniach zablokujemy sprzedającym, którzy przynajmniej 3 razy naruszyli zasady opisane w Regulaminie. Blokadę będziemy nakładać każdorazowo na 30 dni. Okresem branym pod uwagę podczas weryfikacji będzie ostatnich 30 dni. To oznacza, że przy wprowadzeniu blokady od 1 sierpnia będziemy analizować okres od 2 lipca.
JAKA PODTTSWA PRAWNA i konstytucyjna , ze allegro bedzie nakladac kary finansowe oraz decyzdoiwac bez wyrokow sadowych kto moze dalej sprzedawc w allegro a kto nie ? bo mi sie wydaje ze cale te zamiany od 1 wrzesnia maja jedna zadanie zniszczyc malych przedsiebiorcow
@nat_not A ja tak z ciekawości: czy macie "odpowiedni zespół" który będzie wyszukiwał tych naruszeń, czy tak jak dotychczas liczycie na donosicieli, że użytkownicy sami się wzajemnie "wygryzą" ?
@nat_not Czyli jak teraz wystawiam monety w "numizmatyce" to wszystkie które wychodziły w czasach **piiip**towskich Niemiec i mają takie symbole muszą zniknąć?
@kolekcjoner608 Nie wiem jak do tego podejdzie Allegro, ale na normalnych serwisach monety, banknoty i znaczki pocztowe są wyłączone z tych restrykcji. Ale np. na e.Bay nie wolno sprzedawać odznaczeń z symboliką hitlerowską, nazistowskich pocztówek propagandowych, czasopism NSDAP czy SS itp.
Z kolei na aukcjach niemieckich domów aukcyjnych przedmioty z okresu III Rzeszy są widoczne jedynie dla zalogowanych użytkowników, po odkliknięciu odpowiedniej klauzuli.
@kolekcjoner608 PS. Zresztą w regulaminie masz "z wyłączeniem towarów o wartości artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej" - na wszelki wypadek dodawaj dopisek, że to przedmiot historyczny o wartości kolekcjonerskiej, i nie będzie problemu. Ja już od dawna dodawałem takie coś: "Aukcje przedmiotów historycznych z okresu III. Rzeszy Niemieckiej mają charakter wyłącznie kolekcjonerski – i w żadnym wypadku nie służą propagowaniu ideologii narodowo-socjalistycznej"