Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, piszę z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Wysłaliśmy paczkę do klienta, przewoźnikiem był orlen. Paczka widnieje jako zagubiona, nie została włożona do paczkomatu z powodu braku miejsca. Ta paczka również nie trafiła do nas.
Wiadomości od kupującej;
Dzień dobry. Orlen odesłał do Allegro, ponieważ przewoźnik to Allegro. Reklamacje zgłosiłam przez Allegro, które odsyła mnie do Sprzedającego.
Przesyłka nie dotarła do paczkomatu Orlen. Zgłosiłam zagubienie do Działu Obsługi Klienta Orlen Paczka - proszą o zgłoszenie reklamacji na portalu Allegro.
Co możemy zrobić w tym wypadku?
Cześć, @promette. Którego dokładnie zamówienia to dotyczy? Czy możesz podesłać jego numer?
@promette
Jeżeli była to przesyłka Allegro Delivery, to przewoźnikiem jest Allegro, nawet jeżeli fizycznie przesyłkę dostarczała Orlen Paczka.
Jak w śledzeniu masz, że przesyłka została zagubiona, to składasz reklamację przez WzA lub stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
Ważne, Zgodnie z regulaminem przesyłkę uważa się za zaginioną, jeżeli nie została ona doręczona w ciągu 30 dni od dnia nadania. Natomiast zgodnie z rozporządzeniem w sprawie reklamacji usługi pocztowej, reklamację z tytułu zaginięcia można zgłaszać dopiero po upływie tego terminu. Wyjątkiem jest wcześniejsze uznanie przesyłki za zaginioną przez operatora pocztowego.