anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawiesiliśmy Twoje konto ze względów bezpieczeństwa.

igipp
#9 Pomysłodawca#

Cześć.

Dostałem dziś wiadomość, która zmroziła mi krew w żyłach (szczególnie biorą pod uwagę okres przedświąteczny) 😉   :

"Zawiesiliśmy Twoje konto ze względów bezpieczeństwa. Musimy się upewnić, że korzysta z niego uprawniona osoba i jest ona w posiadaniu towaru oferowanego na sprzedaż.

Co to dla Ciebie oznacza

Usunęliśmy wszystkie wystawione oferty i anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach. Nałożyliśmy również czasowe opóźnienie wypłaty środków z Allegro Finanse na czas weryfikacji konta (Regulamin Allegro załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.).

Co należy zrobić

Prosimy Cię o potwierdzenie Twojej tożsamości oraz możliwości pozytywnej finalizacji transakcji. W tym celu prześlij nam:

• zdjęcie towaru wystawionego na sprzedaż wraz z umieszczonym obok niego Twoim dokumentem tożsamości,
  • kolorowe zdjęcia (nie skany) obu stron Twojego dokumentu tożsamości,
  • zdjęcie Twojej twarzy (selfie), na którym widać także Twój dokument tożsamości.
    ..."

Czy orientuje się ktoś z Was czy jest to standardowa procedura?
    Mam konto od 11 dni i sprzedaż (według mojej opinii) szła dobrze.  Ile ew. może trwać procedura weryfikacji?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Nie, oni nie muszą, to są przecież nasi bracia, tylko "skośnooczy".

Natomiast krajowi sprzedawca - to wrogowie - należy ich sprawdzać na wszelkie możliwe sposoby.

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

A sprzedawcow skośnookich też tak sprawdzacie????????

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Może to potrwać dwa/trzy dni, może tydzień/dwa, może trzy, może miesiąc.
Może po miesiącu „weryfikowania” dostaniesz wiadomość, że jednak nie odblokują Ci konta bo takie mają widzimisię. 
Na forum były już przeróżne przypadki jedne kończyły się dobrze, inne nie… 

Niemniej - powodzenia 🙂 

oznacz moderatorów

igipp
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za odpowiedzi 🙂

Czyli ręce pod tyłek i czekam.
Szkoda tylko, że nie było to w pon/wt... Teraz to już koniec tygodnia - no ale cóż. 

Dziękuję wszystkim.

oznacz moderatorów