anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgłoszenie 39092954, mija miesiąc TOTALNA OLEWKA ALLEGRO

lewgorzkowski
#11 Animator#

zgłoszenie w poniższej sprawie:

Opłata za zlecenie odbioru paczek DPD

za listopad i grudzień mam doliczonych 20 takich opłat, a nie zlecam żadnych podjazdów tylko zanoszę paczki na epakę - czy to jest wtedy też zasadne naliczenie?

pisałem w temacie  https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/op%C5%82ata-za-zlecenie-odbioru-... olewka

wysłałem formularz, olewka

po cichaczu sobie coś doliczacie, a potem nabieracie wody w usta...

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Wpisów na temat niesłusznych doliczeń przez dostawców allegro jest tu na forum co niemiara . Jak widzisz reklamacja też nie rozwiązuje problemu . Chyba najlepszym sposobem będzie zaprzestanie wysyłek taką formą a korzystanie z innych bardziej sprawdzonych i niezawodnych . Na pewno będzie się to wiązać z rezygnacją ze smarta ale czy on jest potrzebny trzeba samemu się nad tym zastanowić.

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#11 Animator#

wywaliłem DPD z kurierów, ale oczekuję zwrotu za te pobrania lub wskazania konkretnego punktu w regulaminie, który to reguluje

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@lewgorzkowski epaka nie ma statusu pickup kurier podjeżdża i skanuje paczki czyli tak jakby bezpośrednio podjeżdżał po paczki do nadawcy . Dlatego opłaty będą naliczane.

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#11 Animator#

"epaka nie ma statusu pickup kurier podjeżdża i skanuje paczki czyli tak jakby bezpośrednio podjeżdżał po paczki do nadawcy . Dlatego opłaty będą naliczane."

Jeżeli jest tak jak mówisz to coś tu fundamentalnie nie jest ok, powiedzmy, że do punktu EPAKA 20 różnych klientów przyniesie po 1 paczce, podjeżdza kurier i DPD kasuje x20 za podjazd? WTF?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@lewgorzkowski jeżeli są to paczki allegro to tak jest.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski Najmocniej Cię przepraszam za tę sytuację w imieniu zespołu Allegro. Już przesłałam prośbę o pilne zajęcie się Twoją sprawą. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów