anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgłoszenie niepoprawnej miniatury

miodniepolomicki
#7 Wielbiciel#

Zastanawia mnie to czy takie działania są dozwolone i allegro przymyka oko? Zgłaszane na czacie 3 razy w ciągu 2 tygodni - reakcji zero

https://allegro.pl/oferta/miod-lipowy-prawdziwy-1-2kg-naturalny-polski-spizarenka-11077701174

Czy według Państwa nie jest to nieregulaminowe takie działania które w pierwszym przekonaniu przy przeglądaniu ofert w listingu daje do myślenia że produkt sprzedawany to 2 różnej wielkości miody? 

Jeśli wszystko w porządku to super wiedzieć , chętnie będę dodawał do miniaturek dwa różne produkty by na listingu zwrócić uwagę większą a dopiero w treści aukcji klient się zorientuje że sprzedawany produkt to tylko jeden z nich.

Jak to jest drodzy administratorzy allegro że brak reakcji w ciągu 2 tygodni jest przyzwoleniem na tego typu praktyki?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

@miodniepolomicki Jakbym tak kupił to tylko na sprzedającym spadnie reklamacja, zdjęcia przedstawiają dwa, ma być dwa.

oznacz moderatorów

miodniepolomicki
#7 Wielbiciel#

Nie chce być złośliwym, chciałbym by po prostu każdy miał takie same prawa bo nikt nie jest lepszy od drugiego. Tylko zastanawia mnie brak reakcji Allegro w ciągu 2 tygodni i 3 zgłoszeń - brak odpowiedzi czy to dozwolone czy nie a jeśli nie to reakcja z ich strony w stosunku do sprzedawcy

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@miodniepolomicki Rozumiem Ciebie, ale to może stworzyć problemy.

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Nie wiem, czy masz pojęcie, ale wszystko zależy od ilości ofert sprzedawcy lub od zysków dla Allegro - wtedy zgłaszanie ofert przez formularze kontaktowe nie działa. Dopiero zgłoszenia na publicznym AG, gdzie to inni widzą, przynosi jakieś efekty. A i tak musisz zgłaszać każdą aukcję osobno. Czyli np. jak ktoś ma 200 tys. wystawionych aukcji, z czego np. 2 tys. narusza regulamin - to musisz po kolei zgłaszać te 2 tys. aukcji - "hurtem" się nie da. Więc życze powodzenia.

oznacz moderatorów

miodniepolomicki
#7 Wielbiciel#

Mam pojęcie o tym co piszesz - to jak widzę sprzedawca z najwyższym abonamentem, generującym spore przychody dla allegro a problem dotyczy konkretnej aukcji a nie całego konta więc Allegro otrzymało konkretne zgłoszenia na konkretną aukcje i też mam takie wrażenie że zgłoszenia przez formularze nic nie dają, jak i chyba przez to forum, bo jak widzę, nikt nic sobie z tym problemem nie robi - wszystko jest nadal po staremu jak widzę:

https://allegro.pl/oferta/miod-lipowy-prawdziwy-1-2kg-naturalny-polski-spizarenka-11077701174

dając świadectwo , że większemu można więcej i naginać regulaminy.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@miodniepolomicki masz rację, ta miniatura może wprowadzać w błąd, zgłosiłam to. 
Jeśli chodzi o zgłoszenia na czacie, to nie wszystkie nasze działania są od razu widoczne, możliwe, że sprzedający otrzymał upomnienie, ale ponieważ nie zastosował się do niego, zgłosiłam tę ofertę ponownie. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

miodniepolomicki
#7 Wielbiciel#

Ja rozumiem że nic nie dzieje się odrazu, dlatego zgłoszenia były rozłożone w czasie 2 tygodni, w dobie szybkości waszego działania ,bo wiem jak szybko potraficie wysłać ostrzeżenia , nie sposób uwierzyć że w ciągu 2 tygodni i 3 zgłoszeń nie ma reakcji ze strony sprzedającego a nawet jak zgłoszenie było to nie ma weryfikacji czy błąd został usunięty nawet po powtórnym zgłoszeniu na czasie 

oznacz moderatorów

miodniepolomicki
#7 Wielbiciel#

Jak widać Pani moderatorko, sprawdza się to co pisałem - Allegro dla niektórych jest pobłażliwe i ten kto większy może sobie łamać regulamin a ten kto daje mało zarabiać, od razu przy jego łamaniu może liczyć na szybką reakcje. Nawet pisanie na forum odnośnie nieprawidłowości nic nie daje od 3 tygodni...  Nie świadczy to dobrze i nie buduje zaufania do partnera biznesowego który powinien stać na takim poziomie by dawać każdemu równe szanse na rozwój i prowadzenie biznesu.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @miodniepolomicki. Dziękuję za sygnał, zgłoszę ten temat. Staramy się reagować na bieżąco w takich przypadkach - Wasze zgłoszenia pomagają nam szybciej podejmować działania. 

oznacz moderatorów

miodniepolomicki
#7 Wielbiciel#

Już Pani koleżanka zgłosiła, ale bez rezultatu, więc ja chętnie poznam odpowiedź po prostu że takie praktyki są dozwolone - mi to naprawde wystarczy 🙂

oznacz moderatorów