Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Skąd się tacy biorą?
https://allegro.pl/uzytkownik/zenhenh129?order=qd&p=2
https://allegro.pl/uzytkownik/jinmengjuan111
https://allegro.pl/uzytkownik/yangguangmei
https://allegro.pl/uzytkownik/chengxilouxin
https://allegro.pl/uzytkownik/huxinyu1
Moja sprawa w tym temacie jako sprzedawcy to:
- zaśmiecanie wyszukiwarki
- spadek wiarygodności uczciwych sprzedających
- o wiarygodności całego serwisu już raczej nie wspominam
Natomiast dla kupujących dochodzi jeszcze naciąganie na kosmiczne ceny
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@maxr01 każdą ofertę możesz zgłosić do nas (klikając "zgłoś naruszenie zasad"), a odpowiedni zespół ją zweryfikuje. Osoby z zagranicy mogą prowadzić sprzedaż na Allegro i dotyczą ich takie same zasady jak innych, więc jeśli będą łamać regulamin, to ich konta zostaną zawieszone.
Sprzedający mogą też ustawiać dowolne ceny, a kupujący decydują czy dana cena jest dla nich kosmiczna.
Każdy z nich ma wystawione po ok. 30 tys. aukcji.
Dane tylko 1 takiej firmy:
Qionghaizhihuishangmaoyouxiangongsi
Hainanshengqionghaishilongtanlingluzhongxinlongtanling8dong4danyuan2723shi
571442 Qionghai
Czy ktoś sprawdził te absurdalne dane?
Dane wygladaja na absurdalne ale sa ok to tlumacz chiskich znaczow tak tlumaczy
Ja uważam to za niezły "wałek". Nie będę się rozpisywał nad jego działaniem , za dużo by tutaj pisać. Te konta mam nadzieję że szybko padną pod wpływem negatywów.
Jedyne co mnie zastanawia - to ignorancja pracowników serwisu. Zaczną dopiero działać, gdy kupujący będą zgłaszać problemy, a tak będzie na 100%.
Dane są poprawne, tylko chińczycy nie używają spacji pomiędzy wyrazami.
Tam masz podane od prowincji do nr lokalu, wszystko w jednym ciągu. Allegro powinno zwracać uwagę na brak odstępów i wymusić poprawę.
A i tłumacz z chińskiego robi odstępy pomiędzy wyrazami, tylko nie zawsze trafia gdzie trzeba (np. potrafi podzielić jeden wyraz na dwa osobne,)
A odnośnie tej firmy "Qionghaizhihuishangmaoyouxiangongsi" to została wykreślona z rejestru firm w dniu 23-03-2023.
ps. W chińskim nazwa to będzie 琼海支会商贸有限公司 (ang. Qionghai Branch Trading Co., Ltd, a w pinyin: Qiong hai zhi hui shangmao youxian gongsi).
@la_nika Czy mamy rozumieć że to co napisałaś to oferta pracy? Wypadało by jeszcze podać stawkę - cenę za jedno zgłoszenie, względnie jakiś inny sposób rozliczeń.
A może inaczej: czy ten "odpowiedni zespół" sam nie potrafi wyszukać ofert niezgodnych z regulaminem i potrzebuje prowadzenia za rączkę?
To że sprzedawca musi być dyspozycyjny 24 h na dobę przez 7 dni w tygodniu to nie znaczy że ma jeszcze charytatywnie sprzątać czyjś bałagan. Za taki stan rzeczy ewidentnie powinien odpowiadać portal a nie wysługiwać się tymi którym ten stan rzeczy przeszkadza w uczciwej działalności . Można czasem zgłosić jakąś ofertę niezgodną z zasadami ale nie taką masówkę.
Wobec tego oficjalnie zgłaszam wszystkie aukcje wymienionych wcześniej sprzedających jako niezgodne z regulaminem Allegro.
Powód: we wszystkich tych aukcjach jako "marka" podany jest "innay123123" lub "inna123123".
Natomiast każdy z oferowanych produktów przez tych sprzedających ma swoją markę i producenta, i nie jest to "innay123123" - co widnieje w opisach aukcji.
Chciałbym też zauważyć, że osobiście miałem usuniętą jedną aukcję - powód:
Jako markę/producenta miałem wpisane firmę MPM, a w opisie aukcji miałem napisane, że jest to zamiennik tej części do sprzętu MPM, wyprodukowany przez inną firmę.
Ciekawe co teraz zrobi Allegro...
Zacytuję odpowiedź la_nika : "Osoby z zagranicy mogą prowadzić sprzedaż na Allegro i dotyczą ich takie same zasady jak innych, więc jeśli będą łamać regulamin, to ich konta zostaną zawieszone."
Czekam teraz na reakcję serwisu Allegro i równe traktowanie sprzedawców z Polski i z Chin.
Zapomnij że allegro coś zrobi. Poruszyłem tą kwestię, i moderatorzy szybko się pozwijali. Allegro gra nie fair i dobrze o tym wie. Chińczyk może w ogóle nie wystawiać faktur, a ceny jakie wyświetlane są na allegro to u chińczyka cena netto, a u polskiego sprzedawcy brutto. I jak się to ma do uczciwiej konkurencji? Allegro nie potrafi odpowiedzieć.
oni nie potraktują tego postu jako oficjalne zgłoszenie tylko odeslą cię do formularza zgłoszeń - uwaga. jednego na jedną ofertę. jeśli Chińczyk ma 4 tys aukcji to masz to przeklepac
@maxr01 nie weryfikujemy całych listingów danego sprzedającego, więc przykro mi, ale jedyna, właściwa metoda zgłoszenia w takiej sytuacji to opcja "zgłoś naruszenie zasad", którą wskazała Ci już wcześniej Monika.
_HolaOla_ - czyli po prostu całą sprawę macie "głęboko w 4-ech literach". A chińczycy zakładają jakieś dziwne konta. Wystawiają sprzedające się przedmioty z katalogu produktów w cenach 2-3 razy wyższych, kosmicznych cenach wysyłki i z reklamacją lub zwrotem do Chin. Mają p 1-3 komentarze, wiadomo skąd... Założę się, że tego towaru nie wysyłają z Chin.... Nie ma takiej możliwości....
Wyszukiwarka jest "zaśmiecona" - kupujący mają utrudnione wyszukiwanie ofert, sprzedający mają utrudnioną prezentację ofert - a to już narusza regulamin Allegro.
Nie sprawdzacie zgłoszonego sprzedawcy i jego ofert? - więc kto ma je sprawdzać? Inni sprzedający?
_HolaOla_ - wobec tego składam inne zgłoszenie- w katalogu produktów (za prowadzenie którego jest odpowiedzialny serwis Allegro) pojawiła się 2 nowe marki :
- inna123123
- innay123123
Niestety, przeglądając internet nie spotkałem się z taką marką, ani takim producentem.
Nie ma producenta o takiej nazwie, ani takiej marki.
Dodatkowo - sprzedający przedmioty pod nazwą tych marek (wskazanych w katalogu produktów Allegro) - w opisach aukcji mają wskazanych jako producentów/marki inne firmy.
Proszę zatem o wycofanie tych marek (inna123123 i innay123123) z katalogu produktów Allegro i przyporządkowanie wszystkich tych produktów do właściwych pozycji z katalogu Allegro.
Czy tą robotę też "zwalicie" na innych użytkowników serwisu Allegro? Kto odpowiada za tworzenie i prawidłowe działanie katalogu Allegro?
@maxr01 dziękuję za wiadomość! Zgłosiłam Twoją prośbę.
Witam.
I co się dzieje w tym temacie? Z tego co widzę - to nic...
Sprzedawca sprzedaje towary wprowadzając do katalogu produktów markę "inna123123".
Nie ma takiej marki, nie ma takiej firmy, nie ma takiego producenta. W opisach aukcji są podawane zupełnie inne dane producenta i inne marki.
Proszę o weryfikację tych sprzedających oraz wszystkich ich aukcji.
Ci sprzedawcy łamią regulamin Allegro. Jeśli pracownicy Allegro nie wiedzą o jakie punkty regulaminu chodzi - to proszę o informację, z chęcią udzielę wyjaśnień i odnośników do poszczególnych punktów regulaminu serwisu Allegro. Koszt usługi - 20 zł od jednego wskazanego punktu. Oczywiście pracownicy Allegro mogą to zrobić za darmo... @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_