anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana właściciela konta

MAMY ROZWIĄZANIE!
gosia19900
#7 Wielbiciel

Witam, sprawa wygląda następująco.

Jestem posiadaczem zwykłego konta na allegro. Czy istnieje możliwość "przepisać" konto na inną osobę -> męża, a następnie to konto przekształcić na konto firmowe (firma męża).

Dziękuje.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
Wolleamore
#2 Obserwator

Ja mam odmienną sytuację. Chcę przekształcić konto na firmowe. Konto jest na moje dane osobowe lecz firma na moją Mamę (adres siedziby jest ten sam co nasz adres zamieszkania). Ja w jej imieniu obsługuję sprzedaż na allegro. Jak można to zrobić aby nie tworzyć specjalnie nowego konta ? Przerzucenie na nowo wszystkich ofert (ponad 900!) to masa pracy....

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@Wolleamore Niestety nie ma takiej możliwości. W tym artykule znajdziesz wszystkie informacje na temat przeniesienia konta firmowego na inne, ale w takim przypadku najpierw musiałabyś założyć własną działalność, a następnie mama musiałaby przekazać swoją firmę na Ciebie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
fabrykasokow
#10 Popularyzator

Mam inną jeszcze sytuację, posiadam konto firmowe, na dane męża. Teraz ja założyłam firmę, mam inny nip - pytanie, czy mogę na aktualnym koncie zmienić dane na swoje? Jeśli tak to czy będzie mi przysługiwała wówczas zniżka na start, czyli prowizja 0 na początku? 

Czy musze założyć nowe konto? 

oznacz moderatorów
w_kiwi

@fabrykasokow Dane konta można zmienić wyłącznie w przypadkach opisanych w artykule, który podlinkowała Ola. Pakiet powitalny przysługuje nowym kontom, więc zmiana danych firmy nie sprawi, że konto będzie spełniać warunki tej promocji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oczywiście że jest ,najpierw zmiana właściciela później przekształcenie. https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/dane-konta/

oznacz moderatorów