Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam też problem z innymi tytułami aukcji. Klient kupił błotnik w kolor. Nie miałem oznaczonego nr lakieru, a klient twierdzi że był. Dokładnie sprawdziłem i okazało się, że klient widzi inny tytuł aukcji.
Pytam się kto narobiła takiego bałaganu, kto zwróci mi koszty wysyłki w dwie strony. Allegro jak zawsze wypnie się na sprzedającego.
Skargi chyba tylko do "nieba".
Brak słów kto wpadł na takie głupie pomysły. Szkoda gadać.
może Ty patrzysz na tytuł oferty a kupujący na nazwę towaru który podpiąłeś do oferty...?
To dwie różne rzeczy i różne cyrki wychodzą jak się nie zwróci uwagi.
Dla mnie znaczenie ma co widzi klient, a nie co ja widzę. Klient często nie czyta opisu aukcji tylko tytuł. Jest bałagan i taka jest prawda.
witaj na allegro
@europateileshop Podejrzewam, że chodzi o połączenie oferty z katalogiem produktów i dane zaciągnęły się z produktu. Ty jako sprzedawca odpowiadasz za prawidłowość danych w ofercie, a co za tym idzie, również za połączenie z prawidłowym produktem. Jeśli produkt zawiera błąd, powinieneś zgłosić go poprzez formularz "zgłoś błąd w produkcie", który znajdziesz na przykład po przejściu do edycji oferty.
A co w sytuacji, kiedy ktoś inny zgłosi zmiany? Firma która wystawia 10 czy 100 ofert może tego przypilnować. Jak ktoś ma kilkanaście tysięcy ofert, to jak pilnować zmian w katalogu, zgłoszonych przez innych sprzedających (często błędnych). Już kiedyś apelowaliśmy o tworzenie Katalogu Produktów na podstawie danych producentów, importerów i dystrybutorów, a Wy zostawiliście to w rękach allegrowiczów.
@automisala nawet w motoryzacji gdzie jest tecdoc bardzo dużo towarów jest powielonych, z błędnymi parametrami albo/oraz w błędnych kategoriach.
Najgorsze jest to że allegro, z tego co ja widzę u siebie, dopasowuje towar do oferty w zasadzie losowo bez zwracania uwagę czy towar jest z katalogu czy dodany przez kogoś. Jak ktoś nie zwróci uwagi na szczegółowe parametry to na liście wyszukiwania nie ma możliwości stwierdzić co jest co.
Powinno być to jakoś priorytetyzowane że pierwszeństwo przy przypisywaniu towarów do oferty (ale głównie na liście wyszukiwania) mają towary z oficjalnych katalogów a te dodane przez innych czy zwykłe kopie powinny być na końcu.
Przykładowo jak na zdjęciu, wyszukiwanie po EAN powinno zwrócić JEDEN towar, co tam jest oryginałem z tecdoc a co kopią i co tam robi jakiś mop?
dokładnie! jak mamy pilnować zmian które wprowadził ktoś inny po wcześniejszym wystawieniu przez nas oferty? co w sytuacji kiedy ktoś zgłosi błąd w katalogu, zmiana okaże się błędna, a allegro w swej wspaniałości 'poprawi' dobre dane na złe? Dlaczego w tej sytuacji sprzedawca, który dobrze 'sparował' produkt z katalogiem i parametrami, ma być obwiniany za błędy?
@automisala Wspomniane produkty zostały stworzone z parametrem "biały". Sukcesywnie weryfikujemy produkty, ale działamy stopniowo, nie jesteśmy w stanie sprawdzić wszystkiego na raz. Gdy zgłaszasz błędy w produkcie, doradca weryfikuje podane przez Ciebie parametry z bazą GS1 - je sli ktoś inny chciałby zmienić parametry, nie zrobi tego, jeśli nie będą zgodnie z bazą.
@w_kiwi no tak, jak ja chcę dodać wersję produktu który wpisany jest jako komplet 10szt a ja chcę mieć pojedyncze sztuki to się nie da bo mi wywala błąd że towar z tymi parametrami już istnieje i muszę kupować lipne kody ean żeby wystawić ofertę.
Ale jak ktoś sobie doda towar z tym samym eanem który powinien być unikalny (jak wspomniana reperaturka zacisku i odkurzacz, bo to przecież to samo tylko kolor inny) to już wszystko w porządku.
Ehh allegro, słono płacę wam za usługi które wykonywane się na "odczep się".... jak by jeszcze z tych usług dało się zrezygnować..
@mix-mce Nie polecam stosowania tego typu praktyk. "Lipne" kody są przez nas weryfikowane i usuwane. Zatem ostatecznie znów nie będziesz mógł wystawić takich ofert. Oryginalne kody możesz pozyskać z bazy GS1.
Natomiast w kwestii zrzutu ekranu, który wcześniej wrzuciłeś, przekazałam sprawę do odpowiedniego zespołu, który to zweryfikuje i usunie nieprawidłowe dane.